Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar haalt uit tegen Hollandia

Telstar heeft de vijfde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2020/’21 met ruime cijfers gewonnen. Derdedivisionist HVV Hollandia wordt op een 6-1 nederlaag getrakteerd.

Vroeg in de wedstrijd krijgt Telstar een klap te verduren. De in het groen gestoken Horinezen komen op een 0-1 voorsprong. In de 3e minuut zet Bart Spil vanaf links de bal voor. Nick Kuin kopt raak: 0-1. Acht minuten later is daar bijna de 0-2. Deze keer zet Sven Deen de bal voor. Het schot van Sonny Pronk is voor doelman Elouazzani houdbaar. In de 16e minuut komt Telstar op gelijke hoogte. Redouan Taha wordt diep gestuurd. Net als in Katwijk schiet de middenvelder de bal onhoudbaar langs de keeper in de verre hoek: 1-1. De wedstrijd is een half uurtje onderweg als Sven Deen twee keer in een zeer kort tijdsbestek zijn ploeg op een 1-2 voorsprong kan schieten. De eerste keer heeft hij geen kracht om verwoestend uit te halen. Zijn slappe schot gaat naast. Even later verliest hij het sprintduel om de bal richting het doel van Abdel Elouazzane van een withemd. Met nog negen minuten tot het rustsignaal wordt Redouan Taha langs de linkerkant weggestuurd. De bal uit zijn voorzet wordt door een Horinees bijna in het eigen doel gekopt. De bal eindigt op het doelnet. Uit de corner die hierop volgt schiet Sven van Doorm het leer het volle strafschopgebied in. Vincent Regeling kopt het ronde speeltuig over het doel van Joey Wiese. In de laatste vijf minuten van het eerste bedrijf slaat Telstar genadeloos toe. In de 41e minuut schoffelt Joey Wiese in de zestien Richelor Sprangers onderuit. Penalty! Richelor Sprangers neemt zelf plaats achter de bal en schiet het leder feilloos binnen: 2-1. Vier minuten later prijkt de 3-1 op het scorebord. Richelor Sprangers is de aangever. Met een splijtende pass dwars door het centrum van de Horineze verdediging zet hij Nick Kaaijmolen vrij voor Joey Wiese. De speler van Jong Telstar faalt niet: 3-1.

De tweede helft is nauwelijks onderweg en de thuisclub breidt de score uit naar 4-1. In de 49e minuut geniet Richelor Sprangers van erg veel vrijheid. Hij kan ongehinderd met de bal aan de voeten naar het vijandelijke strafschopgebied doorlopen. Alleen voor Joey Wiese schiet hij zijn tweede treffer van de avond in het doel. Acht minuten later staat het 5-1. Nick Kaaijmolen speelt de bal naar Richelor Sprangers. Ook deze keer geniet hij van veel vrijheid. Ook nu wordt hij totaal niet aangepakt. Alleen voor de Horineze keeper blijft hij uiterst koelbloedig: 5-1. In de 61e minuut is Richelor Sprangers op weg naar een hattrick. Die komt er nog niet. Alleen voor Joey Wiese schiet de spits de bal niet goed in. Deze keer komt de keeper van de tegenpartij wel als winnaar uit de strijd. Vijf minuten later voltooit Richelor Sprangers wel zijn hattrick. Goed doorzetten van Redouan Taha op links brengt vlak voor het doel Glynor Plet aan de bal. Zittend probeert hij, omringt door een aantal verdedigers en de goalie, de bal over de doellijn te schoppen. Dat lukt niet. De bal rolt voor de voeten van Richelor Sprangers. Hij schiet zijn derde doelpunt van de tweede helft en zijn vierde in totaal tegen de touwen: 6-1. Telstar krijgt tot het einde van het oefenduel voldoende kansen om de score naar een nog hoger plan te tillen. Het geluk zit Niels van Wetten (vrije trap), Ilias Bronkhorst (twee kopballen en schietkans) en Glynor Plet (schietkans) niet mee zodat na ruim negentig minuten de eindstand van 6-1 op het scorebord prijkt.

Opstelling Telstar: 20. Abdel Elouazzane, 3. Vincent Ringeling (76e min. 5. Redouan El Yaakoubi), 4. Jaden Airewele (76e min. 6. Frank Korpershoek), 7. Redouan Taha (76e min. 25. Shayne Pattynama), 8. Nick Kaaijmolen (76e min. 24. Siebe Vandermeulen), 13. Ilias Bronkhorst (32e min. 17. Sven van Doorm) (61e min. 29. Glynor Plet) , 15. Rashaan Fernandes (61e min. 2. Yaël Liesdek), 16. Niels van Wetten, 19. Richelor Sprangers (76e min. 13. Ilias Bronkhorst), 23. Cas Dijkstra (76e min. 28. Welat Cagro) en 27. Rochello Vlijter.

Selectie HVV Hollandia: 1. Joey Wiese, 2. Nick Reus, 3. Nick de Wit, 4. Marijn Ploem, 5. Daan Buurman, 8. Sem Biezen, 10. Sven Deen, 11. Nick Kuin, 13. Sonny Pronk, 14. Mark Zwagrman, 15. Boyd Stevens, 16. Jesse Werners, 17. Scot Iredale, 19. Joost Ruttenburg, 19. Dean Groen, 20. Bart Spil en 21. Brian van der Werf.

Scoreverloop
03e minuut 0-1 Nick Kuin
16e minuut 1-1 Redouan Taha
41e minuut 2-1 Richelor Sprangers (pen.)
45e minuut 3-1 Nick Kaaijmolen
49e minuut 4-1 Richelor Sprangers
57e minuut 5-1 Richelor Sprangers
66e minuut 6-1 Richelor Sprangers