Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar geeft winst uit handen

Telstar en FC Emmen hebben vanavond met 2-2 gelijkgespeeld in het Rabobank IJmond Stadion. Telstar kwam op een 2-0 voorsprong, maar incasseerde de laatste 10 minuten 2 tegendoelpunten en bleef daarmee met een kater achter.

In een matige eerste helft was Telstar wel de betere, maar wist het niet te imponeren. Er was wel een overwicht, maar grote kansen bleven uit. Via de zijkanten werd veelvuldig Toine van Huizen gezocht, maar zijn voorzetten brachten weinig gevaar met zich mee. Fabian Serrarens, die de spits positie innam, was een constante plaag voor de defensie uit Emmen. Het was dan ook Serrarens die aan de basis stond van het eerste grote gevaar. Hij brak uit op rechts, maar zijn voorzet werd op het laatste moment onderschept waardoor Mahmudov een grote kans ontnomen werd.

Het was Telstar dat de score open brak in de 21e minuut met een mooie goal. Yamazaki verscheen alleen voor de keeper na een prachtige pass van Mahmudov vanuit het middenveld. De naar binnen getrokken Japanner bleef ijzig koel en wist de keeper te verslaan. De 1-0 was een mooie opsteker voor de Witte Leeuwen. Telstar probeerde de score wel verder uit te breiden, maar slordigheden zorgden er voor dat de defensie van FC Emmen te weinig beproefd werd. Slechts een enkele keer kwam Telstar er via de counter gevaarlijk uit. Tutarima was nog het dichtste bij een doelpunt, maar zijn inzet vormde geen probleem.

In de tweede helft startte Telstar sterk en kwam het verdiend op 2-0. Mahmudov met een mooie individuele actie en een mooie afronding in de linkerhoek. Een doelpunt om in te lijsten. Telstar bleef de controle houden en via Serrarens was het dicht bij de derde treffer. Zijn schot werd door de keeper op mooie wijze uit het doel geronseld, een redding die later nog erg belangrijk werd.

In de slotfase kwam FC Emmen vanuit het niets op 2-1 uit de vrije trap die gegeven werd net buiten de zestien. Vanaf de linkerkant werd doelman Boy de Jong gepasseerd. Telstar werd teruggedrongen op eigen helft, en FC Emmen speelde vol op de aanval. In de absolute slotfase leek de bal over de achterlijn te verdwijnen, maar de arbitrage reageerde niet. De bal kwam opnieuw voor en Kallon, wellicht de kleinste man van het veld, liet de Jong kansloos met zijn kopbal. De 2-2 bezorgde de Witte Leeuwen daarmee een enorme kater.
STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 20. Boy de Jong, 3. Toine van Huizen, 6. Frank Korpershoek, 7. Fabian Serrarens, 11. Denis Mahmudov (89e min. 18. Edo Knol), 12. Donny van Iperen, 13. Benjamin van den Broek, 14. Liban Abdulahi (80e min. 27. Joël Donald), 15. Jordy Tutuarima, 17. Orhan Džepar (69e min. 25. Oussama Zamouri) en 21. Naoyuki Yamazaki. Wel op de bank maar niet gespeeld: 9. Guyon Philips, 16. Blake Horton, 19. Floris van der Linden en 24. Calvin Valies.

FC Emmen: 26. Dennis Telgenkamp, 3, Josima Lima, 4. Tim Siekman, 5. Gersom Klok, 7. Frank Olijve (60e min. Oğuzhan Türk), 8. Henk Bos, 10. Alexander Bannink, 11. Cas Peters, 27. Youri Loen (83e min. 12. Viktor Maier), 29. Deniz Aslan (60e min. Issa Kallon) en 36. Género Zeefuik. Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Wiegers Sietsma, 9. Kai Huisman, 15. Nick Bakker, 16. Nande Wielink, 21. Justin Mulder, 24. Niels Fleuren en 28. Eser Elmali.

Scoreverloop
21e min.           1-0       Naoyuki Yamazaki
56e min.           2-0       Denis Mahmudov
83e min.           2-1       Youri Loen
90e min. +1     2-2       Issa Kallon

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer J. Manschot
Assistent-scheidsrechters: de heren P.J Inia en R.F.A. van Vlokhoven
Vierde official: de heer B. Sahiner

Gele kaarten
64e min.          Alexander Bannink
76e min.           Josima Lima
86e min.          Oussama Zamouri
89e min.           Gersom Klok
90e min. +1     Frank Korpershoek
90e min. +2     Edo Knol

Toeschouwers
1.263