Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar herstelt zich in Almere

Telstar heeft maandagavond goede zaken gedaan. De withemden stonden tot twintig minuten voor tijd met 0-3 riant aan de leiding. Het werd nog spannend toen de thuisclub binnen een tijdsbestek van vijf minuten twee keer scoorden. Voor de meegereisde supporters braken nog enige benauwde momenten aan. Met de uitslag van 2-3 bleef Telstar aan de goede kant van de score.

Zonder de zieke Melvin Platje en de geblesseerde Frank Korpershoek maar met Anass Najah en Jasper van Heertum als hun vervangers werd om klokslag 20.00 uur de bal aan het rollen gebracht. In de 3e minuut mocht de formatie van trainer/coach Jack de Gier een hoekschop nemen. Door de Telstardefensie werd de bal naar voren getrapt. Tom Overtoom pikte het leer op. De Almeerder aanvoerder schoot door een wirwar van benen de bal richting de benedenhoek. Rody de Boer zag het ronde speeltuig pas laat aankomen. Met een geweldige reactie voorkwam hij een vroege tegentreffer. In de tegenaanval was het ook bijna raak. Via Jerdy Schouten werd het leer naar Andrija Novakovich gespeeld. Doelman Chiel Kramer was een fractie eerder bij de bal dan de aanvaller. Vier minuten later was het wel raak. Ter hoogte van de achterlijn wilde Mohamed Hamdaoui de bal op een ploeggenoot terugleggen. Via de knie van Damon Mirani vloog de bal voorbij doelman Kramer: 0-1. Met een aantal afstandsschoten probeerden Tom Overtoom wat al te geforceerd de gelijkmaker te scoren. Voor hem was Rody de Boer bij al zijn pogingen een sta-in-de-weg. Vijf minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Van de Graaf kreeg Shaquill Sno in de vijandelijke zestien een flinke duw van Josef Kvida. De leidsman vond deze gooi niet genoeg voor een penalty. In de allerlaatste seconden voor het verstrijken van de eerste helft kopte Toine van Huizen uit een corner van Mohamed Hamdaoui de bal naast. Dit was het laatste wapenfeit van een tegenvallende eerste helft.

In de tweede helft leek Telstar het duel snel te beslissen. Eerst was het Donny van Iperen, uit een vrije trap van Mohamed Hamdaoui, die de bal te zacht op het doel van Almere City FC kopte. In de 50e minuut stond de 0-2 wel op het scorebord. Halverwege de speelhelft van de thuisclub kwam Mohamed Hamdaoui aan de bal. De aanvaller passte de bal naar de rechterkant. Daar stond Shaquill Sno klaar om de bal laag over de grond voor te zetten. Andrija Novakovich hoefde alleen maar zijn voetbalschoen tegen de bal te zetten: 0-2. Zeven minuten verder was het 0-3. Weer stond Mohamed Hamdaoui aan de basis van een treffer. Deze keer speelde hij de mee opgekomen Jasper van Heertum aan. De verdediger is oog in oog met doelman Kramer niet zelfzuchtig. Hij legde de bal af op Andrija Novakovich. De spits schoof de bal in het verlaten doel: 0-3. Tot twintig minuten voor tijd gebeurde er voor beide doelen weinig tot niets meer. Telstar controleerde de wedstrijd en Almere City FC was niet bij machte om gevaarlijk voor het doel van Rody de Boer te worden. Dat veranderde toen Arsenio Valpoort het veld betrad. Na een aantal afstandsschoten van Tom Overtoom waagde in de 71e minuut verdediger Josef Kvida een poging van afstand. Zijn schot was doelman De Boer wel te machtig: 1-3.Vijf minuten later werd het 2-3. Topscorer Sylvester van der Water moet je geen ruimte geven. Dat deed Telstar wel. In vrije positie wipte hij de bal over Rody de Boer tegen de touwen: 2-3. In de slotfase hield Rody de Boer Telstar op de been door fantastisch te reageren op een geweldige pegel van invaller Leeroy Owusu. Ook op schoten van Tom Overtoom en Arsenio Valpoort had de Velsense keeper het juiste antwoord. Groot was de opluchting in het Velsense kamp toen arbiter Van de Graaf voor het einde van de wedstrijd floot.
Opstellingen
Almere City FC: 1. Chiel Kramer, 2. Kees van Buuren (66e min. 17. Arsenio Valpoort), 3. Calvin Mac-Intosch, 5. Josef Kvida, 6. Javier Vet, 7. Sherjill Mac-Donald, 9. Dennis van der Heijden, 12. Tom Overtoom, 14. Damon Mirani (46e min. 13. Leeroy Owusu), 19. Sylvester van der Water en 20. Gaston Salasiwa. Wel op de bank maar niet gespeeld: 8. Jeffrey Rijsdijk, 18. Ezra Walian, 22. Mike Grim, 23. Achille Vaanhold, 24. Anass Ahannach en 36. Nicky van Hilten.

Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen, 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito, 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten, 11. Shaquill Sno (90e min.+3 14. Oussama Zamouri), 15. Anass Najah, 21. Toine van Huizen en 47. Mohamed Hamdaoui (80e min. 8. Senne Lynen). Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Sven van der Maaten, 17. Junior Toretta, 18. Liban Abdulahi, 19. Edo Knol, 20. Joakim Balmy en 23. Floris van der Linden.

Scoreverloop
07e min.​0-1​Damon Mirani (eigen doel)
50e min.​0-2​Andrija Novakovich
57e min.​0-3​Andrija Novakovich
71e min​1-3​Josef Kvida
76e min.​2-3​Sylvester van der Water

Arbitrage
scheidsrechter: de heer E. van de Graaf
Aassistent-scheidsrechters: de heren M.C. Janssen en E. Koopman
vierde official: de heer J.W.M. van der Laan

Gele kaart
59e min.​Toine van Huizen

Toeschouwe