Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar in slotf ase onderuit tegen FC Twente

Een strijdlustig Telstar heeft aan het duel tegen FC Twente geen punten overgehouden. In een uitverkocht Rabobank IJmond Stadion kwamen de Velsenaren al vroeg op voorsprong. Binnen vijf minuten werd deze 1-0 teniet gedaan. In de laatste vijftien minuten van deze enerverende wedstrijd sloegen de Tukkers met twee doelpunten genadeloos toe: 1-3.

Bij Telstar ontbraken noodgedwongen Jasper van Heertum (schorsing) en Frank Korpershoek (blessure). Zij werden door de weer van een hamstringblessure herstelde Elso Brito en Darren Rosheuvel vervangen. Verder had trainer/coach Mike Snoei een tweetal wijzigingen in zijn elftal toegepast. Anass Najah en Ryan Saeger werden naar de reservebank verwezen. Binnen de krijtlijnen werden zij door Sven van Doorm en Adham El Idrissi vervangen.
Bij tegenstander FC Twente kan trainer/coach Marino Pusic al enige tijd niet beschikken over de geblesseerden Oussama Assaidi, Dylan George en Haris Vuckic. Verder gaf hij aan dezelfde elf spelers het vertrouwen die vorige week FC Dordrecht met 0-2 versloegen.

De wedstrijd begon voor Telstar flitsend. In de 3e minuut was Shaquill Sno al dicht bij de 1-0. Zijn gekrulde schot was hard maar de bal had net niet de juiste richting en ging naast. Zestig tellen later liet Shaquill Sno wel het net bollen. De bal werd hoog het strafschopgebied ingepompt. Donny van Iperen kopte de bal op doel. Keeper Joël Drommel, zoon van oud-Telstarkeeper Piet-Jan Drommel, kreeg de bal niet onder controle en voor Shaquill Sno was het een koud kunstje om de openingstreffer op het scorebord te schieten: 1-0. Lang kon Telstar niet van deze voorsprong genieten. Vijf minuten later trok Tom Boere de stand weer in evenwicht. De spits kopte de bal uit een voorzet van Aitor Cantalapiedra en nadat het leer onbedoeld van richting werd veranderd door een withemdachter Jeroen Houwen: 1-1. Telstar pakte de draad snel weer op, bleef het betere van het spel houden en kreeg een aantal goede kansen. De beste was voor Facundo Lescano. Drie minuten na de gelijkmaker schoot de Argentijn, na goed voorbereidend werk van Rodny Lopes Cabral en Sven van Doorm, het ronde speeltuig op de lat. In de 15e minuut mocht Tom Boere op het randje van buitenspel doorgaan. Hij legde de bal af op Matthew Smith maar de Welshman mikte te hoog. Na een half uur spelen een fikse tegenvaller voor de Witte Leeuwen. Trainer/coach Mike Snoei moest noodgedwongen wisselen. De geblesseerde Adham El Idrissi kon niet meer verder. Zijn vervanger was Melle Springer. In de slotfase van het eerste bedrijf kwam Telstar twee keer goed weg. Zowel Aitor Cantalapiedra als Tom Boere ontvingen de bal in duidelijke buitenspelpositie. Twee keer weigerde de arbitrage in te grijpen. Eerst schoot Aitor Cantalapiedra de bal op het Velsense doel. De redding van Jeroen Houwen mocht er zijn. Even later kopte Tom Boere de bal op de lat.

In de eerste vijf minuten van de tweede helft leek het net of ik naar een klassiek ballet zat te kijken. Twee keer speelde AitorCantalapiedra daarin de hoofdrol. Als de stervende zwaan. Gelukkig trapte scheidsrechter Gözübüyük niet in zijn valpartijen en liet hij twee keer terecht doorspelen. Langzaamaan nam FC Twente het initiatief over en moest keeper Jeroen Houwen een aantal keren handelend optredenop inzetten van o.a. Tom Boere. In de 62e minuut was Facundo Lescano dichtbij een tweede Velsense treffer. Uit een hoekschop van Sven van Doorm kopte de spits het leder over het Twentse doel. Tien minuten later probeerde Facundo Lescano het weer. Uit de draai schoot hij de bal net aan naast. Vijf minuten later stond de 1-2 op het scorebord. Een schot op doel van Tim Hölscher zou een makkelijke prooi voor Jeroen Houwen geweest zijn. Echter de koud in het veld staande Jari Oosterwijk stond in de baan van het schot en tikte de bal achter de kansloze Jeroen Houwen: 1-2. In de laatste dertien minuten ging Telstar opportunischer spelen. Mede door de inbreng van Ryan Seager. Echte doelrijpe kansen leverde deze speelwijze niet meer op. In de eerste minuut van de extra speeltijd gooide invaller Rafik Zekhnini de wedstrijd definitief in het slot: 1-3.


STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Jeroen Houwen, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen, 5. Elso Brito, 10. Kyle Scott (66e min. 8. Senne Lynen), 11. Shaquill Sno, 18. Darren Rosheuvel (80e min. 9. Ryan Seager), 21. Toine van Huizen, 29. Sven van Doorm, 32. Facundo Lescano en 34. Adham El Idrissi (31e min. 30. Melle Springer).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Dylan Mertens, 13. Ilias Bronkhorst, 15. Anass Najah, 19. Jordie van der Laan,23. Kick Groot en 25. Sven van der Maaten.

FC Twente: 16. Joël Drommel, 2. Ricardinho da Silva, 6. Wout Brama, 7. Aitor Cantalapiedra, 9. Tom Boere (74e min. 24. Jari Oosterwijk), 17. Tim Hölscher, 19. Javier Espinosa, 20. Matthew Smith (85e min. 14. Rafik Zekhnini), 21. CristianGonzalez, 25. Peet Bijen en 27. Rafael Ramos.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 3. Xandro Schenk, 4. Nacho Monsalve, 18. Ulrich Bapoh, 22. Jeffrey de Lange, 23. Jelle van der Heyden en 26. Jorn Brondeel.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer S. Gözübüyük
Assistent-scheidsrechters: de heren J. Balder en P. Janson
vierde official: de heer V.S. Ris

Scoreverloop
04e min.1-0Shaquill Sno
09e min.1-1Tom Boere
77e min.1-2Jari Oosterwijk
90e min.1-3Rafik Zekhnini

Gele kaarten
19e min.Facundo Lescano

Toeschouwers
3.263 (UITVERKOCHT)