Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar gemakkelijk voorbij FC Dordrecht

Telstar heeft tegen FC Dordrecht de kater van maandag jl. kunnen wegspoelen. Met speels gemak werd de ploeg uit Dordrecht op een 3-0 nederlaag getrakteerd. Mede door dit resultaat doet Telstar weer volop mee in de strijd om de play-offs.

Trainer/coach kon naast de al langer afwezigen Tom Beissel, Toine van Huizen, Frank Korpershoek, Calvin Valies en Cor Varkevisser tegen FC Dordrecht ook geen beroep doen op Thomas van den Houten en Crescendo van Berkel. Van Berkel zou na een schorsing van twee duels weer van de partij zijn. Op de dinsdagtraining brak de verdediger zijn neus waardoor hij enkele wedstrijden out is. Mohammed Ajnane was de vervanger van de zieke Van den Houten. Bij tegenstander FC Dordrecht miste de aan het einde van het seizoen vertrekkende trainer/coach Harry van den Ham Gérard de Nooijer. Zijn assistent was ziek. Ook afwezig waren Jeffry Fortes en Matthew Steenvoorden wegens blessures.

FC Dordrecht begon afwachtend aan de wedstrijd en liet Telstar komen. De eerste kans was voor Marko Maletić. In de negende minuut kreeg hij de bal van Fabian Serrarens, passeerde Josimar Lima en schoot al vallend de bal op de onderkant van de lat. In de tegenaanval had Wesley Zonneveld de nodige moeite met het schot van Alvin Daniels. Acht minuten later zette Fabian Serrarens Tarik Tissoudali aan het werk. De Velsense topscorer omspeelde doelman Te Loeke en schoot de bal in. Het ronde speeltuig kreeg niet voldoende vaart mee. In de doelmond kon Danzell Gravenberch redding brengen. Halverwege de eerste helft was Alvin Daniels dicht bij de openingstreffer. In de zestien zette hij Benjamin van den Broek op het verkeerde been en schoot in. De bal verdween richting de korte hoek maar over het doel. Eén minuut later zette vanaf de rechterkant Mohammed Ajnane de bal voor. Tim Keurntjes kopte in. Zijn kopbal werd door Danzell Gravenberch onbedoeld verlengd. Hij kopte het leer op de lat. Weer zestig tellen verder schoot Danzell Gravenberch van ver de bal op het doel van Wesley Zonneveld. De keeper moest handelend optreden en tikte de bal over de deklat. Het laatste wapenfeit voor het rustsignaal van scheidsrechter Mulder was voor Mohammed Ajnane. Zijn afstandsschot was fraai maar verdween luttele centimeters over het doel van Robbert te Loeke.

Wat in de eerste helft niet lukte, lukte in de tweede helft wel: scoren. Nog niet direct want Fabian Serrarens (fraai met de hak) had het geluk niet aan zijn zijde. Even later werd Rangelo Janga in positie gebracht maar zijn inzet vloog via Edo Knol en Bryan Ottenhoff over de achterlijn. In de 55e minuut was het wel raak. Stefano Lilipaly zette een Velsense aanval op. Via Marko Maletić en Fabian Serrarens kreeg hij de bal terug. Uit zijn voorzet schoot Tarik Tissoudali de 1-0 op het scorebord. Drie minuten later voorkwam Robbert te Loeke de 2-0 door een schitterend schot van Mohammed Ajnane uit de bovenhoek te stompen. Dit was slechts uitstel van executie want één minuut later was het wel 2-0. Een diepe bal van Benjamin van den Broek bereikte Fabian Serrarens. De buitenspeler kopte het leer door op Stefano Lilipaly. Hij kapte drie keer Nick de Bondt uit en zette de leren knikker voor. Weer schoot Tarik Tissoudali raak, 2-0. Met twee verse krachten probeerde Harry van den Ham nog het tij te keren. Echter het was Telstar die de wedstrijd definitief in het slot gooide. Uit een hoekschop van Mohammed Ajnane kopte aanvoerder Benjamin van den Broek raak, 3-0. Net voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Telstar nog een kans, maar de bal uit een vrije trap van Tim Keurntjes belandde via de vingertoppen van Robbert te Loeke op de lat. In de twee minuten extra speeltijd gebeurde er niets meer, zodat Telstar drie punten aan het totaal van 34 kon toevoegen. En nog altijd kansrijk is voor het behalen van de play-offs.

STATISTIEKEN

Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 4. Bryan Ottenhoff, 7. Fabian Serrarens, 8. Tim Keurntjes, 9. Marko Maletić (82e min. 21. Liban Abdulahi), 10. Mohammed Ajnane (82e min. 29. Donovan Deekman), 13. Benjamin van den Broek, 15. Jordy Tutuarima, 17. Tarik Tissoudali, 18. Edo Knol en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet ingevallen: 2. Anthony Correia, 11. Rafael Uiterloo, 19. Dustin Mijnders en 30. Blake Horton.

FC Dordrecht: 1. Robbert te Loeke, 2. Sai van Wermeskerken, 3. Josimar Lima, 4. Serginho Greene, 5. Guus van Weerdenburg, 6. Giovanni Gravenbeek, 7. Alvin Daniels, 8. Danzell Gravenberch, 9. Rangelo Janga, 10. Jordy Vleugels (64e min. 18. Ibrahima Touré) en 11. Nick de Bondt (67e min. 12. Jafar Arias). Wel op de bank maar niet ingevallen: 13. Rody Hoegee, 14. Glenn Bijl, 15. Gino Boers, 16. Michael Chacon en 17. Arnaud De Greef.

Scoreverloop
55e min. 1-0 Tarik Tissoudali
59e min. 2-0 Tarik Tissoudali
70e min. 3-0 Benjamin van den Broek

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer C. Mulder
Assistent-scheidsrechter: de heren D. Frijn en J. Jongenotter
Vierde official: de heer J.J.M. Vries

Gele kaart
74e min. Danzell Gravenberch

Toeschouwers
1.463