Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar herstelt zich met punt in Volendam: 1-1

Telstar heeft tegen FC Volendam goed gevoetbald. Zeker voor rust zijn de Velsenaren FC Volendam de baas. Het team van trainer/coach Andries Jonker komt snel op achterstand. Shayne Pattynama glijdt de bal achter zijn eigen doelman. De withemden herstellen zich knap en komen voor rust nog op gelijke hoogte. Glynor Plet is de doelpuntenmaker. Na rust ogen de Volendammers wat feller en hebben zij een overwicht. Echter er wordt niet meer gescoord: 1-1.

Trainer/coach Andries Jonker heeft in Volendam nog niet de beschikking over Piet Velthuizen. De keeper heeft in Velsen-Zuid één week training erop zitten. Nog te kort, nadat hij tijdens het seizoen 2017/’18 op Cyprus zijn laatste competitieduel speelde. In het doel krijgt Anthony Swolfs de voorkeur boven Sven van der Maaten. Ilias Bronkhorst, enkelblessure, en Shaquill Sno, hij vertrekt naar het Noorse Aalesunds FK, zitten niet bij de selectie. Bij tegenstander FC Volendam heeft trainer/coach Wim Jonk dezelfde elf spelers het vertrouwen gegeven die met 1-1 gelijkspelen tegen Jong AZ in Wijdewormer maandag jl.

De wedstrijd is drie minuten onderweg en FC Volendam komt aan de leiding. Micky van de Ven mag over de linkerkant opkomen. De bal uit zijn voorzet wordt door een aantal oranje- en withemden gemist. Heel ongelukkig schiet Shayne Pattynama de bal achter goalie Anthony Swolfs: 1-0. Telstar herstelt zich snel. De Velsenaren zoeken veelvuldig de aanval. Kansen zijn er voor Shayne Pattynama, Frank Korpershoek, Reda Kharchouch en Glynor Plet. Allen hebben het geluk niet mee. In de 35e minuut komt Telstar op gelijke hoogte. Shayne Pattynama wordt geen strobreed in de weg gelegd. De bal uit zijn voorzet wordt door Glynor Plet achter Nick Bakker geschoten: 1-1. Vijf minuten staat bijna de 1-2 op het scorebord. Sven van Doorm wordt diep gestuurd. Hij is eerder bij de bal dan Nordin Bakker. Zijn schot wordt door de goalie gekeerd. In de rebound lukt het Sven van Doorm niet om de bal in het verlaten Volendammer doel te schieten.

Het schot van Nick Doodeman is het eerste wapenfeit in het tweede bedrijf. Zijn inzet belandt over het Velsense doel. Zeven minuten later is er een kans voor Shayne Pattynama. Hij glipt voorbij zijn tegenstander maar schiet het leer in het zijnet. Daarna gebeurt er weinig voor beide doelen. De Volendammers zijn in de 72e minuut dicht bij de 2-1. Het schot van Gijs Smal wordt door Anthony Swolfs over de lat getikt. Twee minuten later is aan de andere kant van het speelveld Reda Kharchouch bijna bij de 1-2. Zijn schot in de korte hoek wordt door keeper Bakker gepakt. In de 78e minuut laat Anthony Swolfs weer van zich horen. Met weer een fantastische redding op het schot van invaller Ibrahim El Kadiri voorkomt hij dat zijn ploeg op achterstand komt. Vier minuten verder mag FC Volendam een vrije trap nemen. Net als bijna alle andere vrije trappen neemt het Andere Oranje de vrije trappen een aantal meters naar voren. Niet op de juiste plek dus. Uit deze vrije trap bereikt de bal Noah Fadiga. Zijn bal vliegt over. In de 83e minuut is Reda Kharchouch door drie Volendammers niet van de bal te krijgen. De spits krijgt zelfs een vrije trap mee. Nadat de bal door een aantal withemden aangeraakt is, rolt het ronde speeltuig voor de voeten van Senne Lynen. De Belg denk niet na en haalt direct de trekker over. Het schot wordt gekraakt. Drie minuten later wordt Reda Kharchouch diep gestuurd. Doelman Nordin Bakker is iets eerder bij de bal en roeit de bal een eind naar voren. In de 88e minuut levert Ibrahim El Kadiri een puike voorzet af. Jelle Duin geniet van wat vrijheid maar kopt het leder naast. In de vier minuten extra speeltijd maakt aan Telstarkant de 18-jarige middenvelder Cas Dijkstra zijn debuut in het betaald voetbal. Hij vervangt de niet meer fitte Anass Najah. Even later schiet Jelle Duin de bal op de lat. Telstar komt goed weg in de absolute slotfase van de vissersderby.

STATISTIEKEN

Opstellingen
FC Volendam: 1. Nordin Bakker, 2. Noah Fadiga, 3. Kevin Visser, 4. Micky van de Ven, 5. Gijs Smal, 6. Alex Plat, 7. Nick Doodeman (73e min. 19. Jelle Duin), 8. Jari Vlak (46e min. 12. Brian Plat), 9. Boy Deul (63e min. 20. Ibrahim El Kadiri), 10. Francesco Antonucci en 11. Martijn Kaars. Wel op de bank maar niet ingevallen: 13. Marco Tol, 14. Derry John Murkin, 15. Mike Eerdhuijzen, 16. Joey Roggeveen, 17. Darryl Johnson, 18. Gerry Vlak en 22. Mitchel Michaelis.

Telstar: 1. Anthony Swolfs, 4. Charlie Gilmour, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen, 9. Reda Kharchouch (87e min. 15. Rashaan Fernandes), 17. Sven van Doorm, 18. Benaissa Benamar, 21. Anass Najah (90e min. +1 23. Cas Dijkstra), 25. Shayne Pattynama (90e min. +2 10. Melle Springer) en 29. Glynor Plet. Wel op de bank maar niet ingevallen: 12. Sven van der Maaten, 16. Sam Aarts, 19. Richelor Sprangers, 20. Abdel El Ouazzane, 24. Darryl Baly en 28. Welat Cagro.

Scoreverloop
03e min. 0-1 Shayne Pattynama (eigen doel)
35e min. 1-1 Glynor Plet

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer E. Blank
Assistent-scheidsrechters: de heren H.D. Fikkert en P. Inia
Vierde official: de heer T. Hardeman

Gele kaarten
30e min. Benaissa Benamar
45e min. Anass Najah

88e min. Shayne Pattynama

Toeschouwers
3.978