Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar en FC Dordrecht spelen gelijk

Al een aantal keren dit seizoen is Telstar de bovenliggende partij maar vergeten de Velsenaren de geboden kansen in doelpunten om te zetten. Zo ook in Dordrecht. In plaats van dat de blauwhemden na de 1-2 de score uitbreiden want de kansen waren er, scoorde de thuisclub in de slotfase de niet verdiende gelijkmaker: 2-2.

De wedstrijd uit de veertiende speelronde in de Jupiler League begon met een indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs van vrijdag 13 november jl.

FC Dordrecht kwam al snel op een 1-0 voorsprong. In de 3e minuut nam FC Dordrecht een hoekschop. De bal rolde voor de voeten van Geert-Arend Roorda. Ondanks dat hij door aardig wat blauwhemden omringd werd, vond hij toch een gaatje: 1-0. Telstar was wakker geschud en zette de achtervolging in. In de 20e minuut belandde de bal uit een corner van Kevin van Essen op het hoofd van Crescendo van Berkel. Zijn kopbal ging over het doel van Robbert te Loeke. Acht minuten later heroverde Fabian Serrarens de bal op het middenveld. Via hem en Tarik Tissoudali kwam Tim Keurntjes aan de bal. Doelman Robbert te Loeke moest gestrekt naar de paal en voorkwam met deze actie de gelijkmaker. Uit de hoekschop die hierop volgde was Crescendo van Berkel dicht bij de 1-1 maar op zijn schot had de Dordtse goalie ook het juiste antwoord. Nog voor rust kwam Telstar op gelijke hoogte. Uit een corner van Tim Keurntjes sprong Marco Maletic boven alles en iedereen uit. Zijn kopbal werd door Tarik Tissoudali verlengd tot doelpunt: 1-1.

Na rust kregen de bezoekers de eerste kans. In de 52e minuut stevende Tarik Tissoudali op het Dordtse doel af. Hij legde de bal op tijd af naar de meegelopen Marco Maletic. De lange spits had te veel tijd nodig om de bal te controleren. Zijn inzet werd door een verdediger geblokt. Vier minuten verder behoedde Cor Varkevisser zijn ploeg van een achterstand door Jafar Arias van het scoren af te houden. In de 58e minuut scoorde Telstar wel. Op aangeven van Kevin van Essen schoot Fabian Serrarens fraai raak: 1-2. Na deze voorsprong kreeg Telstar een tweetal kansen om de score naar een hoger plan te tillen. Maar helaas hadden Edo Knol en Marco Maletic hun vizier niet op scherp staan. Het team van trainer/coach Gérard de Nooijer, de vervanger van de zieke Harry van den Ham, pompte door het inbrengen van Rangelo Janga alle ballen hoog het vijandelijke strafschopgebied in. Bijna had deze speelwijze succes. De kopbal van Everon Pisas werd door Cor Varkevisser over de lat getikt. Uit de hoekschop die hierop volgde kopte Fahd Aktaou de bal recht in de handen van de Velsense doelman. In de 78e minuut had Marco Maletic de 1-3 op zijn schoen maar hij faalde. Na een prima lopende aanval via Tim Keurntjes en Tarik Tissoudali had de huurling van SBV Excelsior de hoek voor het uitkiezen. En als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. Invaller Rangelo Janga nam de felicitaties in ontvangst: 2-2. In de slotfase kon Telstar de zege niet over de streep trekken. De kansen die de Velsenaren nog kregen, waren niet aan Fabian Serrarens en Marco Maletic besteed.