Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar gelijk tegen hekkensluiter

Telstar heeft na twee winstpartijen genoegen moeten nemen met een 1-1 gelijkspel in het thuisduel tegen hekkensluiter Achilles’29. Er was maar één ploeg die recht op de zege had. Dat waren de Witte Leeuwen. Alleen Mohammed Ajnane wist halverwege de tweede helft, vanaf de stip, het net te vinden.

Trainer/coach Michel Vonk had al langer niet de beschikking over de geblesseerden Tom Beissel, Thomas van den Houten, Norair Mamedov, Bryan Ottenhoff en Wesley Zonneveld. Daar kwam na het competitieduel tegen Helmond Sport Benjamin van den Broek bij. De middenvelder brak tijdens die wedstrijd zijn teen. Vanavond werd hij op het middenveld door Orhan Džepar vervangen.
Tegenstander Achilles’29 had tijdens de winterstop een ware metamorfose ondergaan. De rode lantaarndrager van de Jupiler League trok maar liefst zeven spelers (Nassim Amaarouk, Wim Bokila, Jesse Edge, Antoine Gounet, Doriano Kortstam, Emir Smajic en Antonio Stankov, aan om degradatie naar de tweede divisie aan het einde van dit seizoen af te wenden. Waar spelers komen, gaan ze ook. Simon van Beers (FC Lienden), Brian Boogers (UNA), boegbeeld Thijs Hendriks (SV Spakenburg), Juanito Sequeira (ASWH) en Migiel Zeller (TEC) vertrokken uit Groesbeek.

Telstar begon goed aan het duel. In de 4e minuut bediende Mohammed Ajnane Floris van der Linden. De spits kwam een teenlengte te kort om de bal voorbij keeper Te Loeke te schieten. Zes minuten later zette Jordy Tutuarima de bal voor. Bij de tweede paal leek Fabian Serrarens te scoren. Hij schoot de bal in het zijnet. In de 18e minuut mocht Imran Oulad Omar een vrije trap nemen. De Amsterdammer zag de bal met het hoofd door Antonio Stankov verlengd worden tot doelpunt, 0-1. Wat een domper voor de Velsense club. Echter de withemden herstelden zich snel. Vier minuten verder zette Fabian Serrarens de bal voor. Het ronde speeltuig werd door Mohammed Ajnane direct ingeschoten … op de paal! Zestig seconden later ging Mohammed Ajnane met Jordy Tutuarima een combinatie aan. De voorzet van Mohammed Ajnane was goed. Fabian Serrarens vergat zijn schoen tegen de bal te zetten. In de 40e minuut had Orhan Džepar de gelijkmaker op zijn schoen. De bal belandde in de handschoenen van Robbert te Loeke.

Vrijwel direct na rust hielp Boy de Jong Achilles’29 bijna in het zadel. Bij het uittrappen van de bal werd hij door de jagende Niek Versteegen in het nauw gedreven. Hij schoot de bal pardoes in de voeten van Emir Smajic. In riante positie kreeg de spits de bal niet tussen de palen. Schoten van Crescendo van Berkel en Jordy Tutuarima leverden ook niet het gewenste resultaat op. In de 63e minuut mocht de thuisclub een hoekschop nemen. Toine van Huizen ging richting de bal, maar Emir Smajic trok hem aan zijn shirt naar beneden. Een terechte strafschop en een gele prent voor de boosdoener. Net als vorige week nam Mohammed Ajnane de penalty. Hij faalde niet, 1-1. Acht minuten later stuurde Jesse Edge Emir Smajic diep. Hij kapte Donny van Iperen uit. De weg naar Boy de Jong lag open. Ook deze keer was de aanvaller te druistig. De bal vloog ruim over de lat richting de woonwijk. Gaandeweg de tweede helft bracht trainer/coach Michel Vonk aanvallende wissels binnen de lijnen om de drie punten in Velsen-Zuid te houden. Helaas. Dit mocht niet baten. Mohammed Ajnane, Guyon Philips en Fabian Serrarens hadden het geluk niet aan hun zijde. Vooral het schot van Fabian Serrarens in de 85e minuut, na een mooie combinatie met Toine van Huizen en Joël Donald mocht er wezen. De bal leek in de bovenhoek te verdwijnen. Met een katachtige reactie voorkwam Robbert te Loeke dat zijn ploeg met één punt naar Groesbeek terugging. In de laatste minuut van de vier minuten extra speeltijd ging Kenny Elders over de schreef. Na een late sliding op de enkels van Toine van Huizen kreeg hij terecht een rode kaart en mocht de verdediger iets eerder dan zijn ploeggenoten onder de douche stappen.
STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 20. Boy de Jong, 3. Toine van Huizen, 6. Frank Korpershoek, 7. Fabian Serrarens, 10. Mohammed Ajnane, 12. Donny van Iperen, 14. Liban Abdulahi (61e min. 25. Oussama Zamouri), 15. Jordy Tutuarima, 17. Orhan Džepar, 19. Floris van der Linden (55e min. 27. Joël Donald) en 23. Crescendo van Berkel (79e min. 9. Guyon Philips). Wel op de bank maar niet gespeeld: 11. Denis Mahmudov, 16. Blake Horton, 18. Edo Knol, 21. Naoyuki Yamazaki en 24. Calvin Valies.

Achilles’29: 1. Robbert te Loeke, 3. Barry Beijer, 5. Kenny Elders, 8. Kursad Sürmeli (46e min. 14. Joey Dekkers), 17. Freek Thoone, 19. Niek Versteegen (65e min. 13. Jop van Steen), 20. Jesse Edge, 22. Antonio Stankov, 24. Doriano Kortstam, 26. Emir Smajic en 40. Imran Oulad Omar (81e min. 21. Nassim Amaarouk). Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Boy van de Beek, 17. Omid Popalzay en 23. Dani Centen.

Scoreverloop
18e min.​0-1​Antonio Stankov
64e min.​1-1​Mohammed Ajnane (pen.)

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer R. Dieperink
Assistent-scheidsrechters: de heren N. van Kampen en H.D. Fikkert
Vierde official: de heer M. Kampman

Gele kaarten
14e min.​Freek Thoone
27e min.​Fabian Serrarens
63e min.​Emir Smajic

Rode kaart
90e min. + 4​Kenny Elders

Toeschouwers
1.499