Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar gemakkelijk voorbij Achilles’29

Telstar heeft ook Achilles’29 aan de zegekar gebonden. In de vijfde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2017/’18 werd de tweededivisionist met 3-1 verslagen. Net als in het vorige duel tegen Koninklijke HFC gingen de withemden moeizaam naar de zege.

De wedstrijd werd door de scheidsrechterscommissie van de KNVB gebruikt om te testen met de videoreferee. Maar liefst vier scheidsrechters, de heren Mulder, Gerrets, Van Herk en Blank floten ieder een deel van dit oefenduel. Ook de videowagen binnen het stadion was met een aantal heren goed bezet. Deze laatsten hoefden niet in actie te komen. Er was maar één spelsituatie die misschien teruggezien had moeten worden. Dat was in de 41e minuut. De overtreding van Nick Versteegen op Toine van Huizen was zeker niet netjes te noemen. Een kaart had hier zeker op zijn plaats geweest. Zulke overtredingen horen niet thuis op het voetbalveld.

De Groesbekers begonnen sterk aan het duel. Zij drukten Telstar terug op eigen speelhelft. Er was een mogelijkheid voor Guyon Philips in de 6e minuut. Zijn lob kreeg niet de juiste richting mee. Twee minuten later schoot Junior Toretta bij het uitverdedigen de bal in de voeten van een tegenstander. Die vond op zijn beurt Boy van de Beek. Zijn schot verdween in het zijnet. Naarmate de eerste helft vorderde nam Telstar de regie in handen. In de 13e minuut nam namens de withemden Jerdy Schouten een corner. Keeper Centen dacht de bal te vangen maar liet los. Benjamin van den Broek was er als de kippen bij om de bal in te schieten. Via het lichaam van een oranjehemd verdween de bal over het doel. Vier minuten later was het wel raak. Jerdy Schouten stond aan de basis van deze goal. Met een wippertje bereikte hij Gerson Rodrigues. Alleen voor Dani Centen faalde de Luxemburgse international niet: 1-0. Zeventien minuten verder was Benjamin van den Broek dicht bij de 2-0. Hij ontving de bal van Jerdy Schouten. Alleen voor Dani Centen mislukte zijn lob en werd de bal een makkelijke prooi voor deze keeper.

Zes minuten na rust was ook Andrija Novakovich dicht bij zijn eerste treffer van de middag. Alleen voor keeper Centen schuift hij de bal langs de verkeerde kant van de paal. In de 55e minuut kwam het Achilles’29 van trainer/coach Eric Meijers op gelijke hoogte. De Velsense defensie greep niet afdoende in. Dit bood Nick Versteegen de kans om de gelijkmaker achter Boy de Jong te schieten: 1-1. Vrijwel direct na dit doelpunt had Telstar in de persoon van Jerdy Schouten, de bal uit een vrije trap belandde rechtstreeks in de handschoenen van Dani Centen, en Andrija Novakovich, hij kopte de bal uit een voorzet van Elson Brito naast, de kans om weer op voorsprong te komen, maar beiden faalden. Vrijwel direct na in totaal een zestal wissels aan beide kanten nam Telstar in de 67e minuut weer de leiding. De koud in het veld staande Justin de Vos haakte in het strafschopgebied Andrija Novakovich. Scheidsrechter Van Herk wees direct gedecideerd naar de stip. Ondanks felle protesten aan de kant van de Groesbekers. Aanvoerder Van de Beek kreeg hiervoor een gele kaart. Vanaf elf meter faalde Andrija Novakovich niet: 2-1. In de slotfase kregen uit een hoekschop van Elson Brito Jasper van Heertum en in de rebound Floris van der Linden de bal niet achter de doellijn. Eén minuut later lukte dat Floris van der Linden wel. Hij kopte raak uit een voorzet van diezelfde Elson Brito en zette de eindstand van 3-1 op het scorebord.

Zaterdag 5 augustus, aanvang 17.00 uur, wacht over de grens in België de volgende tegenstander in de oefencampagne. Eendracht Aalst is in het eigen Pierre Cornelisstadion de gastheer van de Velsense withemden. Tot zaterdag! Tot Telstar!
STATISTIEKEN

Opstelling
Telstar: 1 Boy de Jong, 2. Shaquill Sno, 3. Toine van Huizen (46e min. 13. Jasper van Heertum), 4. Donny van Iperen, 5. Elson Brito, 6. Frank Korpershoek (65e min. 15. Edo Knol), 7. Gerson Rodrigues (75e min. 17. Anass Najah), 8. Benjamin van den Broek (65e min. 21. Leo Johnson), 9. Andrija Novakovich (75e min. 19. Floris van der Linden), 10. Jerdy Schouten en 11. Junior Toretta (75e min. 20. Mohammed Hamdaoui). Wel op de bank maar niet gespeeld: 14. Oussama Zamouri, 16. Cor Varkevisser, 18. Rodny Cabral en 23. Mike van den Steenhoven.

Achilles’29: 23. Dani Centen, 2. Derwin Martina (65e min. 15. Redouan Eddarkaoui) , 3. Shuremy Felomina, 5. Marijn de Kler (72e min. 26. Yannick Zeeman), 7. Boy van de Beek, 8. Christoff Dias de Oliviera (46e min. 6. Kursad Surmeli), 9. Guyon Philips, 11. Niels Wouters (65e min. 22. Justin de Vos), 19. Nick Versteegen, 20. Tarik Fagrach (65e min. 29. Patrick Fini) en 26. Yannick Zeeman (65e min. 14. Mehdi Naggadi). ). Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Desny Royendijk.

Scoreverloop
17e min.​1-0 ​Gerson Rodrigues
55e min.​1-1​Nick Versteegen
67e min.​2-1​Andrija Novakovich (pen.)
87e min.​3-1​Floris van der Linden

Scheidsrechters
1e deel van de 1e helft: de heer C. Mulder (vanaf 1e minuut)
2e deel van de 1e helft: de heer L. Gerrets (vanaf 23e minuut)
1e deel van de 2e helft: de heer F. van Herk (vanaf 46e minuut)
2e deel van de 2e helft: de heer E. Blank (vanaf 69e minuut)
Assistent-scheidsrechters: de heren Y. Weterings en N. Stuifzand

Gele kaarten
52e min.​Shuremy Felomina
60e min.​Shaquill Sno
66e min.​Boy van de Beek
77e min.​Leo Johnson

Toeschouwers
263