Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar huurt FC Barcelona speler

Telstar en het Spaanse FC Barcelona hebben overeenstemming bereikt over de tijdelijke komst van Marcus McGuane naar de Witte Leeuwen. De 20-jarige Engelse middenvelder wordt de rest van het seizoen door Telstar gehuurd van FC Barcelona. McGuane sluit per direct aan bij Telstar.
“Ik ken Marcus nog van mijn tijd in Londen toen hij nog bij Arsenal in de jeugdopleiding speelde. Hij is een middenvelder met een enorm talent, droeg de aanvoerdersband bij verschillende elftallen en maakte reeds zijn debuut in het eerste van Arsenal, maar ook van FC Barcelona. Het is op zijn leeftijd echter enorm belangrijk om minuten te maken, wedstrijden te spelen met veel weerstand om zodoende beter te worden. Dat kan hij hier gaan doen in Velsen-Zuid. Marcus heeft een enorme drive en staat te popelen om bij ons te komen spelen. Ik ben erg blij met zijn komst.” verklaart Andries Jonker.
Op 18-jarige leeftijd maakte de middenvelder de overstap van Arsenal naar FC Barcelona. In Londen droeg hij de aanvoerdersband van Arsenal onder 18 en maakte hij regelmatig deel uit van de onder 23 selectie van the gunners. In 2017 debuteerde hij in het eerste elftal in de Europa League wedstrijd tegen BATE Borisov. Na zijn overstap naar FC Barcelona maakte de Engelsman zijn debuut in het eerste elftal tijdens de Catalaanse super cup, waar hij Aleix Vidal mocht aflossen als invaller. Daarmee werd hij na Gary Lineker de eerste Engelsman die het shirt van FC Barcelona mocht dragen. In zijn eerste halve jaar bij FC Barcelona kwam hij tot 8 wedstrijden in FC Barcelona B, acterend op het tweede niveau in Spanje. Na de degradatie werden zij veroordeeld om op het derde niveau te voetballen. Daar kwam McGuane tot 16 wedstrijden.