Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar gelijk in knotsgekke slotfase

Heel lang zag het er naar uit dat het eerste thuisduel van de Witte Leeuwen in 0-0 zou eindigen. Echter het venijn zat in de slotfase. In de laatste minuut van de officiële speeltijd scoorde Djibril Dianessy de 0-1. Fortuna Sittard rekende zich al rijk, maar had buiten zijn eigen keeper gerekend. In de twee minuten extra speeltijd ging Leon ter Wielen wat al te opzichtig in de fout. Hiervan wist Donny van Iperen te profiteren: 1-1.

Trainer/coach Michel Vonk had tegen de Zuid-Limburgers niet de beschikking over de geblesseerden Mohammed Ajnane, Blake Horton, Toine van Huizen, Frank Korpershoek, Fabian Serrarens en Calvin Valies. Bij tegenstander Fortuna Sittard kon trainer/coach Ben van Dael geen beroep doen op de geblesseerden Mailson Lima Duarte Lopes en Jorrit Smeets en de geschorste Jordi Briels.

Fortuna Sittard begon sterk aan het duel. De geel/groene formatie zette vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bax direct druk en kreeg een aantal mogelijkheden. De beste kans was voor Marco Ospilatieri. In de 6e minuut spatte zijn vlammende schot op de paal uiteen. Vijf minuten later liet Donny van Iperen zich in een rechtstreeks duel wat al te gemakkelijk door Junior Torunarigha van de bal zetten. De spits passte de bal naar Aziz Khalouta. Zijn inzet werd een makkelijke prooi voor keeper Zonneveld. Aan de andere kant van het speelveld deelde Telstar in de persoon van Guyon Philips en Benjamin van den Broek een aantal plaagstootjes uit. Beide doelpogingen strandden in het zicht van de haven. Halverwege de eerste helft was Marco Ospilatieri weer dicht bij de openingstreffer. Zijn schot werd door Wesley Zonneveld uit de korte hoek geranseld. De verplichte vijftien minuten rust werd bereikt zonder doelpunten. Al was in de slotfase van het eerste bedrijf Roald van Hout namens de Fortunezen nog dicht bij de 0-1.

Na rust was de eerste kans voor de elf van Ben van Dael. In riante positie mikte Roald van Hout naast het Velsense doel. In de 70e minuut kwam Jordy Tutuarima aan de bal. Hij dacht niet na en haalde verwoestend uit. De bal eindigde op de lat. De terugspringende bal kreeg Guyon Philips niet onder controle. Acht minuten later stond diezelfde Tutuarima aan de basis van een Velsense aanval. Zijn lange bal vanuit de defensie werd door Denis Mahmudov op juiste waarde geschat. De aanvaller probeerde van ver met een lob Ter Wielen te verschalken, maar de doelpoging miste de juist precisie. In de allerlaatste minuut kwamen de bezoekers op 0-1. Telstar was in de aanval en leed aan de andere kant van het speelveld balverlies. Via Kamen Hadzhiev en Gavin Vlijter schakelden de geel/groenen snel om. Uit de voorzet van invaller Vlijter scoorde Djibril Dianessy de 0-1. Dit leek de eindstand te worden. Echter Leon ter Wielen stak Telstar een helpende hand toe. De bal uit een hoge voorzet van Tom Beissel ving hij nog. Om tijd te winnen rolde hij het leer voor zich uit. Hij had niet op Donny van Iperen gerekend. De verdediger pikte de bal van hem af en scoorde uit een moeilijke hoek de gelijkmaker, 1-1. Direct floot de heer Bax voor het einde van de wedstrijd.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Wesley Zonneveld, 2. Tom Beissel, 4. Bryan Ottenhoff, 5. Thomas van den Houten, 9. Guyon Philips (76e min. 18. Edo Knol), 11. Denis Mahmudov, 12. Donny van Iperen, 13. Benjamin van den Broek, 14. Liban Abdulahi, 15. Jordy Tutuarima en 26. Stefano Lilipaly (76e min. 25. Oussama Zamouri). Wel op de bank maar niet gespeeld: 8. Çağri Kodalak, 19. Floris van der Linden, 20. Boy de Jong en 23. Crescendo van Berkel.

Fortuna Sittard: 1. Leon ter Wielen, 2. Christopher Braun, 3. Ferry de Regt, 4. Kamen Hadzhiev, 6 Luc Mares, 9. Junior Torunarigha (62e min. Djibril Dianessy), 10. Frank Wiaffe, 11. Aziz Khalouta (90e min. + 2 17. Dries Sassiki), 18. Roald van Hout (73e min. 22. Gavin Vlijter), 24. Okan Kurt en 25. Marco Ospilatieri. Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Demen Roumen, 21. Paul van der Helm, 23. Perr Schuurs, 26. Adrian Purzycki, 27. Clint Essers en 31. Job van de Walle.

Scoreverloop
90e min.           0-1       Djibril Dianessy
90e min. + 2    1-1       Donny van Iperen

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer C.A.N. Bax
Assistent-scheidsrechters: de heren E.Koopman en D. Frijn
Vierde official: de heer C. Ruperti

Gele kaarten
22e min.           Marco Ospilatieri
61e min.           Aziz Khalouta
63e min.           Stefano Lilipaly
85e min.           Wesley Zonneveld

Toeschouwers
1.763