Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar in slotfase onderuit

Telstar heeft vanavond geen punten weten over te houden aan de wedstrijd tegen Jong PSV. Telstar kwam in de eerste helft met 0-2 achter, maar knokte zich terug tot 2-2. In de slotfase ging het alsnog onderuit: 2-4.

Telstar startte de wedstrijd aanvallend. De druk naar voren werd direct ingezet, maar er kwam weinig gevaar voor het doel van Jong PSV. De gasten daarentegen waren vlijmscherp voorin. Verreth kreeg alle ruimte om aan te leggen en van een meter of 18 schoot hij de bal beheerst achter doelman Zonneveld. Telstar was even de kluts kwijt en Jong PSV had lange tijd het balbezit. Telstar kwam langzaamaan beter in de wedstrijd en kwam tot enkele kleine kansjes. Ondaan stuitte een aantal keer op de verdediging. Slordig balverlies van Toine van Huizen leidde de tweede treffer van Jong PSV in. De crossbal kwam niet aan en werd onderschept. In de tegenstoot werd het overtal eenvoudig uitgespeeld en de tweede treffer was een feit. Telstar zette de schouders er onder en kwam nog voor rust op 1-2. Korpershoek zette met een fraaie pass Lynen alleen voor de doelman. De Belg passeerde de doelman met een simpele voetbeweging en daarmee bracht hij de spanning terug.

In de tweede helft zette Telstar direct de aanval in op zoek naar de gelijkmaker. Het duurde niet lang voor de ultieme mogelijkheid zich aanbood om de gelijkmaker op het bord te zetten. Ondaan werd aangetikt in de zestien en hij ging zelf achter de bal staan. Hij schoot beheerst binnen en zette daarmee de gelijkmaker op het bord. Mike Snoei wisselde aanvallend en Telstar ging daarmee vol voor de winst. Een aantal kansen diende zich aan, maar tot grote reddingen hoefde de doelman van Jong PSV niet te komen.

Jong PSV liet zien over goed reactievoetbal te beschikken. In de tegenstoot kwamen de jongelingen uit de lichtstad een aantal keer gevaarlijk voor Zonneveld. In de slotfase sloegen ze alsnog toe. Een combinatie via de zijkanten eindigde voor het doel van Zonneveld. De bal werd teruggetrokken en van dichtbij werd de 2-3 binnengeschoten. Telstar trok nog wel ten aanval voor de gelijkmaker, maar zag Jong PSV wederom toeslaan. Lundqvist toonde zijn klasse en schoof beheerst binnen: 2-4.