Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar en vol(ler) stadion

Het is (nog) leeg, stil en saai. Door de plotselinge stop van de competities in Nederland door de epidemie hebben wij jullie maandenlang moeten missen. Het einde van de periode zonder voetbal is in zicht. Op 20 juli start Telstar de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er staat een flink aantal oefenwedstrijden gepland en sinds deze week is het protocol om de stadions weer vol(ler) te krijgen gedeeld met alle clubs. Graag brengen wij jullie op de hoogte van een aantal eerste conclusies:

– In eerste aanzet kunnen en mogen de wedstrijden van Telstar alleen bezocht worden door geregistreerde bezoekers. In dit geval gaat het om supporters die in het bezit zijn van een Support’63 kaart. Deze kaart geeft geen toegang tot de wedstrijd(!), maar geeft u wel het recht om straks een kaart te kopen voor de beperkte capaciteit. Zorg er dus voor dat u deze Support’63 kaart koopt. U steunt daarmee de club, maar weet ook dat u straks wel de mogelijkheid heeft om kaarten te kopen voor de wedstrijden. Deze is te koop via www.support63.nl

– Wij zijn druk bezig met het exact bepalen van de capaciteit. Hierbij hebben wij diverse scenario’s (zelfde huishoudens, mogelijkheden om de staantribunes tijdelijk om te turnen naar tribunes met stoeltjes, personen onder de 18 jaar etc.) die wij hanteren om zodoende tot een reëel beeld te komen en de beperkte capaciteit zo optimaal mogelijk te benutten.

– Telstar heeft nog altijd de intentie om een tijdelijke extra tribune aan de Noordzijde te plaatsen, vergelijkbaar met de tribune zoals in de bekerwedstrijd tegen Ajax. Deze extra tribune gaat voor meer capaciteit zorgen in het stadion. Momenteel lopen de diverse aanvragen voor vergunningen. Hier hebben wij dus geen zekerheid over. Door het niet toelaten van het uitpubliek (volgens het protocol) zijn er ook aan de zuid-zijde extra mogelijkheden tot het plaatsen van stoelen. Ook deze optie wordt momenteel uitvoerig bekeken.

– De komende periode zullen wij met verschillende organisaties gesprekken voeren over hoe wij de komende periode gezamenlijk er voor kunnen zorgen dat een bezoek aan de Witte Leeuwen een feest blijft. Bij deze gesprekken zal ook een delegatie van onze supporters aanwezig zijn.

– Het advies van de KNVB in samenspraak met de overheden is om voor 1 augustus geen publiek toe te laten bij (oefen)wedstrijden. Wij zullen de komende week bekijken of het mogelijk is om tijdens de oefenwedstrijden in het Telstar Stadion publiek toe te laten en hoe de distributie omtrent deze kaarten zal verlopen. Wij vragen hiervoor jullie geduld en medewerking.

– Supporters die in het bezit zijn van een Support’63 kaart worden binnenkort geïnformeerd over de mogelijkheden tot kopen van kaarten.

Wij zijn ons er van bewust dat het hele protocol afhankelijk is van de situatie in Nederland, en dat de gezondheid altijd op de eerste plaats staat. Daarin doen wij ook een dringend beroep op u om er gezamenlijk voor te zorgen dat wij de wedstrijden kunnen blijven bezoeken en snel door kunnen naar een vol(ler) stadion! Wij zullen iedereen de komende periode blijven informeren over de (on)mogelijkheden.