Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar houdt Jong PSV op een gelijkspel

Telstar heeft aan het thuisduel tegen koploper Jong PSV één punt overgehouden. De wedstrijd eindigde zoals die begon: 0-0. De thuisclub maakte de meeste aanspraak op de zege, ook na het wegsturen van aanvoerder Van den Broek, maar het geluk zat niet aan de zijde van de withemden.

De ziekenboeg van Telstar wordt met de week leger. Alleen Frank Korpershoek en Norair Mamedov verblijven daar nog. In vergelijking met de bekerwedstrijd tegen HFC ADO Den Haag stond Wesley Zonneveld weer op doel en nam Naoyuki Yamazaki zijn plaats op het middenveld weer in. Dit ging ten koste van Boy de Jong en Liban Abdulahi.
Bij tegenstander Jong PSV had trainer/coach, hij speelde nog in de jeugd van Telstar, niet de beschikking over topscorer Sam Lammers. De spits maakte dit weekend deel uit van de eerste selectie van de Eindhovenaren. Daarentegen maakten Simon Poulsen en Jordy de Wijs wel deel uit van het basiselftal  van Jong PSV.

Telstar en Jong PSV schotelden het publiek een boeiende pot voetbal voor. Telstar was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij maar moest toezien hoe Jong PSV af en toe gevaarlijk counterde. Zo ook in de 1e minuut. Uit een voorzet van Simon Poulsen kopte Albert Gudmundsson de bal voorlangs het Velsense doel. Vier minuten later vond Fabian Serrarens Stefano Lilipaly. Zijn schot ging richting de korte hoek waar doelman Yanick van Osch de bal in twee keer onder controle kreeg. Rond de 15e minuut nam namens Jong PSV Ramon Pascal Lundqvist een corner. De kopbal van Jordy de Wijs scheerde over de lat. Twee minuten verder werd de bal uit de hoekschop van Denis Mahmudov door de PSV-verdediging weggewerkt. Net buiten het strafschopgebied pikte Crescendo van Berkel de bal op. Hij werd ten val gebracht. Uit de vrije trap die hierop volgde, krulde Stefano Lilipaly het leder om de muur en ternauwernood langs de voor hem verkeerde kant van de paal. In de 25e minuut kreeg Denis Mahmudov in de zestien de bal aangespeeld. Uit een moeilijke hoek waagde hij een poging. Keeper Yanick van Osch graaide mis. Hij had het geluk dat de inzet van Mahmudov aan een ieder voorbij ging. Twaalf minuten verder zette Naoyuki Yamazaki een aanval op. Via hem en Denis Mahmudov kwam Fabian Serrarens aan de bal. Zijn strakke schot werd door goalie Van Osch gepakt. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft speelde Stefano Lilipaly de bal naar Oussama Zamouri. Hij plukte de bal in één beweging uit de lucht en vervolgens mikte hij te hoog.

Na rust draaide Telstar tegenstander Jong PSV nog meer de duimschroeven aan. De Eindhovenaren kwamen er nog maar sporadisch uit. Telstar heerste en kreeg voldoende kansen om de score te openen. In de 51e minuut zette Orhan Džepar de bal voor. Stefano Lilipaly wipte de bal op en schoot op het vijandelijke doel. Zijn inzet vloog net over. Twee minuten later leek Telstar op voorsprong te komen. Leek, want het doelpunt van Oussama Zamouri werd na goed voorbereidend werk van Jordy Tutuarima en Denis Mahmudov wegens buitenspel afgekeurd. Weer twee minuten later was Jong PSV dicht bij de openingstreffer. De bal uit een vrije trap van Jordy de Wijs op zo’n achttien meter van het Velsense doel werd door Wesley Zonneveld uit het doel gebokst. In de 64e minuut had Telstar een penalty moeten krijgen. Hoe kan scheidsrechter Blank de handsbal van Bram van Vlerken niet zien? Hij stond er met zijn neus bovenop. De bal van Liban Abdulahi op Oussama Zamouri werd onderweg door de vleugelverdediger met zijn arm beroerd. Even later ging Benjamin van den Broek voor de tweede keer in korte tijd in de fout. Scheidsrechter Blank gaf de Velsense aanvoerder zijn tweede gele kaart. Ook met tien man bleef Telstar de bovenliggende partij en ging verder op jacht naar een doelpunt. Met nog twaalf minuten op de klok werd de bal uit een voorzet van Guyon Philips door Damian van Bruggen volkomen verkeerd geraakt. Hij passeerde met deze ongewone actie bijna zijn eigen doelman. Uit de corner die hierop volgde kopte Crescendo van Berkel de bal naast. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd had Simon Poulsen geheel tegen de verhouding in de winnende treffer op zijn voetbalschoen. Zijn schot vloog net naast. In de allerlaatste minuut werd Stefano Lilipaly in het strafschopgebied ten val gebracht. De heer Blank liet verder spelen. Even later floot hij voor het einde van de wedstrijd waarbij beide ploegen zich tevreden moesten stellen met één punt.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Wesley Zonneveld, 4. Bryan Ottenhoff, 7. Fabian Serrarens (70e min. 9. Guyon Philips), 11. Denis Mahmudov, 13. Benjamin van den Broek, 15. Jordy Tutuarima, 17. Orhan Džepar (57e min. 14. Liban Abdulahi), 21. Naoyuki Yamazaki, 23. Crescendo van Berkel, 25. Oussama Zamouri (84e min. 3. Toine van Huizen) en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet gespeeld:  5. Thomas van den Houten, 8. Çağri Kodalak, 12. Donny van Iperen, 20. Boy de Jong en 27. Joël Donald.

Jong PSV: 1. Yanick van Osch, 2. Bram van Vlerken, 3. Damian van Bruggen, 4. Jordy de Wijs, 5. Simon Poulsen, 6. Dante Rigo, 7. Luiz Beto da Silva, 8. Kenneth Paal, 9. Albert Gudmundsson (67e min. 14. Philippe Rommens), 10. Ramon Pascal Lundqvist (60e min. 17 Nikolai Laursen) en 11. Matthias Verreth. Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Dirk Abels, 13. Gökhan Kardes, 15. Jurich Carolina, 16. James Watt, 18. Sven Blummel, 19 Suently Alberto en 20. Thomas Deng.

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer E. Blank
Assistent-scheidsrechters: de heren N. Stuifzand en M.J.A. Osseweijer
Vierde official: de heer N.B. Smit

Gele kaarten
55e min.    Crescendo van Berkel
69e min.    Benjamin van den Broek
73e min.    Benjamin van den Broek
86e min.    Guyon Philips
90e min. +1    Kenneth Paal

Rode kaart
73e min.    Benjamin van den Broek

Toeschouwers
2.323