Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar in spektakelstuk onderuit

Telstar en N.E.C. Nijmegen hebben in De Goffert een waar spektakelstuk geleverd. Vooral de tweede helft was het aanzien meer dan waard. Uiteindelijk trok Telstar met 4-2 aan het kortste eind. Een gelijkspel had de verhoudingen binnen de krijtlijnen goed weergegeven. Helaas. Het heeft zo niet mogen zijn.

Bij N.E.C. Nijmegen was een aantal spelers afwezig. Norbert Alblas en Rens van Eijden zijn nog altijd aan het revalideren. Zo mogen de “dure” jongens Joey van den Berg en Mathias Bossaerts naar een andere club uitzien en trainen met het beloftenelftal mee. Sinds deze week houdt Mike Trésor Ndayishimiye hen gezelschap. Hij is om disciplinaire redenen buiten de eerste selectie gelaten. Sven Braken behoorde ook tot de afwezigen. De spits is in vergaande onderhandelingen met het Italiaanse Livorno. Paolo Sabak was er ook niet bij. De middenvelder tekende in 2018 nog een vierjarig contract maar past niet meer in het plaatje en mag dus vertrekken.
Bij Telstar koos trainer/coach Andries Jonker voor tien spelers die vorige week SBV Excelsior op een 3-0 nederlaag trakteerde. De enige wijziging in de basiself was Elayis Tavsan. Hij kreeg de voorkeur boven Anass Najah. Hij kende twee afwezigen: de geblesseerde derde doelman Abdel El Ouzzane en de Surinaamse international Roscello Vlijter.

N.E.C. Nijmegen begon goed aan het duel. In de beginfase kregen de Nijmegenaren een aantal goede kansen. De beste waren voor Josef Kvida. Eerst kopte hij de bal op de buitenkant van de paal. Even later haalde Sven van Doorm de kopbal van diezelfde Kvida van de lijn. In de 19e minuut kwam de thuisclub op 1-0. Ole Romeny draaide zich in de zestien vrij en haalde uit: 1-0. Het was de eerste tegentreffer na 289 minuten voor de Witte Leeuwen. Rond de 30e minuut zette trainer/coach Andries Jonker het systeem om. Hij ging 4-3-3 spelen. Deze wijziging resulteerde vrijwel direct in een aantal goede kansen. Reda Kharchouch, Melle Springer en weer Reda Kharchouch hadden het geluk niet aan hun zijde.

Na rust betraden twee ongewijzigde ploegen het veld. Telstar trok de lijn van het laatste kwart van de eerste helft door. In de 47e minuut had Reda Kharchouch de gelijkmaker op zijn schoen. Zijn inzet werd geblokt. De bal rolde voor de voeten van Senne Lynen. Hij wachtte te lang. Weg kans. Vier minuten verder plaatste het team van de oefenmeesters Adrie Bogers, François Gesthuizen en Rogier Meijer een snelle tegenstoot. Anthony Swolfs voorkwam met een geweldige redding een tweede tegendoelpunt. Even later waren Elayis Tavsan en Melle Springer dicht bij de gelijkmaker. Het zat hen niet mee. In de 60e minuut stond de 1-1 op het scorebord. Elayis Tavsan ging een combinatie aan, kreeg de bal op het juiste moment terug, kapte Josef Kvida uit en schoot raak: 1-1. Telstar heeft niet lang van deze gelijkmaker kunnen genieten. Vier minuten later zette Randy Wolters met een geweldig schot zijn ploeg weer op voorsprong: 2-1. Wat een goal. de 69e minuut is N.E.C. Nijmegen dodelijk in de counter. Weer is Ole Romeny de doelpuntenmaker: 3-1. Drie minuten later verkleinde Glynor Plet de achterstand tot één doelpunt. Uit een uitstekende dieptepass van Frank Korpershoek kopte Glynor Plet al vallend raak: 3-2. Telstar zette nog meer druk naar voren om de verdiende gelijkmaker te forceren. Helaas. Het doelpunt viel aan de andere kant. Weer uit een counter. Jonathan Okita zette twee Telstarspelers op het verkeerde been en schoot de bal voorbij Anthony Swolfs: 4-2.

STATISTIEKEN

Opstellingen
N.E.C. Nijmegen: 1. Mattijs Branderhorst, 4. Josef Kvida, 5. Bas Kuipers, 6. Tom van de Looi, 7. Anthony Musaba (70e min. 10. Jonathan Okita), 8. Jellert van Landschoot (83e min. 30. Frank Sturing), 11. Randy Wolters, 12. Mart Dijkstra, 17. Ole Romeny (86e min. 20. Ayman Sellouf), 26. Cas Odenthal en 34. Terry Lartey Sanniez.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 14. Tom Overtoom, 15. Niek Hoogveld, 16. Souffian El Karouani, 29. Alessio Budel en 31. Job Schuurman.

Telstar: 1. Anthony Swolfs, 4. Charlie Gilmour, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek (86e min. 30. Tuur Houben), 7. Elayis Tavsan, 8. Senne Lynen, 9. Reda Kharchouch, 10. Melle Springer (65e min. 29. Glynor Plet), 11. Anthony Berenstein, 17. Sven van Doorm (76e min. 21. Anass Najah) en 18. Benaissa Benamar.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 2. Shaquill Sno, 3. Kick Groot, 12. Sven van der Maaten en 19. Richelor Sprangers.

Scoreverloop
19e min. 1-0 Ole Romeny
60e min. 1-1 Elayis Tavsan
64e min. 2-1 Randy Wolters
69e min. 3-1 Ole Romeny
72e min. 3-2 Glynor Plet
90e min. 4-2 Jonathan Okita

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer M.J. Nagtegaal
Assistent-scheidsrechters: de heren K. Bodde en E. Koopman
Vierde official: de heer T.R. Winkel

Gele kaart
78e min. Tom van de Looi

Toeschouwers
6.734