Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar huurt Spartaan Tavsan

Telstar en Sparta hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van jeugdinternational Elayis Tavsan. De 18-jarige aanvaller wordt de rest van het seizoen gehuurd en sluit per direct aan bij de Witte Leeuwen. 

Trainer en technisch directeur Andries Jonker verwelkomt Tavsan met open armen. “Elayis is een groot talent uit de Rotterdamse jeugdopleiding en heeft in de tweede divisie bij Jong Sparta al bewezen een grote toegevoegde waarde te zijn voor het elftal. Zijn statistieken laten ook zien dat hij een neusje voor de goal heeft en als jeugdinternational heeft hij al een goede dosis ervaring. Het is op zijn leeftijd belangrijk om duels te spelen en wij denken dat hij bij ons een mooie ontwikkeling kan gaan doormaken.”

Tavsan kwam in het seizoen 2018/2019 15 keer uit voor Jong Sparta in de Tweede Divisie. Daarin wist hij 7 keer doel te treffen. Ook maakte hij in november 2018 zijn debuut in de hoofdmacht van Henk Fraser. In 2018 behaalde hij met Oranje onder 17 de Europese titel door Italië in de finale te verslaan. 

Foto: Sparta Rotterdam/Carla Vos