Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar en FC Volendam scoren niet

Telstar en FC Volendam hebben de gezellige Open Dag van de thuisclub afgesloten. Beide ploegen kregen voldoende kansen om te scoren, maar na ruim negentig minuten stond de eindstand van 0-0 op het scorebord.
Rond de 20e minuut leverde Toine van Huizen twee perfecte voorzetten af. De eerste keer kopte Liban Abdulahi de bal in. Via de grond verdween de bal over het doel van Hobie Verhulst. Nog geen zestig tellen later kwam diezelfde Liban Abdulahi een teenlengte te kort om het leer tegen de touwen te glijden. Even later was Kevin Visser dicht bij de openingstreffer. Uit een voorzet van Kevin van Kippersluis kogelde de nieuwkomer uit Helmond de bal naast het doel van Wesley Zonneveld. Zes minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Kooij zette Rihairo Meulens de bal goed voor. Kevin van Kippersluis kopte het ronde speeltuig richting de hoek. Met een uiterste krachtinspanning voorkwam Wesley Zonneveld een Volendammer voorsprong. Uit de hoekschop die hierop volgde kopte Erik Schouten het leder net naast. In de 42e minuut stoomde Toine van Huizen weer langs de zijlijn op. De bal uit zijn voorzet werd door Benjamin van den Broek en via de vingertoppen van keeper Verhulst tegen de paal geschoten. Eén minuut later leed Donny van Iperen ter hoogte van de middenlijn dom balverlies. Hij probeerde zijn fout te herstellen maar Gyliano van Velzen kwam als winnaar uit het duel. Uit zijn voorzet schoot Kevin Visser de bal op de paal en belandde het leder in de handschoenen van Wesley Zonneveld. Niet veel later floot de heer Kooij voor de rust.

In het verloop van de tweede helft werd er aan de kant van de Velsenaren veel gewisseld. De beste kansen waren voor de thuisclub. In de 52e minuut mocht buiten het strafschopgebied Jordy Tutuarima een vrije trap nemen. De bal scheerde over het gras maar belandde in de handen van Hobie Verhulst. Even later bemoeide Jordy Tutuarima zich met een Velsense aanval. Zijn schot op het Volendammer doel verraste bijna Hobie Verhulst. De goalie bokste de bal uit de doelman voordat deze de doellijn zou passeren. Zeven minuten later leek Denis Mahmudov de score te openen. Leek want zijn treffer vond geen doorgang vanwege buitenspel. Kees Kwakman was de laatste speler die een mogelijkheid onbenut liet. Uit een voorzet van invaller Van Son kopte de aanvoerder de bal in het zijnet. Na ruim negentig minuten vond de leidsman het welletjes en floot voor het einde van het oefenduel tussen deze twee Noord-Hollandse eerstedivisionisten. Over een maandje komen beide teams elkaar weer tegen maar dan voor het echie in de Jupiler League.
STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Wesley Zonneveld, 3. Toine van Huizen (54e min. 5. Thomas van den Houten), 4. Bryan Ottenhoff (70e min. 18. Edo Knol), 6. Frank Korpershoek, 9. Guyon Philips (70e min. 19. Floris van der Linden), 11. Denis Mahmudov (70e min. 25. Oussama Zamouri), 12. Donny van Iperen, 13. Benjamin van den Broek (85e min. 21. Naoyuki Yamakazi), 14. Liban Abdulahi (85e min. 8. Cagri Kodalak), 15. Jordy Tutuarima (85e min. 2. Tom Beissel) en 26. Stefano Lilipaly.

FC Volendam: 1. Hobie Verhulst, 2. Ties Evers, 3. Henny Schilder, 4. Erik Schouten, 5. Paul Kok, 6. Kevin Visser (46e min. 15. Rafik el Hamdi), 7. Rihairo Meulens (61e min. 13. Daniël van Son), 8. Kees Kwakman, 9. Bert Steltenpool (61e min. 14. Jack Tuijp), 10. Kevin van Kippersluis en 11. Gyliano van Velzen.

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer Kooij
Assistent-scheidsrechters: de heren Meints en Van Velzen

Gele kaarten
44e min.​Ties Evers
59e min.​Bryan Ottenhoff
86e min.​Rafik el Hamdi

Toeschouwers
1.063