Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar in eigen huis onderuit

Telstar heeft het tegen NAC Breda niet kunnen bolwerken. De eerste helft had Telstar het betere van het spel en reeg het de kansen aaneen. De Brabanders haalden opgelucht adem toen het rustsignaal bij 1-1 klonk. Na een dubbele wissel bij de geelhemden in de rust kantelde het duel. Telstar had weinig meer in te brengen. NAC Breda zegevierde uiteindelijk met 1-4.

Trainer/coach Michel Vonk had na de smadelijke 5-0 nederlaag tegen FC Den Bosch twee wissels in zijn basisformatie aangebracht. Edo Knol en Marko Maletić zaten op de bank. Anthony Correia en Jordy Tutuarima stonden binnen de krijtlijnen.

Telstar startte uitstekend. In de 3e minuut zette Tarik Tissoudali met een tweetal sleepbewegingen vier geelhemden op het verkeerde been. In plaats van zelf te schieten, legde hij de bal af op de instormende Jordy Tutuarima. Zijn schot smoorde in een wirwar van Brabanders. Even later had Stefano Lilipaly de mogelijkheid om de score te openen maar Uros Matic voorkwam dit. Drie minuten later liet Sjoerd Ars zich wel heel gewillig in de zestien vallen na een fair duel om de bal. Scheidsrechter Higler schatte de situatie goed in en liet het spel doorgaan. In de 11e minuut zette Anthony Correia op de rechterflank een aanval op. Via Fabian Serrarens kwam Stefano Lilipaly aan de bal. Zijn schot in de korte hoek werd door keeper Ten Rouwelaar tot corner verwerkt. Nog geen zestig tellen later was het weer Stefano Lilipaly die de situatie goed inschatte. Deze keer werd zijn inzet geblokt. In de 16e minuut kwam NAC uit het niets op voorsprong. Kevin van Diermen hanteerde van achteruit de lange bal op Mats Seuntjens. Hij gaf de bal voor en Enes Ünal schoot binnen: 0-1. Niet veel later had Mats Seuntjens de 0-2 op zijn schoen maar hij kogelde de bal naast. Uit de tegenaanval schoot Tarik Tissoudali de bal goed in. Deze keer stond Kenny van der Weg in de weg. Uit de corner die hierop volgde was het Kevin van Diermen die uiteindelijk na een scrimmage voor opruiming zorgde. In de 26e minuut stond de tot dan toe verdiende gelijkmaker op het scorebord. Wie anders dan Tarik Tissoudali scoorde deze treffer. Fabian Serrarens speelde Tarik Tissoudali aan. De Velsense topscorer hield zijn hoofd koel en had geen moeite om Jelle ten Rouwelaar te passeren: 1-1. Telstar bleef tot aan de rust het betere van het spel houden, kreeg nog een aantal mogelijkheden om met een voorsprong de rust in te gaan maar gescoord werd er niet meer.

Bij aanvang van de tweede helft had trainer/coach Marinus Dijkhuizen een dubbele wissel toegepast. Michael Dingsdag en Divine Naah waren in de kleedkamer achtergebleven. In het veld werden zij door Joey Suk en Danny Verbeek vervangen. De eerste kans was voor de thuisclub. In de 52e minuut trapte Wesley Zonneveld de bal naar voren. Het ronde speeltuig werd door Tarik Tissoudali verlengd tot bij Mohammed Ajnane. Zijn schot ging richting de bovenhoek. Met een geweldige redding voorkwam Jelle ten Rouwelaar de 2-1. Drie minuten later was het aan de andere kant van het speelveld wel raak. Aan de rechterkant van het veld ontving Enes Ünal de bal. Hij dribbelde een aantal meters naar binnen, werd niet aangepakt en haalde doeltreffend uit: 1-2. Wat een domper voor de Witte Leeuwen! Het duurde even voordat Telstar van de schrik bekomen was. Vanaf minuut 70 keerde er weer wat geloof in eigen kunnen terug. De bal uit een vrije trap van Stefano Lilipaly vloog over het doel en even later had ook Mohammed Ajnane het geluk niet aan zijn zijde. Met een dubbele wissel probeerde trainer/coach de gelijkmaker te forceren. Dit liep voor de thuisclub niet goed af. Het was niet Telstar die scoorde maar NAC Breda. De Brabanders profiteerden optimaal van de vrijheid op het middenveld. Drie minuten na de wissels schoot Uros Matic de bal op de lat. Even later was het Mats Seuntjens die de paal raakte. Eén minuut verder was het toch raak. Enes Ünal kapte Frank Korpershoek uit en krulde de bal fraai binnen: 1-3. Met nog negen minuten te gaan was het weer Mats Seuntjens die het houtwerk raakte. Deze keer de lat. Eén minuut later werd Sjoerd Ars diep gestuurd. Hij ontving de bal in buitenspelpositie maar mocht doorgaan. Alleen voor doelman Zonneveld faalde de aanvoerder niet: 1-4. In de slotfase hadden Tarik Tissoudali en Fabian Serrarens de score een draaglijker aanzien kunnen geven. Zij faalden in de afwerking. Na ruim negentig minuten floot de heer Higler voor het einde van een enerverende wedstrijd. Door dit resultaat en de zege van MVV Maastricht heeft Telstar nog altijd een miniem kansje om zich voor de play-offs te plaatsen. Maar dan moet echt, echt alles meezitten. We gaan het zien!

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Anthony Correia (73e min. 11. Rafael Uiterloo), 4. Bryan Ottenhoff, 5. Thomas van den Houten, 6. Frank Korpershoek,  7. Fabian Serrarens, 10. Mohammed Ajnane (73e min. 9. Marko Maletić), 13. Benjamin van den Broek, 15. Jordy Tutuarima, 17. Tarik Tissoudali en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet ingevallen: 8. Tim Keurntjes, 14. Tom Noordhoff, 18. Edo Knol, 21. Liban Abdulahi en 30. Blake Horton.

NAC Breda: 1. Jelle ten Rouwelaar, 5. Vlatko Lazic (82e min. 3. Luis Pedro), 6. Kevin van Diermen, 8. Uros Matic, 9. Sjoerd Ars, 14. Divine Naah (46e min. 22. Joey Suk), 17. Enes Ünal, 20. Mats Seuntjens, 23. Michael Dingsdag (46e min. 11. Danny Verbeek), 26. Donny Gorter en 28. Kenny van der Weg. Wel op de bank maar niet ingevallen: 2. Dustley Mulder, 10. Kevin Brands, 15. Grad Damen en 30. Kevin Truyts.

Scoreverloop
16e min.    0-1    Enes Ünal
26e min.    1-1    Tarik Tissoudali
55e min.    1-2    Enes Ünal
78e min.    1-3    Enes Ünal
82e min.    1-4    Sjoerd Ars

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer D.J. Higler
Assistent-scheidsrechter: de heren M.B.W.M. Hoksbergen en H.D. Fikkert
Vierde official: de heer C. Ruperti

Gele kaarten
12e min.    Tarik Tissoudali
38e min.    Vlatko Lazic
41e min.    Bryan Ottenhoff
45e min.    Divine Naah

Toeschouwers
1.763