Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar geeft niet thuis in Eindhoven

Een zwak spelend Telstar liep in Eindhoven tegen de plaatselijke FC tegen een zeperd aan. Met maar liefst een 4-1 nederlaag kregen de withemden een pak op de broek. Het breekpunt in de wedstrijd was bij een 2-0 achterstand de gemiste penalty van Senne Lynen. Zes minuten later scoorde de thuisclub 3-0 en liep het simpel uit naar de eindstand van 4-1. Bij 3-0 redde Anthony Berenstein de spreekwoordelijke eer.

Trainer/coach Andries Jonker moest het in de lichtstad doen zonder de zieke Redouan El Yaakoubi. Hij werd in de basiself door Shaquill Sno vervangen. Door blessures ontbraken Kick Groot en Tuur Houben in de Velsense selectie. Bij FC Eindhoven moest in de spits Moses Makasi voor Rigino Cicilia plaatsmaken. Verder had trainer/coach Ernie Brands geen wijzigingen in de basis aangebracht na de 4-0 nederlaag tegen De Graafschap.

De thuisclub kwam na drie minuten met het eerste doelgevaar. Met de voeten bracht Anthony Swolfs redding op een schot van Karim Essikal. Twee minuten verder leek Senne Lynen de bal van Anthony Berenstein in buitenspelpositie te ontvangen. Hij mocht doorgaan. Hij kon net niet bij de bal. In de 10e minuut werd de bal diep op Rigino Cicilia gespeeld. Zijn schot richtte hij recht op Anthony Swolfs. De goalie had geen moeite om de bal te keren. In de 17e minuut werd Telstar voor de eerste keer gevaarlijk voor het doel van Ruud Swinkels. Het schot van Elayis Tavsan werd door Bart Biemans net voor de doellijn weggeschoten. Vijf minuten later was er een grote kans voor Glynor Plet. Elayis Tavsan zette aan voor een solo en passeerde een aantal blauw/witten. Hij stuitte op Ruud Swinkels. Glynor Plet had de bal voor het inkoppen maar hij kopte het leren speeltuig van het doel af. In de 30e minuut was daar bijna de 1-0. Op een haar na miste het gekrulde schot van Joey Sleegers het Velsense doel. Twee minuten later prijkte de 1-0 wel op het scorebord. De bal uit een steekpass van Joey Sleegers kwam met enig geluk voor de voeten van Samy Bourard. Hij schuift de bal binnen: 1-0. Vlak voor rust breidde FC Eindhoven de stand uit naar 2-0. Uit een voorzet van Marcelo Lopes tikte Joey Sleegers de tweede Eindhovense treffer tegen de touwen: 2-0.

In de rust bleef Reda Kharchouch in de kleedkamer achter. Hij werd door Rashaan Fernandes vervangen. In de 49e minuut werd Elayis Tavsan door Jay Idzes binnen de beruchte krijtlijnen ten val gebracht. Scheidsrechter Van den Kerkhof twijfelde geen moment en wees gedecideerd naar de stip. Senne Lynen dacht dit klusje te klaren. Niet dus. Zijn schot vanaf elf meter werd door Ruud Swinkels gekeerd. Al moet ik erbij zeggen dat de keeper bewoog op het moment dat de Belg de pingel inschoot. En dat mag niet. Zes minuten later was het aan de andere kant van het speelveld wel raak. Kaj de Rooij bereikte bij de tweede paal Samy Bourard. De Belg volleerde de bal tegen het net: 3-0. In de 74e minuut werd een afstandsschot van Anthony Berenstein door Collin Seedorf van richting veranderd. Het ronde speeltuig plofte achter Ruud Swinkels tegen de touwen: 3-1. Acht minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd bepaalde Collin Seedorf de eindstand op 4-1. De verdediger zette zelf de aanval op. Ging een combinatie met Rigino Cicilia aan en schoof de bal onder Anthony Swolfs in het doel: 4-1. Na drie minuten speeltijd floot de leidsman voor het einde van een voor Telstar zeer teleurstellende wedstrijd.

STATISTIEKEN

Opstellingen
FC Eindhoven: 1. Ruud Swinkels, 2. Maarten Peijnenburg, 3. Collin Seedorf, 4. Bart Biemans, 6. Karim Essikal, 11. Samy Bourard (89e min. 14. Flor van den Eynden), 15. Rigino Cicilia, 17. Marcelo Lopes (77e min. 7. Alvin Daniëls), 25. Kaj de Rooij (85e min. 10. Moses Makasi), 26. Joey Sleegers en 29. Jay Idzes.
Wel op de bank maar niet ingevallen: 12. Menno Bergsen, 16. Byron Burgering, 20. Valentino Vermeulen, 24. Quinten Huijbers en 30. Thom Jonkerman.

Telstar: 1. Anthony Swolfs, 2, Shaquill Sno, 4. Charlie Gilmour, 6. Frank Korpershoek, 7. Elayis Tavsan (78e min. 13. Ilias Bronkhorst), 8. Senne Lynen (63e min. 17. Sven van Doorm), 9. Reda Kharchouch (46e min. 15. Rashaan Fernandes), 11. Anthony Berenstein, 14. Marcus McGuane, 18. Benaissa Benamar en 29. Glynor Plet.
Wel op de bank maar niet ingevallen: 10. Melle Springer, 12. Sven van der Maaten, 16. Sam Aarts, 19. Richelor Sprangers, 21. Anass Najah, 23 Cas Dijkstra en 25. Shayne Pattynama.
Scoreverloop
32e min. 1-0 Samy Bourard
43e min. 2-0 Joey Sleegers
49e min XX Ruud Swinkels stopt penalty van Senne Lynen
55e min. 3-0 Samy Bourard
74e min. 3-1 Anthony Berenstein
83e min. 4-1 Collin Seedorf

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer M.B. van den Kerkhof
Assistent-scheidsrechters: de heer J. Been en mevrouw C.F. Overtoom
Vierde official: de heer T. Hardeman

Gele kaarten
42e min. Anthony Swolfs
44e min. Senne Lynen
47e min. Samy Bourard
70e min. Karim Essikal
75e min. Elayis Tavsan

Toeschouwers
1.934