Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar en MVV komen niet tot scoren

Telstar hield aan de eerste thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht één punt over. Het duel was vanaf de eerste seconde spannend. Door beide teams werd er voor elke bal gestreden. De thuisclub was de eerste helft de bovenliggende partij. Na rust gaven de withemden langzaam het initiatief uit handen. Gescoord werd er echter niet: 0-0.

Trainer/coach Mike Snoei en de oefenmeester van MVV Maastricht, Ron Elsen, stuurden beiden dezelfde elf spelers het veld in als vorige week vrijdag. Telstar speelde toen met 2-2 gelijk tegen FC Eindhoven. De Sterrendragers kwamen tegen Go Ahead Eagles telkens van een achterstand terug en wonnen uiteindelijk met 4-3. In de aanloop naar dit tweede competitieduel vertrok goalie Boy de Jong naar het Belgische Anderlecht. Telstar had in Maarten List, ex-AZ, al snel zijn opvolger in huis. Boy, succes in Brussel. Maarten, welkom in Velsen-Zuid.

De wedstrijd was amper vijf minuten onderweg toen Junior Toretta de 1-0 op zijn schoen had. Hij schoot de bal op de paal. Geen withemd was in de buurt om het leer alsnog tot doelpunt te promoveren. Zes minuten later ontving Gerson Rodrigues de bal. Met een hoogstandje zette hij een tegenstander op het verkeerde been en haalde uit. Doelman Verrips stond klaar om de bal te vangen. In de 27e minuut hield Andrija Novakovich het overzicht. De spits legde de bal breed op Junior Toretta. Zijn schot werd door Michael Verrips onschadelijke gemaakt. Even later ging Christophe Janssens de fout in. Andrija Novakovich kon hiervan niet profiteren. Hij had te veel tijd nodig om de leren knikker te controleren. Zijn inzet werd door de Maastrichtse verdediging gekraakt. In de 31e minuut kregen de bezoekers de eerste mogelijkheid. Uit een corner van Joeri Schroijen kopte Steven Pereira de bal over het doel van Rody de Boer. Twee minuten later bereikte een diepe bal van Donny van Iperen Gerson Rodrigues. De bal uit zijn voorzet bereikte Jerdy Schouten. Zijn schot kwam uit de kluts in de handschoenen van Michael Verrips. Zes minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Pérez was er wat duw- en trekwerk tussen Gerson Rodrigues en Steven Pereira. De withemd kwam als winnaar uit de strijd. De weg naar het doel lag open maar Gerson Rodrigues zag zijn schot hard en over het doel van Michael Verrips verdwijnen. In de allerlaatste minuut van de eerste helft was Pieter Nys dicht bij de openingstreffer. Op het juiste moment gooide een speler van de thuisclub zich voor de bal.

Bij aanvang van de tweede helft bleef Gerson Rodrigues in de kleedkamer achter. In de eerste helft had hij last van zijn knie gekregen. Verder spelen was onmogelijk. Mohammed Hamdaoui werd zijn vervanger. In de 53e minuut voegde Toine van Huizen zich bij hem. De verdediger ging met een liesblessure naar de kant. Jasper van Heertum verving hem. De tweede helft was minder boeiend. MVV Maastricht nam het initiatief over zonder kansen te creëren. In de 58e minuut kreeg invaller Mohammed Hamdaoui een mogelijkheid. Zijn inzet verdween tergend langzaam en door een woud van benen naast de voor hem verkeerde kant van de paal. De wedstrijd kabbelde voort zonder noemenswaardige hoogtepunten. Beide ploegen streden wel voor een overwinning maar die zat er niet meer in. Tien minuten voor het slotakkoord van de heer Pérez dacht Telstar en de toeschouwers aan een penalty toen Andrija Novakovich in het strafschopgebied naar de grond ging. Werd hij wel of niet gehaakt? De scheidsrechter dacht het zijne ervan en liet doorspelen. Na negentig minuten en drie minuten extra speeltijd vond arbiter Pérez het welletjes en floot hij voor het einde van de wedstrijd.
STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Cabral, 3. Toine van Huizen (53e min. 13. Jasper van Heertum), 4. Donny van Iperen, 5. Elson Brito, 6. Frank Korpershoek, 7. Gerson Rodrigues (46e min. 14. Mohammed Hamdaoui), 8. Edo Knol (66e min. 15. Shaquill Sno), 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten en 11. Junior Toretta. Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Maarten List, 17. Oussama Zamouri, 18. Anass Najah, 19. Floris van der Linden en 20. Mike van den Steenhoven.

MVV Maastricht: 1. Michael Verrips, 2. Christophe Janssens, 3. Samy Mmaee, 5. Steven Pereira, 8. Florian Loshaj (88e min. 24. Dogan Golpek), 9. Marvin Ogunjimi, 10. Dean Koolhof (71e min. 6. Ricardo Ippel), 11. Joeri Schroijen, 13. Pieter Nys, 14. Alessandro Ciranni en 22. Jonathan Okita. Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Mikolaj Smylek, 15. Matisse Thuys, 16. Koen Kostons, 20. Zev van Melick, 21. Shermaine Martina en 30. Tuur Houben.

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer M. Pérez
Assistent-scheidsrechters: de heren M.J.A. Osseweijer en D. Frijn
Vierde official: de heer R.J.A. Gansner

Gele kaarten
11e min.​Steven Pereira
40e min.​Edo Knol
42e min.​Pieter Nys
77e min.​Mohammed Hamdaoui
85e min.​Florian Loshaj
89e min.​Frank Korpershoek

Toeschouwers
1.554