Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar in extremis onderuit

Telstar heeft de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht met 2-1 verloren. De rust werd met een 1-0 achterstand bereikt. Direct na de thee kwam Telstar met tien man te staan. Toch kwamen de zwarthemden op gelijke hoogte. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd trok de thuisclub alsnog de drie punten over de streep.

Telstar speelde in het eerste bedrijf zwak. Met kunst en vliegwerk en het kordate optreden van uitblinker Wesley Zonneveld werd de rust met slechts een 1-0 achterstand bereikt. MVV Maastricht kreeg vanaf de aftrap een aantal goede mogelijkheden en kansen om de score te openen. Het was wonderbaarlijk dat alleen Thomas Verheydt in de 37e minuut het net wist te vinden, 1-0. In de tweede minuut kopte Pieter Nys de bal voorlangs het Velsense doel. Twee minuten verder pakte Wesley Zonneveld het schot van Kelechi Nwakali klemvast. Weer drie minuten later draaide Thomas Verheydt weg van een zwarthemd. Zijn inzet werd door Wesley Zonneveld gekeerd. Uit de corner die hierop volgde tikte de Velsense goalie het afstandsschot van Ricardo Ippel over de lat. In de 17e minuut kreeg Wesley Zonneveld op de doellijn assistentie van Jordy Tutuarima. De verdediger haalde de kopbal van Nick Kuipers van de lijn. Eén minuut later en uit een voorzet van Joeri Schroijen tikte Thomas Verheydt voor een ieder duidelijk zichtbaar met de hand de bal over de doellijn. In eerste instantie keurde scheidsrechter Higler het doelpunt goed. Na advies bij zijn assistent langs de zijlijn ingewonnen te hebben, gaf hij alsnog een vrije trap aan Telstar. Na 35 minuten leek de storm enigszins geluwd te zijn. Voor eventjes dan. Twee minuten later nam Alessandro Ciranni een corner. De bal werd door de Velsense verdediging weggewerkt. De bal rolde weer voor de voeten van Ciranni. Uit zijn voorzet scoorde Thomas Verheydt de openingstreffer, 1-0.

Vrijwel direct na rust kreeg Bryan Ottenhof rood voorgehouden. In mijn ogen na een ongelukkige struikelpartij nam hij in zijn val Thomas Verheydt mee. Rood voor de Telstarverdediger en een strafschop voor de thuisclub. Alessandro Ciranni legde vanaf de penaltystip aan. Wesley Zonneveld gokte op de juiste hoek en stopte de penalty. Er was nog hoop! In de 61e minuut stoomde Jordy Tutuarima langs de linkerzijlijn op. Twee Maastrichtenaren duikelden over elkaar heen om de verdediger tot stoppen te dwingen. De weg richting het doel van Bo Geens lag open. Hij speelde de bal op het juiste moment naar Denis Mahmudov. Hij legde een verdediger in de luren, kapte de doelman Geens uit en scoorde beheerst de gelijkmaker, 1-1. Lange tijd leek Telstar daarmee goed weg te komen, maar in de 89e minuut bracht invaller Dyon Gijzen MVV alsnog de overwinning, 2-1. Zuur. Heel zuur.

STATISTIEKEN

Opstellingen
MVV Maastricht: 1. Bo Geens, 2. Nick Kuipers, 5. Steven Pereira, 6. Ricardo Ippel, 9. Thomas Verheydt, 10. Kelechi Nwakali, 11. Joeri Schroijen, 14. Alessandro Ciranni, 15. Pieter Nijs (75e min. 7. Luis Pedro), 17. Leroy Labylle en 22. Florian Loshaj (67e min. 16. Dyon Gijzen). Wel op de bank maar niet gespeeld: 3. Hawbir Moustafa, 12. Mikolay Smylek, 19. Shermar Martina, 21. Shermaine Martina en 23. Lars Heuten.

Telstar: 1. Wesley Zonneveld, 4. Bryan Ottenhoff, 7. Fabian Serrarens (46e min. 27. Joël Donald), 11. Denis Mahmudov, 14. Liban Abdulahi (69e min. 2. Tom Beissel), 15. Jordy Tutuarima, 17. Orhan Džepar, 21. Naoyuki Yamazaki, 23. Crescendo van Berkel, 25. Oussama Zamouri (56e min. 3. Toine van Huizen) en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet gespeeld:  9. Guyon Philips, 12. Donny van Iperen, 19. Floris van der Linden en 20. Boy de Jong.

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer D. Higler
Assistent-scheidsrechters: de heren R. Bluemink en J. Lapar
Vierde official: de heer L. Cantineau

Gele kaart
52e min.           Leroy Labylle

Rode kaart
47e min.           Bryan Ottenhoff

Toeschouwers
4.328