Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar en FC Eindhoven steken op 1-1


Telstar heeft aan het thuisduel tegen FC Eindhoven één punt overgehouden: 1-1. Na een gelijkopgaande eerste helft had Telstar in het tweede bedrijf het beste van het spel en de betere kansen. Terell Ondaan, Melle Springer en Anass Najah hadden de winnende treffer op hun schoen. Met een drietal goede reddingen voorkwam keeper Menno Bergsen dat Telstar na ruim negentig minuten als winnaar van het veld stapte.

Never change a winning team moet trainer/coach Mike Snoei gedacht hebben. Voor de vierde achtereenvolgende keer koos de oefenmeester voor dezelfde startformatie. De maand maart was Telstar gunstig gezind. Van de vijf duels werden er vier winnend afgesloten: Jong FC Utrecht, FC Dordrecht, Jong AZ en FC Den Bosch. Door het gelijkspel tegen FC Eindhoven bleef de ongeslagen status intact.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Nijhuis startte Telstar voortvarend. Het 82e duel tussen Telstar en FC Eindhoven op het tweede niveau van Nederland was zijn eerste wedstrijd na vijf maanden afwezigheid door een knieblessure.  Telstar begon fel en met veel druk naar voren werd FC Eindhoven op eigen helft teruggedrongen. De withemden waren veel aan de bal maar deze speelwijze leverde weinig spannende momenten voor het doel van Menno Bergsen op. De eerste kans van de wedstrijd was voor Elisha Sam. De lange aanvaller schoot na voorbereidend werk van Branco van der Boomen in riante positie de bal voorlangs. Drie minuten verder ging doelman Menno Bergsen in de fout. Senne Lynen pikte het ronde speeltuig op en passte de bal naar Ahmad Mendes Moreira. Menno Bergsen was iets eerder bij de bal en herstelde zijn fout. In de 31e minuut kwamen de Eindhovenaren op voorsprong. Uit een voorzet van aanvoerder Van den Boomen kopte Elisah Sam met het achterhoofd en met een boog de bal over Wesley Zonneveld: 0-1. Weer drie minuten later mocht Telstar een corner nemen. De withemden leden balverlies. De omschakeling van de ploeg van trainer/coach David Nascimento is snel. Via Branco van den Boomen en Elisha Sam kwam Elton Kabangu aan de bal. De sprint van Shaquill Sno van het strafschopgebied van FC Eindhoven naar die van Telstar was voortreffelijk. In samenwerking met Wesley Zonneveld voorkwam hij de 0-2. In de 40e minuut leed Telstar balverlies. Ook nu was FC Eindhoven dicht bij een treffer. Het schot van Marcelo Da Veiga Lopes ging tenauwernood naast het Velsense doel. Toch kwam de thuisploeg net voor het rustsignaal van de heer Nijhuis langszij. De bal uit een vrije trap van Ahmad Mendes Moreira werd door Frank Korpershoek op het Eindhovense doel gekopt. Via de paal en de schoen van Toine van Huizen ploft de bal tegen de touwen: 1-1.

Na de thee kwamen twee ongewijzigde elftallen het veld weer op. Kansen bleven nog uit. De beste kans op een treffer was voor de formatie uit Eindhoven. In de 58e minuut draaide Elton Kabangu om zijn as en haalde uit. Via de onderkant van de lat sprong de bal het veld weer in. Na deze kans was het over en sluiten voor FC Eindhoven. Telstar trok meer en meer het initiatief naar zich toe. In de 63e minuut nam Terell Ondaan een vrije trap. Net buiten de zestien schoot hij de bal richting de bovenhoek. Met een uiterste krachtinspanning voorkwam Menno Bergsen de 2-1. Elf minuten later zette invaller El Idrissi vanaf de rechterflank de bal voor. Collin Seedorf tastte mis en plots rolde het leer voor de voeten van Terell Ondaan. De aanvaller schrok zo van deze kans dat hij het leer van zijn schoen liet springen. Weg kans. In de 78e minuut verlegde Sven van Doorm het spel naar Melle Springer. Met een verwoestende uithaal leek hij de 2-1 te scoren. Echter Menno Berndsen stak in een geweldige vorm. Met een katachtige reactie voorkwam de jonge goalie een voorsprong voor de club uit Velsen-Zuid. In de vier minuten extra speeltijd moest Menno Bergsen nog één keer handelend optreden. Dat was op een schot van Anass Najah. Niet veel later floot de heer Nijhuis voor het einde van deze wedstrijd. Beide ploegen moesten zich met een gelijkspel tevreden stellen. Telstar was nog dichtbij de overwinning, maar vergat één van de kansen tot doelpunt te promoveren.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Rodny Lopes Cabral, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen (60e min. 4. Jasper van Heertum), 10. Ahmad Mendes Moreira (60e min. 34. Adham El Idrissi), 11. Shaquill Sno (77e min. Elso Brito), 15. Anass Najah, 21. Toine van Huizen, 29. Sven van Doorm, 30. Melle Springer en 77. Terell Ondaan. Wel op de bank maar niet gespeeld: 3. Donny van Iperen, 9. Karim Rossi, 14. Danny van Haaren, 18. Darren Rosheuvel, 23. Kick Groot, 25. Sven van der Maaten en 33. Elvio van Overbeek.

FC Eindhoven: 30. Menno Bergsen, 3. Collin Seedorf, 6. Karim Essikal, 7. Alvin Daniels (83e min. 15. Rigino Cicilia), 8. Elton Kabangu, 10. Branco van der Boomen, 16. Augustine Loof, 17. Marcelo Da Veiga Lopes, 19. Elisha Sam, 29. Jay Idzes en 35. Rochdi Achenteh. Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Ruud Swinkels, 12. Guy Smit, 22. Niels Raaijmakers, 26. Gijs Vercoelen, 27. Joran Vermeulen en 28. Gijs van Otterdijk.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer H.S.H. Nijhuis
assistent-scheidsrechters: de heren M. Ketting en B. Persoon
vierde official: de heer J. Rozendal

Scoreverloop
31e min. 0-1 Elisha Sam
45e min. + 1 1-1 Toine van Huizen

Gele kaart
20e min. Jay Idzes

Toeschouwers
1.738