Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar geeft voorsprong uit handen: 2-1nederlaag

Telstar heeft de ongeslagen reeks, uit drie duels werden zeven punten behaald, in Doetinchem niet kunnen voortzetten. Na een 0-1 ruststand moesten de in het zwart gestoken Velsenaren in de slotfase het onderspit delven. Namens De Graafschap werd Piotr Parzyszek de matchwinnaar. De lange spits scoorde tweemaal en bepaalde de eindstand op 2-1.

Trainer/coach Michel Vonk had net als vorige week in het thuisduel tegen Achilles’29 niet de beschikking over de geblesseerden Tom Beissel, Benjamin van den Broek, Thomas van den Houten, Norair Mamedov, Bryan Ottenhoff en Wesley Zonneveld. De oefenmeester startte met dezelfde elf spelers die ook tegen Achilles’29 speelden. Bij tegenstander De Graafschap had trainer/coach Henk de Jong één wijziging in zijn basisformatie aangebracht. Bryan Smeets had weer een basisplaats. Zijn terugkeer ging ten koste van Elvio van Overbeek. De oud-Telstarspelers Tim Keurntjes en Daryl van Mieghem werden tegen hun oude werkgever geen minuut speeltijd gegund.

De wedstrijd begon met een indrukkende sfeeractie ter nagedachtenis aan supporter Bas die onlangs om het leven kwam. In vak 18 werd een megadoek met zijn afbeelding getoond en in de omliggende vakken werden sterretjes aangestoken. Na deze sfeeractie was het tijd om te voetballen. De aftrap werd door Prins Dennis De Eerste verricht.

De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard. De thuisclub creëerde weinig tot geen kansen. Telstar was voor het doel van Filip Bednarek een aantal keren gevaarlijk, maar Liban Abdulahi en Mohammed Ajnane hadden geen geluk in de afwerking. Dat had Crescendo van Berkel in de 40e minuut wel. Uit een corner van Mohammed Ajnane kopte bij de eerste paal Floris van der Linden de leren knikker in. Met een reflex voorkwam keeper Bednarek een Velsens doelpunt. In de rebound van Crescendo van Berkel moest de Poolse goalie wel het antwoord schuldig blijven, 0-1.

In de tweede helft speelden de Superboeren richting hun eigen fanatieke aanhang. Dit gaf de Zebra’s vleugels. Al had Telstar met een aantal gerichte counters ook zomaar de 0-2 kunnen scoren. Aan de andere kant van het speelveld hadden Piotr Parzyszek en Bryan Smeets de gelijkmaker op hun schoen maar zij hadden het vizier niet op scherp staan. Heel dicht bij de gelijkmaker was Mark Diemers. Zijn schot spatte buiten het bereik van Boy de Jong op de paal uiteen. In de 72e minuut kwam de thuisclub op gelijke hoogte. Mark Diemers ging in het strafschopgebied wel heel gewillig naar het gras in het duel om de bal met Toine van Huizen. Piotr Parzyszek bracht vanaf de stip zijn ploeg op gelijke hoogte, 1-1. Drie minuten later had De Graafschap alle geluk van de wereld toen uit een hoekschop van Mohammed Ajnane de bal richting het vijandelijke doel caramboleerde. Mark Diemers hielp zijn doelman een handje door de bal net voor de doellijn weg te trappen. In de 81e minuut was het weer Piotr Parzyszek die scoorde. Doelman De Jong kreeg het schot van Bryan Smeets niet onder controle. In de rebound tikte Piotr Parzyszek de bal voorbij Toine van Huizen en Boy de Jong, 2-1. De tijd was voor Telstar te kort om de gelijkmaker achter Filip Bednarek te schieten of te koppen. Telstar had meer verdiend dan alleen de complimenten.
STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 20. Boy de Jong, 3. Toine van Huizen, 6. Frank Korpershoek, 7. Fabian Serrarens, 10. Mohammed Ajnane, 12. Donny van Iperen, 14. Liban Abdulahi (85e min. 11. Denis Mahmudov), 15. Jordy Tutuarima, 17. Orhan Džepar, 19. Floris van der Linden (65e min. 27. Joël Donald) en 23. Crescendo van Berkel. Wel op de bank maar niet gespeeld: 9. Guyon Philips, 16. Blake Horton, 18. Edo Knol, 21. Naoyuki Yamazaki, 24. Calvin Valies en 25. Oussama Zamouri

De Graafschap: 1. Filip Bednarek, 2. Nathaniel Will (69e min. 7. Youssef El Jebli), 4. Jan Lammers, 5. Tolgahan Çiçek (46e min. 15. Andrew Driver), 8. Mark Diemers, 9. Piotr Parzyszek, 14. Bryan Smeets, 17. Anthony van den Hurk (81e min. 20. Elvio van Overbeek), 21. Robert Klaasen, 23. Sven Nieuwpoort en 26. Kevin van Diermen. el op de bank maar niet gespeeld:3. Bart Straalman, 6. Lion Kaak, 10. Dean Koolhof, 11. Daryl van Mieghem, 18. Tim Linthorst, 22. Tim Keurntjes en 33. Eric Verstappen.

Scoreverloop
40e min.​0-1​Crescendo van Berkel
72e min.​1-1​Piotr Parzyszek (pen.)
81e min.​2-1​Piotr Parzyszek

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer C. Bax
Assistent-scheidsrechters: de heren M. Ketting en M. Beijer
Vierde official: de heer S. Dröge

Gele kaarten
22e min.​Tolgahan Çiçek
32e min.​Nathaniel Will
35e min.​Donny van Iperen
44e min.​Orhan Džepar
45e min.​Mohammed Ajnane
55e min.​Kevin van Diermen
62e min.​Frank Korpershoek

Toeschouwers
8.714