Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar en Jong Ajax houden punt over aan spektakelstuk

In een uitverkocht Rabobank IJmond Stadion eindigde de wedstrijd tussen Telstar en Jong AFC Ajax in 3-3. Het publiek werd de grote winnaar van dit duel tussen de nummers vier en twee van de Jupiler League. Telstar kwam aan het begin van de tweede helft op 2-0. De buit leek binnen maar de Amsterdammers knokten zich terug tot 2-3. In de absolute slotfase pakte de thuisploeg toch nog een dikverdiend punt.

Voorafgaande aan dit duel werd van Mohammed Osman afscheid genomen. In de winterse transferwindow vertrok de middenvelder naar Heracles Almelo.
Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Dieperink domineerde Telstar. Het team van trainer/coach Michael Reiziger werd op eigen helft teruggedrukt. In de 6e minuut was er een scrimmage voor het doel van Nobert Alblas. Zowel Melvin Platje als Andrija Novakovich kregen de bal niet over de doellijn. Veertien minuten later kwam in de zestien Andrija Novakovich aan de bal. Met een ferme duw in de rug zette Leon Bergsma zijn tegenstander weg. Een strafschop dacht iedereen. Behalve leidsman Dieperink. Hij zag in deze overtreding geen reden om de thuisclub een penalty te geven en liet doorspelen. Vijf minuten later viel er wel te juichen op de volgepakte tribunes. Mohamed Hamdaoui schoot de bal uit een vrije trap van wel heel ver direct recht op het Amsterdamse doel af. Norbert Alblas ging hierbij wat al te opzichtig in de fout. Het ronde speeltuig verdween via zijn handschoenen en door zijn benen achter de doellijn: 1-0. In de 31e minuut nam diezelfde Hamdaoui weer plaats achter de bal. Hiij nam weer een vrije trap ver van het doel. Deze keer was Norbert Alblas wel bij de pinken en kon hij het leder wel direct onder controle krijgen. In de slotfase van de eerste helft waagden namens de Mokumers Zian Flemming en Mateo Cassierra ieder nog een poging om de gelijkmaker te forceren. Zij strandden in het zicht van de haven. Ook Telstar kreeg twee kansen. Na goed doorzetten van Rodny Lopes Cabral scoorde Andrija Novakovich. Zijn treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Even later zette Frank Korpershoek Melvin Platje vrij voor het Ajaxdoel. Ook bij deze actie ging de vlag van de assistent langs de zijlijn omhoog.

In de tweede helft kwam Telstar al snel op 2-0. In de 56e minuut zette Mohamed Hamdaoui met een geweldige pass Andrija Novakovich aan het werk. Vlak bij hem stond Melvin Platje buitenspel. Gelukkig bleef hij van de bal af. Met een perfecte actie door het hart van de Ajaxverdediging rondde de huurling van Reading FC koelbloedig af: 2-0. Lang kon de thuisclub niet van deze voorsprong genieten. Net voor dit doelpunt werd Shaquill Sno, hij kreeg vlak voor rust zijn vijfde prent en mist vrijdag het uitduel tegen Fortuna Sittard, naar de kant gehaald. Nieuwkomer Joakim Balmy werd zijn vervanger. Deze wissel bracht een ommekeer in de wedstrijd. Jong Ajax nam het initiatief over. Twee minuten na de 2-0 scoorde Mateo Cassierra, na een breedtepass van Teun Bijleveld, de aansluitingstreffer: 2-1. Bij Jong Ajax keerde het geloof in eigen kunnen terug. Telstar was de weg kwijt. In de 65e minuut kwamen de Jonge Ajacieden op gelijke hoogte. Na een goede actie aan de linkerkant van Dennis Johnsen, hij heeft niet meer de vorm die hij wel had aan het begin van de competitie, en Teun Bijleveld kopte Zian Flemming de gelijkmaker tegen de touwen: 2-2. Nog was de koek niet op aan de kant van Jong Ajax. In de 73e minuut zette Luis Orejuela een aanval op en na een combinatie met een ploeggenoot rondde de Colombiaan doeltreffend af. Telstar rechtte de rug, kwam weer terug in de wedstrijd en kreeg kansen. In het laatste kwartier was er een beste kans voor Melvin Platje. Frank Korpershoek speelde de bal op hem. Platje nam de bal met de borst aan en haalde direct uit. Het leer vloog net naast. In de 84e minuut was Melvin Platje de aangever. Invaller Anass Najah kreeg een goede kans op de gelijkmaker. De redding van Norbert Alblas mocht er zijn. Drie minuten later viel de 3-3 wel. Met een geweldige poeier van Jerdy Schouten en een dito redding van Norbert Alblas werd de gelijkmaker nog voorkomen. Echter dit was uitstel van excutie. Uit de corner die hierop volgde kopte Jerdy Schouten de leren knikker op de lat. In de rebound was Schouten de enige die alert reageerde. Door een wirwar van benen scoorde hij de dikverdiende gelijkmaker: 3-3. Beide ploegen gingen nog op jacht naar de volle winst. Zo ver kwam het niet want na ruim drie minuten extra speeltijd floot de heer Dieperink voor het einde van een zeer boeiende spektakelwedstrijd.
STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Lopes Cabral, 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek (83e min. 14. Oussama Zamouri), 7. Melvin Platje, 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten, 11. Shaquill Sno (55e min. 20. Joakim Balmy), 21. Toine van Huizen en 47. Mohamed Hamdaoui (79e min. 15. Anass Najah). Wel op de bank maar niet gespeeld: 8. Senne Lynen, 16. Sven van der Maaten en 23. Floris van der Linden.

Jong AFC Ajax: 1. Norbert Alblas, 2. Luis Orejuela, 3. Danilho Doekhi (45e min. 16. Azor Matusiwa), 4. Leon Bergsma, 5. Terry Lartey-Sanniez, 6. Carel Eiting, 7. Zian Flemming, 9. Mateo Cassierra, 10. Dani de Wit, 11. Dennis Johnsen en 15. Teun Bijleveld (90e min. 19. Kaj Sierhuis). Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Stan van Bladeren, 17. Gino Dekker en 21. Robin Schouten.

Scoreverloop
25e min.​1-0​Mohamed Hamdaoui
56e min.​2-0​Andrija Novakovich
58e min.​2-1​Mateo Cassierra
65e min.​2-2​Zian Flemming
73e min.​2-3​Luis Orejuela
87e min.​3-3​Jerdy Schouten

Arbitrage
scheidsrechter: de heer R. Dieperink
assistent-scheidsrechters: de heren R.F.A. van Vlokhoven en S. van der Vrande
vierde official: de heer B. Sahiner

Gele kaarten
45e min.​Shaquill Sno
51e min.​Leon Bergsma

Toeschouwers
3.263​(uitverkocht)