Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar en FC Oss vermakelijk publiek met doelpunten

Wat een wedstrijd! Telstar knokte zich na een 0-2 achterstand halverwege terug tot 3-2. In de slotfase kwam FC Oss terug tot 3-3. Met een geweldige redding op de inzet van Richard van der Venne sleepte doelman Rody de Boer voor Telstar een punt uit het vuur.

De beginfase was voor de bezoekers. Telstar had in de 4e minuut al gewaarschuwd moeten zijn toen uit een voorzet van Dean van der Sluys Thijs van Pol de bal goed inkopte. Met een formidabele redding voorkwam Rody de Boer een vroege achterstand. Een minuut later mocht namens de withemden Elso Brito een hoekschop nemen. De bal belandde bij Donny van Iperen. Met de hak verraste hij bijna doelman Xavier Mous. Zestig tellen later stond de 0-1 op het scorebord. Thijs van Pol kreeg te veel ruimte van Rodny Cabral. Uit zijn voorzet schoot Richard van der Venne de 0-1 op het scorebord. Twee minuten verder werd op de hoek van de zestien Jerdy Schouten aangespeeld. De middenvelder had de bal over de uitgelopen Xavier Mous moeten lobben. Dit deed hij echter niet. Hij verlegde het spel naar Andrija Novakovich. Zijn schot werd gekraakt. In de 16e minuut nam Telstar snel een inworp. Via Mohamed Hamdaoui kwam de bal bij Andrija Novakovich. Zijn afstandschot verdween een metertje over het vijandelijke doel. Drie minuten later nam Elso Brito een vrije trap. De bal werd door Xavier Mous uit het doel geranseld. Zes minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Mulder kwam de ploeg van trainer/coach Klaas Wels op 0-2. Weer kreeg de tegenstander van Rodny Cabral te veel ruimte. De bal uit zijn voorzet werd door de Velsense defensie niet goed weggewerkt. Istvan Bakx kon hiervan optimaal profiteren: 0-2.

Ik denk dat het in de kleedkamer van Telstar flink gedonderd heeft. De withemden kwamen als herboren uit de kleedkamer. Nu werd er wel voor elke bal geknokt, was de passie en de strijdlust binnen de krijtlijnen terug te zien. In de 48e minuut zette Elso Brito de bal voor. Andrija Novakovich schoot de bal in. Ook nu kwam Xavier Mous als winnaar uit de strijd. Vier minuten later was de Osse doelman kansloos. Een goede combinatie tussen Andrija Novakovich en Mohamed Hamdaoui werd door laatstgenoemde fraai afgerond: 1-2. Op dat moment speelde Telstar met tien man. Jerdy Schouten kreeg van clubarts Ron Peters een aantal hechtingen in zijn achterhoofd na een ongelukkige botsing met een Ossenaar. In de 66e minuut werd Rodny Cabral naar de kant gehaald. Shaquill Sno werd zijn vervanger. Een paar seconden ervoor was op een Witte Leeuw een overtreding gemaakt. Mohamed Hamdaoui nam plaats achter de bal en schoot de bal voorbij de Osse muur en Xavier Mous tegen de touwen: 2-2 Vier minuten later moest ik mezelf even knijpen. Telstar kwam terug van een 0-2 achterstand naar een 3-2 voorsprong. Net buiten het strafschopgebied kreeg Mohamed Hamdaoui de bal aangespeeld. Hij wurmt zich voorbij twee tegenstanders en haalt doeltreffend uit: 3-2. In de 81e minuut beging Donny van Iperen een overtreding. Uit de vrije trap schoot Huseyin Dogan de bal op de binnenkant van de paal. In de rebound schoot Fisayo Adarabioyo de bal tegen het net: 3-3. In de absolute slotfase hadden beide ploegen volop kansen op de zege maar zover kwam het niet. Rody de Boer bracht met een wereldredding FC Oss nog tot stoppen toen het in de laatste minuut een enorme kans kreeg. Meerdere reddingen op rij brachten de doelman niet in verlegenheid.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Lopes Cabral (59e min. 17. Shaquill Sno), 3. Jasper van Heertum, 4. Donny van Iperen, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 7. Mohamed Hamdaoui (89e min. 18. Leo Johnson), 8. Edo Knol (21e min. 14. Oussama Zamouri), 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten en 11. Junior Toretta. Wel op de bank maar niet gespeeld: 13. Anass Najah en 15. Mike van den Steenhoven.

FC Oss: 1. Xavier Mous, 5. Lorenzo Pique, 6. Lion Kaak (71e min. 14. Huseyin Dogan), 7. Istvan Bokx, 8. Rick Stuy van den Herik, 12. Dean van der Sluys, 18. Dennis Janssen (46e min. 3. Ferry de Regt), 19. Erik Quekel, 22. Niels Fleuren, 23. Richard van der Venne en 24. Thijs van Pol (63e min. 9. Fisayo Adarabioyo). Wel op de bank maar niet gespeeld: 2. Frenk Keukens, 4. Jordy ter Borgh, 13. Vinnie Vermeer, 15. Mats Grotenbreg, 16. Ralph Vos, 17. Joep van de Rande, 20. Ronald Koeman jr. en 21. Daan Klomp.

Scoreverloop
06e min. 0-1 Richard van der Venne
37e min. 0-2 Istvan Bakx
52e min. 1-2 Mohamed Hamdaoui
60e min. 2-2 Mohamed Hamdaoui
64e min. 3-2 Mohamed Hamdaoui
81e min. 3-3 Fisayo Adarabioyo

Arbitrage
scheidsrechter: de heer C. Mulder
assistentscheidsrechters: de heren N. van Kampen en S. van der Vrande
vierde official: de heer A. Bos

Gele kaarten
37e min. Lion Kaak
80e min. Donny van Iperen

Toeschouwers
1963