Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar in tweede helft onderuit

Telstar heeft het tegen FC Den Bosch niet kunnen bolwerken. De withemden startten niet scherp en kwamenal vroeg op achterstand. Halverwege de eerste helft zette Frank Korpershoek met een geweldige omhaal zijn ploeg naast de Bosschenaren. Na rust ontbrak weer de nodige scherpte en werd het al snel 1-2. De rode kaart in de 52eminuut voor Rodny Lopes Cabral was het breekpunt in de wedstrijd. In de slotfase liep de Bossche formatie uit naar een geflatteerde 1-4 zege.

Trainer/coach Mike Snoei moest het tegen de Bosschenaren doen zonder de geblesseerde Jasper van Heertum. Vorige week stapte hij in het uitduel tegen FC Eindhoven met een enkelblessure van het veld. Shaquill Sno was zijn vervanger. Donny van Iperen maakte na een liesoperatie weer deel uit van de Velsense selectie. De verdediger startte op de bank. Bij FC Den Bosch kon trainer/coach Wil Boessen op Rauno Sappinen (interlandverplichtingen Estland), Stefan Velkov (geschorst) en Jordy van der Winden (knie) geen beroep doen.

Telstar begon niet scherp aan het duel tegen FC Den Bosch. Al was de eerste mogelijkheid wel voor de Velsenaren. In de 3eminuut was Adham El Idrissi het eindstation van een soepel lopende aanval. Achter zijn schot zat onvoldoende kracht om doelman Van der Steen te verschalken. Vijf minuten later was het wel raak. Aan de andere kant van het speelveld welteverstaan. Oussama Bouyaghlafen kreeg te veel ruimte van zijn directe tegenstander Rodny Lopes Cabral. Uit zijn voorzet tikte Danny Holla de 0-1 binnen. Zes minuten later was Terell Ondaan dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot vloog net naast. Weer vier minuten verder zette Shaquill Sno aan voor een solo. Hij speelde de bal naar Melle Springer. Zijn schot belandde in de keepershandschoenen van Van der Steen. In de 22e minuut kwam Telstar op gelijke hoogte. De bal uit een ingooi van Toine van Huizen werd door de Bossche defensie weggekopt. Kyle Scott pikte de bal op en legde deze af op Toine van Huizen. De bal uit zijn voorzet werd door Frank Korpershoek perfect omgehaald en verdween tegen de touwen: 1-1. Wat een fantastische goal! Dit doelpunt deed mij denken aan de omhaal van Marco van Basten in stadion De Meer. Ook toen was de tegenstander FC Den Bosch. Vanaf de aftrap na deze gelijkmaker was Oussama Bouyaghlafen dicht bij de 1-2. Op het allerlaatste moment werd hij door Wesley Zonneveld gestuit. In de 35e minuut moest aanvoerder Korpershoek noodgedwongen het veld geblesseerd verlaten. Een aantal minuten voor deze wissel beging Danny Verbeek een overtreding op hem.  In de één minuut extra speeltijd viel er nog één kans te noteren. Het schot van Danny Holla eindigde net naast de paal en tegen de reclameborden.

Ook na de verplichte rust startte Telstar niet scherp. De tweede helft was amper twee minuten onderweg toen FC Den Bosch weer op voorsprong kwam. Uit een vrije trap van Stefano Beltrame was Anass Najah, de vervanger van Frank Korpershoek, Leo Väisänen uit het oog verloren. De verdediger kon simpel scoren: 1-2. In de 52e minuut moest Telstar met tien man verder. Rodny Lopes Cabral beging in de ogen van scheidsrechter Van der Eijk een overtreding op Oussama Bouyaghlafen. Deze rode kaart was het breekpunt van de wedstrijd. Telstar kroop niet in zijn schulp en bleef de aanval zoeken. In de 69e minuut gooide Luuk Brouwers de wedstrijd bijna in het slot. Keeper Wesley Zonneveld kreeg zijn handschoen tegen de bal. In de rebound schoot Toine van Huizen zijn doelman te hulp. De verdediger ramde het leer uit de doelmond. In de 78egooide Jort van der Sande wel het duel definitief in het slot. Vanaf de linkerflank zette Danny Verbeek de bal voor. Invaller Jort van der Sande draaide in de zestien weg bij Elso Brito en schoot raak: 1-3. In de extra speeltijd bepaalde aanvoerder Verbeek de eindstand op 1-4. In de laatste seconde van het duel schoot Adham El Idrissi de bal net onder de lat in. Met een goede redding voorkwam doelman Van der Steen de 2-4. Direct na deze kans floot de heer Van der Eijk voor het einde van de wedstrijd.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Rodny Lopes Cabral, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek (35e min. 15. Anass Najah), 10. Kyle Scott, 11. Shaquill Sno, 18. Darren Rosheuvel (63emin.  29. Sven van Doorm), 21. Toine van Huizen, 30. Melle Springer (73e min. 9. Ryan Seager), 34. Adham El Idrissi en77. Terell Ondaan.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 3. Donny van Iperen, 7. Dylan Mertens, 8. Senne Lynen, 13. Ilias Bronkhorst, 23. Kick Groot en 25. Sven van der Maaten.

FC Den Bosch: 1. Wouter van der Steen, 2. Mats Deijl, 3. Leo Väisänen, 4. Sam Kersten, 10. Stefano Beltrame, 11. Danny Verbeek, 16. Kevin Felida (71e min. 18. Jort van der Sande),17. Oussama Bouyaghlafen (61e min. 8. Julian Marchioni), 20. Luuk Brouwers (83e min. 26. Iker Hernandes), 24. KamineKhammas en 25. Danny Holla.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Sven Blummel, 15. Nicolas Romat, 19. Ruben Rodriques, 21. Nick Leijten en 26. Jermey Fernandes)

Arbitrage
scheidsrechter: de heer S. van der Eijk
Assistent-scheidsrechters: de heren de heer D. Frijn en de heerR.H. Langeland
vierde official: de heer T.R. Winkel

Scoreverloop
08e min.0-1Danny Holla
22e min.1-1Frank Korpershoek
47e min.1-2Leo Väisänen
78e min.1-3Jort van der Sande
90e min. +11-4Danny Verbeek​​

Gele kaarten
26e min.Kyle Scott
56e min.Terell Ondaan

Rode kaart
52e min.Rodny Lopes Cabral