Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar en Sparta bereiken akkoord over Reda Kharchouch

Telstar en Sparta hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Reda Kharchouch naar de Eredivisionist. Kharchouch is eerder vandaag medisch gekeurd en zal bij de Spangenaren een twee-jarig contract ondertekenen. Over de transfersom doen beide clubs geen uitspraken.

“Dit is een mooie stap voor Reda” start trainer en technisch directeur Andries Jonker. “Als iemand zich zo weet te ontwikkelen in zo’n korte periode, dan weet je dat er interesse komt. Ik ben voor Reda erg blij dat Sparta hem ook na de winter is blijven volgen en dat hij zijn voeten heeft laten spreken. Bij Sparta komt hij op een hoger niveau te voetballen. Het is nu aan Reda om de voetbalwereld te laten zien dat hij het ook op een hoger niveau aankan.”

Ook algemeen directeur Pieter de Waard is overtuigd van de kwaliteiten van de spits. “Wij danken Reda voor een geweldig seizoen. Wij laten de Marokkaanse Zlatan met weemoed gaan. Kharchouch wordt een nog groter fenomeen bij SP AR TA. Spitsengoals maakt hij niet. Alleen beauties en meestal zelf gecreëerde schoonheden. Los daarvan is Reda een voorbeeld voor arm en rijk. Een warme gozer uit een geweldig gezin. HUP RE DA”

Reda Kharchouch versterkte de Witte Leeuwen aan het begin van het seizoen 2019/2020. De goedlachse spits kwam over van de amateurs van OFC Oostzaan en wist bij de supporters direct een plek in de harten te veroveren. De boomlange Reda maakte op en naast het veld veel indruk. In zijn eerste, onderbroken, seizoen kwam Kharchouch tot 20 doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie. Ook in de KNVB Beker maakte Kharchouch indruk met zijn goede spel en goal tegen Ajax. Kharchouch zag zijn goede seizoen beloond worden met de prijs voor topscorer in de tweede periode en na vandaag met een stap hogerop. De Witte Leeuwen zullen Reda op en naast het veld enorm gaan missen, maar wensen hem het allerbeste!