Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar en FC Volendam delen de punten

De Vissersderby tussen Telstar en FC Volendam is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Beide ploegen hadden het recht niet om met een zege van het veld te stappen. Bij vlagen was het spannend voor één der doelen. Het voetbal liet veelal te wensen over.

Bij Telstar ontbreken de nog altijd geblesseerden Mohammed Ajnane, Tom Beissel, Anthony Correia, Toine van Huizen. Deze week voegden zich Dustin Mijnders (enkel), Rafael Uiterloo (knie), Wesley Zonneveld (hamstrings) bij hen. Ook de geschorste Crescendo van Berkel was niet van de partij. Op doel verving Cor Varkevisser Wesley Zonneveld. In het hart van de verdediging was Bryan Ottenhoff de vervanger van Crescendo van Berkel. Voor de teruggekeerde Stefano Lilipaly moest Tim Keurntjes weer op de bank plaatsnemen.
Bij tegenstander FC Volendam waren Sofian Akouili, Kees Kwakman en Daniël van Son wegens blessures afwezig. Trainer/coach Robert Molenaar had twee wijzigingen in zijn basiself aangebracht. Dylan Mertens en Jack Tuijp kregen de voorkeur boven Hilal Ben Moussa en Gerry Vlak.

FC Volendam was in de 5e minuut dicht bij de 0-1 maar uit een voorzet van Gyliano van Velzen kopte Bert Steltenpool de bal rakelings naast. Zes minuten later is Telstar dichtbij de openingstreffer. Kevin van Essen stuurde Tarik Tissoudali diep. Doeman Verhulst komt net op tijd zijn doel uitgesneld. Met een beetje keepergeluk voorkwam de goalie de 1-0. Uit de corner die hierop volgde leed Telstar balverlies. De counter die hierdoor ontstond, bracht uiteindelijk Soufiane Laghmouchi aan de bal. De redding van Cor Varkevisser mocht er zijn. In de 14e minuut is het wel raak. De Velsenaren kwamen op voorsprong. De bal uit een voorzet van Thomas van den Houten werd door Fabian Serrarens op juiste waarde geschat, 1-0. Vier minuten later had het ook zomaar 2-0 kunnen staan. Uit een voorzet van Jordy Tutuarima kopte Marco Maletic het ronde speeltijd net naast. In de 27e minuut maakte Kevin van Essen een overtreding op Soufiane Laghmouchi. Scheidsrechter Bax was twijfelde geen moment en gaf FC Volendam een penalty. Net als vorige week werd dit buitenkansje niet in een doelpunt omgezet. Vorige week faalde Bert Steltenpool vanaf elf meter. Nu vond Jack Tuijp Cor Varkevisser op zijn weg naar de 1-1. Toch kwam het andere Oranje vlak voor rust wel op gelijke hoogte. Deze keer benutte Erik Schouten vanaf de stip wel de strafschop naar Thomas van den Houten met de arm de bal toucheerde, 1-1. Cor Varkevisser voorkwam in de slotfase van de eerste helft dat de Volendammers met een nipte 1-2 voorsprong gingen rusten. Met een uiterste krachtinspanning reageerde de Katwijker zeer attent op het schot van Gyliano van Velzen.

Opstelling

[team1]