Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar en RKC komen niet tot scoren

Het is Telstar niet gelukt om drie punten aan het totaal toe te voegen. In het eigen Rabobank IJmond Stadion werd er tussen Telstar en RKC Waalwijk niet gescoord: 0-0.

Telstar mist in deze belangrijke fase van de competitie een tweetal spelers. Wegens interlandverplichtingen is niet alleen Andrija Novakovich afwezig maar ook Senne Lynen. De Belg is door bondscoach Gert Verheijen van onder 19 geselecteerd voor de laatste groepsfase Eliteronde met als einddoel de EK in Finland later dit jaar. Keeper Rody De Boer is geselecteerd voor het Nederlands elftal -20. Dit elftal komt dinsdag a.s. in actie. Op de KNVB Campus in Zeist zijn de leeftijdsgenoten van Tsjechië om 18.30 uur de tegenstander. Rody de Boer hoeft zich pas zondag in de Zeister bossen te melden. Ook Andrija Novakovich speelt op dinsdag 27 maart een oefenwedstrijd. Hij is voor de eerste keer in de selectie van Amerika opgenomen. Deze dag speelt Amerika in Cary een oefenwedstrijd tegen Paraguay.
Bij tegenstander RKC Waalwijk heeft trainer/coach Hans de Koning, hij volgde op 8 januari jl. Peter van den Berg op, niet de beschikking over de geblesseerden Jan Lammers en Paul Quasten en de geschorste Mohamed Mezghrani. Ook De Koning mist een duo wegens interlandverplichtingen. Saïd Bakari is op pad met Comoren, een eilandengroep in de Indische Oceaan. Ozan Kökcü speelt met Azerbeidjan -21 kwalificatieduels tegen Kosovo en Ierland.

Telstar begon niet eens zo slecht aan het duel tegen de Waalwijkers. In de 5e minuut werd Rodny Lopes Cabral langs de zijlijn diep gestuurd. De verdediger legde de bal terug op Melvin Platje. Zijn schot werd gekraakt. Ook de rebound van Rodny Lopes Cabral werd niet tot doelpunt gepromoveerd. Zes minuten later nam Mohamed Hamdaoui een korte corner. Hij kreeg de bal terug van Shaquill Sno. Met de bal aan de voeten liep de aanvaller een aantal meters en schoot de bal in een wirwar van benen richting de lange hoek. Ingo van Weert assisteerde zijn doelman op de lijn en schoot het leer net op tijd weg. Na deze elf minuten zakte het spel van beide ploegen naar een bedenkelijk niveau. Het tempo lag te laag en er werd veel balverlies geleden. In de 37e minuut greep trainer/coach Mike Snoei in. Hij verving Jasper van Heertum voor de meer aanvallend ingestelde Junior Toretta. Zestig tellen later werd Melvin Platje aangespeeld. Op de rand van de zestien werd de spits wel of niet ten val gebracht. Scheidsrechter Van der Eijk zag in deze duikeling geen overtreding en liet doorspelen. In de laatste minuut voor de rust kwam Telstar goed weg. Balverlies van Rodny Lopes Cabral en de daaropvolgende glijpartij van diezelfde Lopes Cabral bracht RKC Waalwijk in kansrijke positie. Zowel Serginho Greene als Chovanie Amatkaryo vonden de goedkeepende Rody de Boer op hun weg naar de 0-1.

Na rust tapte Telstar uit een ander vaatje. Er werd met meer beleving om elke bal gestreden. In deze tweede helft was keeper Etienne Vaessen een onneembare veste. Hij zorgde er persoonlijk voor dat zijn ploeg met één punt naar Brabant terugkeerde. In de 52e minuut moest hij handelend optreden toen uit een voorzet van Jerdy Schouten Melvin Platje de bal op zijn doel kopte. Vier minuten later kon de keeper toezien hoe Toine van Huizen uit een vrije trap van Mohamed Hamdaoui het ronde speeltuig over de lat kopte. Weer vier minuten verder zette Rodny Lopes Cabral een aanval op. Via Junior Toretta kwam Mohamed Hamdaoui aan de bal. Hij mikte te hoog. In de 62e minuut kwam Floris van der Linden de Telstargelederen versterken. Telstar ging meer en meer va banque spelen. Zocht steeds vaker de aanval. Zeven minuten na zijn invalbeurt zette Van der Linden goed door. De bal rolde voor de voeten van Melvin Platje. Zijn inzet vloog net naast. In de 72e minuut trok Elso Brito mee ten aanval. Na een goedlopende aanval met Frank Korpershoek en Jerdy Schouten waagde hij een afstandsschot. Weer kwam Etienne Vaessen als winnaar uit de strijd. Drie minuten later speelde Melvin Platje de bal op Mohamed Hamdaoui. Wederom mocht de redding van Etienne Vaessen er zijn. In de 79e minuut zette Rodny Lopes Cabral vanaf de flank de bal voor. De kopbal van Floris van der Linden was een heel mooie. Met een geweldig reflex voorkwam de RKC-goalie een Velsense voorsprong. Eén minuut later zette Toine van Huizen met een lange bal Junior Toretta aan het werk. In de zestien werd de Italiaanse Braziliaan door Hans Mulder ten val gebracht. Een penalty! Weer besliste de leidsman anders. In de slotfase kregen beide ploegen nog kans om de winnende treffer te scoren. Namens de thuisclub schoot Jerdy Schouten de bal recht in de handen van keeper Etienne Vaessen. Namens de Waalwijkers waren Serginho Greene, Rody de Boer moest zwevend naar de bovenhoek, en Hans Mulder, zijn schot werd gekraakt, dicht bij de 0-1. Overigens zou een zege voor het team van trainer/coach Hans de Koning niet verdiend zijn. Telstar verdiende op basis van de tweede helft eerder de drie punten. Helaas mocht het niet zo zijn.
STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen, 4. Jasper van Heertum (37e min. 17. Junior Toretta), 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 7. Melvin Platje, 10. Jerdy Schouten, 11. Shaquill Sno (62e min. 23. Floris van der Linden), 21. Toine van Huizen en 47. Mohamed Hamdaoui. Wel op de bank maar niet gespeeld: 8. Liban Abdulahi, 14. Oussama Zamouri, 15. Anass Najah, 16. Sven van der Maaten, 18. Edo Knol en 20. Joakim Balmy.

RKC Waalwijk: 1. Etienne Vaessen, 2. Gigli Ndefe, 4. Hendrico Drost, 7. Serginho Greene (90e min. +1 23. Daan Rienstra), 8. Hans Mulder, 9. Johan Voskamp (81e min. 15. Irvingly van Eijma), 10. Dylan Seys, 12. Ingo van Weert, 14. Nikki Baggerman, 19. Chovanie Amatkaryo (83e min. 36. Maurits de Baar) en 27. Robby Ndefe. Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Jordy Deckers, 18. Melle Meulensteen, 20. Noël de Graaf, 22. Lowie van Zundert, 24. Phil van den Broek en 26. Yaël Eisden.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer S. van der Eijk
Aassistent-scheidsrechters: de heren R.F.A. van Vlokhoven en D. Zijlstra
vierde official: de heer M.J. Nagtegaal

Gele kaarten
55e min.​Hans Mulder
67e min.​Chovanie Amatkaryo
68e min.​Donny van Iperen
90e min. +3​Maurits de Baar

Toeschouwers
2.663