Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar en Sparta komen niet tot scoren

Telstar en Eredivisionist Sparta kwamen elkaar gisteren tegen in het Telstar stadion. De oefenwedstrijd leverde voor hen die wel aanwezig konden zijn een leuke middag op, maar gescoord werd er niet.

Sparta begon de wedstrijd sterk. Via Thy kreeg het in de beginfase een goede kans om op voorsprong te komen. De Duitser dacht doelman Schendelaar direct te testen, maar zijn inzet eindigde in het zijnet. Na een weifelend begin kwam ook Telstar langzaam op stoom. Zeker op het middenveld werd een aantal keer goed gecombineerd waarmee veel ruimte werd getrokken. Eerst was daar Plet nog die vergat af te drukken en de verdediger de kans gaf zich terug te knokken in het duel. Een paar minuten later ging Pattynama er over de linkerkant vandoor na een prima aanval. Hij vond Plet in de zestien, maar de spits zag zijn inzet gekeerd worden door de Spartaanse doelman. Telstar bleef goed combineren en was een aantal keer dicht bij de goal, maar grote kansen bleven uit namens de Witte Leeuwen. Doelman Schendelaar was de man die Telstar aan het einde van de eerste helft op de been hield toen achtereenvolgens Auassar en Harroui het doel onder vuur namen. Met name de laatste redding in de korte hoek mocht er wezen.

In de tweede helft startte de ploeg van Henk Fräser wederom erg scherp en sterk. In enkele minuten kon Schendelaar zijn waarde opnieuw bewijzen door inzetten te keren van Harraoui, Thy en Gravenberch. De vele wisselingen aan beide zijden zorgde nu niet direct voor een impuls in de amusementswaarde. Telstar probeerde het wel in de tweede helft, maar stuitte veelal al voor de zestienmeter, of de laatste pass ontbrak. Ook de gasten konden in de laatste 20 minuten weinig tot geen gevaar meer aanrichten waardoor de stand ongewijzigd bleef: 0-0.