Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar in spektakelstuk voorbij Jong Ajax

Telstar heeft de tweede zege op rij geboekt. De jeugdige talenten van AFC Ajax werden met een terechte 4-2 nederlaag naar Amsterdam teruggestuurd. Met alleen talent red je het niet in het hedendaagse profvoetbal. Er komt nog meer bij kijken om te slagen bij bijvoorbeeld Ajax: strijd en passie. Deze ingrediënten waren bij de Telstarspelers wel aanwezig. Met als logisch gevolg de dikverdiende overwinning.

In een goed gevuld Rabobank IJmond Stadion liet Telstar direct zien wie de baas was. Met goed voetbal in combinatie met strijd en passie werd Jong Ajax de duimschroeven aangedraaid. Deze speelwijze leverde kansen op voor Mohammed Ajnane en Stefano Lilipaly maar beide withemden hadden geen geluk in de afwerking. Dat had in de 21e minuut Tarik Tissoudali wel. Net voor het strafschopgebied kreeg de Velsense topscorer de bal aangespeeld, kapte Frenkie de Jong uit en krulde de bal met een boog in de bovenhoek: 1-0. Wat een fantastische goal! Zes minuten later stond de 2-0 op het scorebord. Deze keer was Tarik Tissoudali de aangever en Mohammed Ajnane de afmaker. In de vijandelijke zestien draaide Tarik Tissoudali een aantal tegenstanders gek en legde het ronde speeltuig panklaar voor Mohammed Ajnane. Van dichtbij tikte hij de bal tegen de touwen: 2-0. De laatste vijf minuten van de eerste helft nam de druk op het doel van Wesley Zonneveld toe, maar de Witte Leeuwen bleven eenvoudig overeind.

Na de verplichte vijftien minuten rust ging Telstar door met aanvallen. In de 52e minuut kreeg André Onana de bal teruggespeeld.  De Ajaxgoalie schoot de bal te gehaast en te wild naar voren. Net buiten het strafschopgebied pikte Tim Keurntjes de bal op.  Hij schoot de bal naast het Ajaxdoel. Twee minuten verder scoorde de middenvelder wel. Op de rechterflank ging Fabian Serrarens er als een haas vandoor. Hem werd geen strobreed in de weggelegd. De bal uit zijn voorzet ging in het strafschopgebied voorbij iedereen. Maar niet voorbij Tim Keurntjes. De middenvelder dacht niet na en haalde direct uit. Door de benen van André Onana sloeg de bal hard tegen de touwen: 3-0. Telstar leek op rozen te zitten. Niet dus. Ineens sloop de angst in de Telstarlijven. Jong Ajax kreeg te veel vrijheid en kwam terug tot 3-2. In de 68e minuut werd Richairo Zivkovic diep gestuurd. Uit zijn voorzet gleed Crescendo van Berkel de bal onbedoeld achter doelman Wesley Zonneveld. Vijf minuten later maakte Aschraf El Mahdioui dankbaar gebruik van desorganisatie in de Velsense verdediging. Met een fraai schot bracht hij zijn ploeg weer terug in de wedstrijd: 3-2. Na dit doelpunt kreeg Telstar gelukkig weer de geest. In de 75e minuut bepaalde Tarik Tissoudali de eindstand op 4-2. Uit een goede combinatie met Fabian Serrarens scoorde hij zijn dertiende treffer van dit seizoen.

STATISTIEKEN

Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 4. Bryan Ottenhoff, 5. Thomas van den Houten, 6. Frank Korpershoek, 7. Fabian Serrarens, 8. Tim Keurntjes, 10. Mohammed Ajnane (62e min. 11. Rafael Uiterloo), 13. Benjamin van den Broek, 17. Tarik Tissoudali (88e min. 15. Jordy Tutuarima), 23. Crescendo van Berkel en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet ingevallen: 2. Anthony Correia, 14. Tom Noordhoff, 18. Edo Knol, 24. Calvin Valies en 30. Blake Horton.

Jong Ajax: 1. André Onana, 2. Terry Lartye Sanniez, 3. Damian van Bruggen, 4. Django Warmerdam, 5. Leeroy Owusu, 6. Aschraf El Mahdioui, 7. Elton Acolatse (67e min. 20. Robert Muric), 8. Frenkie de Jong, 9. Richairo Zivkovic, 10. Pelle Clement (67e min. 18. Donny Bakker) en 11. Abdelmalek Nouri (46e min. 17. Vaclav Cerny).Wel op de bank maar niet ingevallen: 12. Indy Groothuizen, 15. Damon Mirani, 16. Damil Dankerlui en 19. Sam Hendriks.

Scoreverloop
21e min.    1-0    Tarik Tissoudali
27e min.    2-0    Mohammed Ajnane
54e min.    3-0    Tim Keurntjes
68e min.    3-1    Crescendo van Berkel (eigen doelpunt)
73e min.    3-2    Aschraf El Mahdioui
75e min.    4-2    Tarik Tissoudali

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer R.W.M. Martens
Assistent-scheidsrechter: de heren N. Stuifzand en P.J. Inia
Vierde official: de heer S. van der Eijk

Gele kaarten
29e min.    Damian van Bruggen
59e min.    Benjamin van den Broek
76e min.    Fabian Serrarens

Toeschouwers
2.563