Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar kan geen potten breken: thuis onderuit

Het was voor een ieder met een Telstarhart geen fijne avond. De eerste thuiswedstrijd van het prille seizoen ging verloren. MVV Maastricht kreeg de beste kansen en benutte er één: 0-1.

Bij Telstar had trainer/coach Mike Snoei voor de van Vitesse overgekomen Sven van Doorm een plaats op het middenveld ingeruimd. Senne Lynen werd door zijn komst naar de bank verwezen. Dit was de enige wissel aan de kant van de Velsenaren ten opzichte van het met 1-0 verloren uitduel in Waalwijk van één week terug.
Bij tegenstander MVV Maastricht kon trainer/coach Ron Elsen geen beroep doen op de geblesseerden Dean Koolhof (kuitbeen) en Shermar Martina (vinger). In de loop van de middag werd bekend dat spits Jonathan Okita de overstap naar N.E.C. Nijmegen gaat maken. Door zijn vertrek was de ploeg uit Maastricht met zeventien spelers, waaronder drie keepers, naar Velsen-Zuid gereisd. Nog voor het sluiten van de transfermarkt willen de Sterrendragers zich met vijf spelers versterken.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende één minuut stilte ter nagedachtenis aan teammanager Piet van Oosterom die na een kort ziektebed op 10 juni jl. overleed.

Telstar begon niet eens zo slecht aan de wedstrijd. In de 8eminuut kreeg Telstar een grote kans in de persoon van Ryan Seager. Na een misverstand tussen Joeri Schroijen en Dimitri Lavalée kon de spits de bal onderscheppen en liep hij ongehinderd door naar het doel van Luuk Koopmans. Op het allerlaatste momen voorkwam Luc Mares een Velsense treffer. Eén minuut later zette Anas Najah op de rechterflank Rodny Lopes Cabral aan het werk. De verdediger schoot de bal in de korte hoek. Luuk Koopmans redde ten koste van een corner. Uit de hoekschop kopte Jasper van Heertum de leren knikker over het vijandelijke doel. In de 20e minuut kwam Telstar heel goed weg. Een kopbal van Pieter Nys deed de lat boven doelman Van der Maaten trillen. In de rebound schoot Joeri Schroijen de bal in riante positie hoog over. Halverwege het eerste bedrijf ging Pieter Nys kermend van de pijn naar het gras. Gelukkig liet scheidsrechter Dieperink zich niet van de wijs brengen door het toneelspel van de middenvelder. Hij liet hij het spel doorgaan. De kans op 1-0 was aan Jordie van der Laan niet besteed. Zijn schot ging hard naast. Even later moet Elso Brito geblesseerd naar de kant. Binnen de krijtlijnen werd hij door Shaquill Sno vervangen. Twee minuten voor het rustsignaal zwijnde Telstar weer. Koen Kostons zette Asumah Abubakar vrij voor Sven van der Maaten. Zijn schot trof de paal.

Na rust, met Danny van Haaren voor Jordie van der Laan, had Koen Kostons zijn club in veilige haven moeten schieten. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten kreeg de spits twee niet te missen kansen. In de 48e minuut zette Asumah Abubakar Koen Kostons vrij voor Van der Maaten. Zijn inzet vloog naast. Even later schoot Koen Kostons, na goed voorbereidend werk van Asumah Abubakar en Joeri Schroijen de bal op de paal. In de 56e minuut liet Telstar weer eens van zich horen. Goed doorzetten van Sven van Doorm bracht Annas Najah aan de bal. Zijn doelpoging ging over. Zestig tellen later belandde de bal uit een vrije trap voor de voeten van Frank Korpershoek. Het leer ging door een wirwar van benen richting het MVV-doel. Op het allerlaatste moment werd zijn inzet een halt toegeroepen. In de 69e minuut werd Ryan Seager naar de kant gehaald. In de spits werd hij door nieuwkomer Facundo Lescano afgelost. Drie minuten later verspeelde Pieter Nys op het middenveld de bal. Direct werd Facundo Lescano aangespeeld. Twee meter buiten het strafschopgebied werd hij door Dimitri Lavalée ten valgebracht. Sven van Doorm nam plaats achter de bal. Ook hij mikte te hoog. Twee minuten verder was het aan de andere kant van het speelveld wel raak. Sven van der Maaten zag er niet goed uit toen hij op de rand van het strafschopgebied de bal niet onder controle kreeg. Joeri Schroijen wist wel raad met deze buitenkans. De aanvaller schoot de bal in het verlaten doel: 0-1. Telstar ging nog wel op jacht naar de gelijkmaker. Alleen invaller Lescano kreeg nog een mogelijkheid. De Argentijnse Italiaan kopte uit een voorzet van Anass Najah de bal een metertje over het doel van Luuk Koopmans. De bezoekers kregen in de slotfase twee kansen om de score naar een hoger plan te tillen In de 88e minuut was Pieter Nys dicht bij de 0-2 maar faalde in de afwerking. In de vier minuten extra speeltijd ontving eerst Rodny Lopes Cabralzijn tweede gele kaart na een onbesuisde actie. Even later kon Shermaine Martina de 0-2 op het scorebord zetten. Hij had het vizier niet meer op scherp staan. Na deze actie vond scheidsrechter Dieperink het welletjes en floot hij voor het einde van de wedstrijd.


STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Sven van der Maaten, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen, 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito (30emin. 11. Shaquill Sno), 6. Frank Korpershoek, 9. Ryan Seager(69e min. 32. Facundo Lescano), 15. Anass Najah, 18. Jordie van der Laan (46e min. 14. Danny van Haaren), 21. Toine van Huizen en 29. Sven van Doorm.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 8. Senne Lynen, 10. Kyle Scott, 13. Ilias Bronkhorst, 18. Darren Rosheuvel, 20. Wesley Zonneveld, 23. Kick Groot, 30. Melle Springer en 33. Kaloudis Lemonis.

MVV Maastricht: 1. Luuk Koopmans, 3. Dimitri Lavalée, 5. Maxime Gunst, 6. Ricardo Ippel, 11. Joeri Schroijen (90e min. +1 19. Tuur Houben), 13. Pieter Nys, 16. Koen Kostons, 17. Luc Mares, 21. Shermaine Martina, 25. Hawbir Moustafa, 29. Asumah Abubakar (87e min. 24. Dogan Golpek).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Lars van Meurs, 14. Jérôme Deom, Gilles Deusings en 26. Lars Reck.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer R. Dieperink
Assistent-scheidsrechters: de heren M.A.S. Beijer en M.C. Janssen
vierde official: de heer R.J.A. Gansner

Scoreverloop
74e min.0-1Joeri Schroijen

Gele kaarten
62e min.Rodny Lopes Cabral
90e min. +2Rodny Lopes Cabral
58e min.Luuk Koopmans
72e min.Dimitri Lavalée
80e min.Pieter Nys

Rode kaart
90e min. +2Rodny Lopes Cabral

Toeschouwers
2.114