Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar herpakt zich met 1-0 zege

Een hardwerkend Telstar heeft de blamage van het bekerduel tegen AFC uitgewist. Met een nipte 1-0 zege op TOP Oss stapte de Velsense ploeg na ruim negentig minuten als winnaar van het veld.  

Trainer/coach Mike Snoei moest het tegen de Ossenaren doen zonder de geblesseerden Adham El Idrissi, Frank Korpershoek, Shaquill Sno en de geschorste Toine van Huizen. Dylan Mertens begon voor de eerste keer dit seizoen in de basiself. De aanvaller werd in het oefenduel tegen BVV De Kennemers de wedstrijd uitgeschopt en was nu pas geheelfit om aan de aftrap te verschijnen. Bij tegenstander TOP Osshad trainer/coach Klaas Wels niet de beschikking over Jordie Briels, Huseyin Dogan, Lion Kaak (ziek) en Ferry de Regt. Ragnar Oratmangoen en Dean van der Sluys waren afwezig inhet bekertreffen met Rijnsburgse Boys maar stonden in Velsen-Zuid wel aan de aftrap.

Telstar startte voortvarend aan het duel tegen TOP Oss. Toch een tegenstander die de degradanten FC Twente en Sparta Rotterdam onlangs verslagen had. De eerste kans was voor Kyle Scott. Zijn inzet op het doel van Nick Olij werd door een Ossenaar van richting veranderd. In de 13e minuut scoordeRodny Lopes Cabral. Het publiek juichte. Te vroeg. De treffer werd door de heer Nagtegaal wegens buitenspel geannuleerd. Drie minuten verder is de ploeg uit Oss voor de eerste keer gevaarlijk. De bal uit een vrije trap van Bryan Smeets belandde recht in de handschoenen van Jeroen Houwen. Halverwege de eerste helft leek Telstar op 1-0 te komen toen Donny van Iperen juichend wegliep nadat hij de bal op het Osse doel kopte. Was de bal wel of niet de doellijn gepasseerd? Volgens de arbitrage niet. In de 26e minuut was het wel raak. Rodny Lopes Cabral zette zelf de aanval op. Na een combinatie met Danny van Haaren ontving hij de bal retour, soleerde door de Osse defensie en rondde prima af: 1-0. Tot aan de rust had Telstar het betere van het spel. Keeper Nick Olij moest nog twee keer handelend optreden op afstandsschoten van Dylan Mertens en Danny van Haaren. TOP Oss kon hier niets tegenoverstellen. Telstar bereikte ongeschonden de rust: 1-0.

In de tweede helft begon Telstar weer voortvarend. Nick Olij kreeg uit een strakke, lage, scherpe voorzet van Dylan Mertens net zijn handschoen tegen de bal voordat Kyle Scott kon intikken. In de 51e minuut slalomde Delano Ladan door de Velsense verdediging. Het eindstation heette Elso Brito. De aanvoerder moest aan de noodrem trekken anders was de Osse aanvaller erdoorheen. Met een gele kaart als gevolg. Uit de toegekende vrije trap schoot Philippe Rommens de bal over. Zeven minuten later kwam Telstar goed weg. Uit een vrije trap van Bryan Smeets viel de bal voor de voeten van Norichio Nieveld. Zijn schot caramboleerde via Donny van Iperen over het doel van Jeroen Houwen. In de 72e minuut was Nick Olij weer de reddende engel voor de bezoekers. Anass Najah wipte de bal in het vijandelijke strafschopgebied over een Ossenaar op Dylan Mertens. Zijn schot werd door de Haarlemse goalie gekeerd. In de rebound hadden Senne Lynen en Jasper van Heertum het geluk niet mee. Zes minuten verder zat Jeroen Houwen mis bij een corner. Gelukkig wist Rick Stuy van den Herik van dit mistasten niet te profiteren. In de 80e minuut meldde na een snelle uitbraak Rodny Lopes Cabral zich weer aan het front. De bal op Sven van Doorm was goed. Zijn schot eindigde net langs de verkeerde kant van de paal. Even later was Kiyabu Nkoyi dicht bij de gelijkmaker. De invaller kopte het ronde speeltuig net naast het Velsense doel. In de 87eminuut twijfelde Bryan Smeets iets te lang wat te doen met de bal. Weg kans. In de vier minuten extra speeltijd kregen beide ploegen nog één goede kans om te scoren. Eerst was het Ryan Seager die in kansrijke positie de bal in de handen van Nick Olij schoot. Even later kopte Kiyabu Nkoyi het leder over het Velsense doel. Na bijna vier minuten extra speeltijd vond arbiter Nagtegaal het welletjes en floot hij voor het einde van de wedstrijd.


STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Jeroen Houwen, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen, 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito, 7. Dylan Mertens (82e min. 9. Ryan Seager), 10. Kyle Scott (61e min. 8. Senne Lynen), 14. Danny van Haaren (75e min. 19. Jordie van der Laan), 15. Anass Najah, 29. Sven van Doorm en 30. Melle Springer.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 13. Ilias Bronkhorst, 18. Darren Rosheuvel, 20. Wesley Zonneveld, 23. Kick Groot en32. Facundo Lescano.

TOP Oss: 1. Nick Olij, 5. Bryan Smeets, 8. Rick Stuy van den Herik, 12. Dean van der Sluys, 15. Lorenzo Piqué, 21. Philippe Rommens, 22. Niels Fleuren (73e min. 18. Dennis Janssen), 23. Norichio Nieveld, 26. Ragnar Oratmangoen (62emin. 7. Kiyabu Nkoyi), 30. Delano Ladan en 34. HennosAsmelash (84e min. 9. Koen van der Biezen).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 4. Jordy ter Borgh, 13. Dani Centen, 14. Samed Oztoprak, 20. Ronald Koeman, 24. Maikel Verkoelen en 29. Ibrahim Touré.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer M.J. Nagtegaal
Assistent-scheidsrechters: de heren S. Van der Vrande en T. Krijt
vierde official: de heer R.H. Hensgens

Scoreverloop
26e min.1-0Rodny Lopes Cabral

Gele kaarten
51e min.Elso Brito
58e min.Kyle Scott

Toeschouwers
1.845