Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar en Jong Vitesse komen niet tot scoren

Het is Telstar niet gelukt om Jong Vitesse te verslaan. Beide teams kwamen ondanks een aantal kansen niet tot scoren en daarmee eindigde de wedstrijd zonder doelpunten.

Telstar startte met vier testspelers: Ospitalieri, Wes, Aktou en Benamar. Zij kregen allen de kans zich te bewijzen tegenover trainer Andries Jonker. Het was al snel duidelijk dat Telstar het spel zou maken. De spelers hadden allen overduidelijk last van de warme deken die nog boven het Rabobank IJmond Stadion hing en dat kwam het tempo en niveau van de wedstrijd niet ten goede. In de eerste helft probeerde Telstar het wel, maar de stugge defensie van de Arnhemmers gaf weinig weg en als er eens ruimte was dan greep doelman Byazit goed in. Telstar gaf aan haar zijde ook weinig weg, maar toch kon doelman Swolfs niet met een gerust hart richting de rust omdat in het opbouwen Telstar een aantal keer slordig het balbezit weggaf. Tot grote kansen leidde het echter niet.

Telstar kwam overduidelijk sterker uit de kleedkamers dan de gasten. Sprangers leek de bal voor het intikken te hebben na goed voorbereidend werk van Najah en invaller Houben, maar de aanvaller kwam net niet uit met zijn passen en kon zodoende de bal niet binnentikken. Niet veel later zag Charlie Gilmour zijn kopbal uit de bovenhoek geranseld worden door de doelman die daarmee een prima indruk achterliet. Telstar bleef de ploeg met het vele balbezit en kwam combinerend veel in de zestien. Door het ontbreken van de laatste pass bleven doelrijpe kansen uit. Namens Jong Vitesse was Dahlhaus dicht bij de openingstreffer. Opnieuw was er slordig balverlies in de opbouw. De bal werd panklaar op het hoofd gelegd van de aanvaller, maar van dichtbij kopte hij naast. Telstar drong aan, verdiende een doelpunt, maar zag zich keer op keer gestuit worden. De 0-0 eindstand was daarmee een logisch gevolg.

Statistieken volgen