Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar en FC Emmen komen niet tot scoren

Telstar en FC Emmen hebben vanavond het publiek niet weten te vermaken. Onder zware weersomstandigheden hadden beide ploegen veel moeite het spel te maken. Het was dan ook alles behalve een spektakel voor de toeschouwers.

De eerste helft had Telstar veel balbezit. Via Platje en Novakovich kwam het een aantal keer goed tot de zestien meter, maar omdat de laatste pass ontbrak werd het te weinig écht gevaarlijk voor het doel van doelman Telgenkamp. Aan de andere kant gokte FC Emmen veelvuldig op de uitbraak met de diepgaande mensen op het middenveld. Jasper van Heertum, de vervanger van de in warming up afgehaakte Toine van Huizen, en Donny van Iperen bleken echter messcherp en neutraliseerde de eerste helft gemakkelijk de speldenprikken die het elftal uit Drenthe trachtte uit te delen.

De grootste kans in de eerste helft was voor Telstar. Andrija Novakovich speelde zichzelf mooi vrij in de zestien, kreeg een tik en de scheidsrechter wees naar de stip. Deze zelfde Novakovich stapte achter de bal, maar zijn inzet werd gemakkelijk gekeerd door Telgenkamp. Hij behoedde zijn ploeg voor een achterstand en daarmee gingen beide elftallen met 0-0 naar de kleedkamer.

In de tweede helft werd het wat leuker voor de toeschouwers. Een aantal kansen van beide ploegen beloofde een leuke tweede helft. Helaas speelde de wedstrijd zich grotendeels op het middenveld af waardoor er te weinig doelkansen kwamen voor één van de teams om recht te hebben op een overwinning. Toch waren beide ploegen nog éénmaal dicht bij een doelpunt.  De ingevallen Gerson Rodrigues kreeg de bal plots voor zijn voeten. Met een lage schuiver probeerde hij de doelman te verslaan. Deze liet zich echter niet verrassen en verwerkte de inzet tot een een corner. Namens FC Emmen kwam het gevaar over de linkervleugel waar de spits Peters de bal bij de eerste paal niet voldoende kon verlengen om hem achter Rody de Boer te werken.

In de slotfase ging Telstar nog wel op zoek naar een doelpunt, maar de absolute scherpte ontbrak om het de goed spelende doelman Telgenkamp écht lastig te maken.

 

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Shaquill Sno, 3. Donny van Iperen, 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 8. Mohammed Osman, 9. Andrija Novakovich (64e min. 7. Gerson Rodrigues), 10. Jerdy Schouten (80e min. 20. Anass Najah), 11. Melvin Platje en 47. Mohamed Hamdaoui (75e min. 19. Floris van der Linden). Wel op de bank maar niet gespeeld: 14. Oussama Zamouri, 15. Rodny Lopes Cabral, 16. Sven van der Maaten en 18. Edo Knol.

FC Emmen: 26. Dennis Telgenkamp, 5. Gersom Klok, 8. Hilal Ben Moussa (79e min. 25. Willem Huizing), 10. Alexander Bannink, 11. Cas Peters, 13. Keziah Veendorp, 15. Nick Bakker, 19. Tim Siekman, 20. Michael Chacon (72e min. 6. Anco Jansen), 23. Glenn Bijl en 27. Youri Loen. Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Peter van der Vlag, 2. Stef Gronsveld, 7. Omran Haydary, 9. Thijs Dallinga, 16. Nande Wielink, 18. Emil Bijlsma en 22. Robin Jalving.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer C. Mulder
assistent-scheidsrechters: de heren E. Koopman en M.S. van der Vrande
vierde official: de heer J.W.M. van der Laan

Gele kaarten
61e min. Mohamed Hamdaoui
63e min. Tim Siekman
78e min. Keziah Veendorp

Toeschouwers
2.142