Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar geeft zege uit handen

Telstar is in Eindhoven op weg naar de vijfde zege op rij maar krijgt in de vijfde minuut van de extra speeltijd een zware domper te incasseren. Sekou Sidibe schiet zijn ploeg naar een gelijkspel: 1-1. Halverwege de tweede helft is Telstar op voorsprong gekomen door Sven van Doorm. Hij schiet uit een vrije trap raak.

Trainer/coach Andries Jonker moet het doen zonder de geblesseerden Benaissa Benamar, Charlie Gilmour, Kick Groot, Tuur Houben en Senne Lynen. Voor Benaissa Benamar speelde Redouan El Yaakoubi.

Telstar start voortvarend op De Herdgang. Vanaf de aftrap is het bijna 0-1. Uit een voorzet van Ilias Bronkhorst glijdt Shayne Pattynama bijna de bal in het doel Hij komt een teenlengte te kort. Na een kwartier is Jong PSV voor het eerst gevaarlijk. Steven Theunissen speelt Richard Ledezma. Anthony Swolfs is eerder bij de bal en maakt de aanval van de thuisclub onschadelijk. Zeven minuten later soleert Ngonge door de Velsense defensie. Hij speelt de bal naar Richard Ledezma. Hij stuit voor de tweede keer op Anthony Swolfs. In de 25e minuut schiet Sven van Doorm twee keer de bal op het vijandelijke doel. Twee keer is een Eindhovenaar een sta-in-de-weg. De derde poging is beter maar verdwijnt via een tegenstander over het doel. Drie minuten verder neemt Jong PSV een vrije trap. De bal wordt weggewerkt en rolt voor de voeten van Robin Schoonbrood. Hij haalt direct uit. Zijn inzet verdwijnt naast het doel. Ook Telstar probeert het van afstand. In de 31e minuut vliegt een schot van Sven van Doorm net naast. Even later lijkt Jong PSV op voorsprong te komen. Cyril Ngonge scoort. Zijn treffer wordt wegens buitenspel geannuleerd.

Jong PSV begint de tweede helft sterk. De jonge Eindhovenaren zijn wel veel aan de bal maar creëren weinig. In de 54e minuut kapt en draait Cyril Ngonge zich vrij in het strafschopgebied van Telstar. Echter hij wordt tureluurs van zichzelf want hij verliest uiteindelijk het duel om de bal. Halverwege de tweede helft neemt Telstar de leiding. Een paar meter voor de zestien wordt Elayis Tavsan in de rug gelopen. Scheidsrechter Hensgens fluit voor een overtreding. Met als gevolg een vrije trap. Sven van Doorm neemt plaats achter de bal. Hij schiet de bal over de muur en tussen de paal en de handschoen van keeper Youri Roulaux tegen de touwen: 0-1. Telstar lijkt de drie punten in de wacht te slepen. In de 3e minuut van de extra speeltijd schiet vanaf zeventien meter Justin de Haas de bal buiten het bereik van Anthony Swolfs op de paal. Even later is het wel raak. Uit een hoekschop van Jong PSV wordt het ronde speeltuig niet goed weggewerkt. Net buiten de zestien staat Sekou Sidibe klaar om de bal in te schieten. Zijn inzet is niet eens zo hard maar door een wirwar van benen tekent hij voor de late gelijkmaker: 1-1. Wat een domper! Arbiter Hensgens laat Telstar nog wel aftrappen maar fluit direct voor het einde van de wedstrijd.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Jong PSV: 1. Youri Roulaux, 2. Tijn Daverveld, 3. Maxime Soulas, 4. Justin de Haas, 5. Steven Theunissen, 6. Claudio Gomes, 7. Cyril Ngonge, 8. Robin Schoonbrood, 9. Sekou Sidibe, 10. Richard Ledezma en 11. Andrew Mendonça (78e min. 15. Olivér Horváth). Wel op de bank maar niet ingevallen: 12. Baggio Wallenburg, 13. Robin Lauwers, 14. Koen Oostenbrink, 16. Kyan van Dorp en 17. Rico Zeegers.

Telstar: 1. Anthony Swolfs, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 7. Elayis Tavsan (78e min. 29. Glynor Plet), 9. Reda Kharchouch (90e min. +1 15. Rashaan Fernandes), 11. Anthony Berenstein, 13. Ilias Bronkhorst, 14. Marcus McGuane, 17. Sven van Doorm, 21. Anass Najah en 25. (83e min. 10. Melle Springer). Wel op de bank maar niet ingevallen: 2. Shaquill Sno, 12. Sven van der Maaten, 16. Sam Aarts en 19. Richelor Sprangers.

Scoreverloop
67e min. 0-1 Sven van Doorm
90e min. +4 1-1 Sekou Sidibe

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer R.H. Hensgens
Assistent-scheidsrechters: de heren M.C. Janssen en E. Koopman
Vierde official: de heer R.J.T. Vereijken

Gele kaarten
44e min. Claudio Gomes
72e min. 25. Shayne Pattynama

Toeschouwers
412