Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar en Almere City FC komen niet verder dan 1-1

Telstar en Almere City FC sloten het duel in het Rabobank IJmond Stadion af met een 1-1 gelijkspel. Heel lang zag het er naar uit dat de thuisclub door een doelpunt van Terell Ondaan de drie punten in de wacht zou slepen. Pas in de ultieme slotfase kwamen de Almeerders op gelijke hoogte.

De eerste helft ging gelijk op. In het eerste kwartier kreeg Edoardo Soleri twee mogelijkheden om namens Almere City FC de score te openen. In de 14e minuten zette Torino Hunte de bal voor. De spits kwam een teenlengte te kort om zijn club op voorsprong te schieten. Zestig tellen later hakte hij de bal voorlangs het doel van Wesley Zonneveld. In de 20e minuut stuurde Danny van Haaren Terell Ondaan weg. De weg naar Timo Plattel lag open. De aanvaller stond buitenspel en werd teruggefloten. De beste kans van het eerste bedrijf was voor Shaquill Sno. We moesten wel tot de 39e minuut wachten. Op het middenveld ontfutselde hij de bal. De weg naar doelman Plattel was lang. Zijn schot draaide weg van het Almeerder doel en ging rakelings naast. Een paar tellen voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pérez kopte Edoardo Soleri uit een corner van James Efmorfidis de bal in. Het ronde speeltuig ging voorlangs het Velsense doel. In de twee minuten extra speeltijd moest Wesley Zonneveld zijn kunsten vertonen om een afstandsschot van Anass Ahannach uit de bovenhoek te tikken. Niet veel later zochten beide ploegen en de arbitrage de warmte van de kleedkamers op. Rust: 0-0.

Na de verplichte vijftien minuten rust startte Telstar sterk. In de 49e minuut redde keeper Plattel knap na een uitstekend genomen vrije trap van Elso Brito. In de rebound had Melle Springer moeten scoren. De geboren en getogen IJmuidenaar schoot de bal in het zijnet. Vier minuten later was het wel raak. Almere City FC was in de aanval en leed balverlies. Melle Springer schoot de leren knikker lukraak naar voren. Terell Ondaan pikte het leer op, liep op Timo Plattel af en liet de doelman volstrekt kansloos: 1-0. In de 65e minuut was het bijna 2-0. Weer was het Terell Ondaan. Deze keer schoot hij de bal uit de draai keihard in. Doelman Plattel kreeg de bal niet onder controle. Er was geen withemd in de buurt om de 2-0 aan te tekenen. Eén minuut later waren de in het rood gestoken Almeerders dicht bij de gelijkmaker. Andreias Calcan vuurde de bal op het doel van Wesley Zonneveld. De goalie tikte de bal naast. Even later haalde Toine van Huizen de bal ruim voor de doellijn weg na een schot van diezelfde Calcan. Subtopper Almere City FC voerde het laatste kwartier de  druk op het doel van Wesley Zonneveld op. Telstar bleef met hangen en wurgen overeind. Maar moest zich vier minuten voor het verstrijken van de officiele speeltijd toch gewonnen geven. Andreias Calcan produceerde de gelijkmaker: 1-1. In de vier minuten extra speeltijd deed Jergé Hoefdraad zijn oude werkgever bijna pijn. Gelukkig voor iedereen met een Telstarhart schoot hij de bal over het doel. Niet veel later floot de heer Pérez voor het einde van de wedstrijd en voegde Telstar voor de eerste keer dit seizoen één punt aan het totaal toe.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Rodny Lopes Cabral, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen, 11. Shaquill Sno, 14. Danny van Haaren (70e min. 10. Kyle Scott), 18. Darren Rosheuvel (37e min. 15. Anass Najah), 21. Toine van Huizen, 30. Melle Springer (63e min. 34. Adham El Idrissi) en 77. Terell Ondaan.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Jeroen Houwen, 7. Dylan Mertens, 9. Ryan Seager, 23. Kick Groot en 29. Sven van Doorm.

Almere City FC: 21. Timo Plattel, 4. Faris Hammouti (81e min. 8. Niek Vossebelt), 5. Delvechio Blackson, 6. Tim Receveur, 7. Anass Ahannach (61e min. 11. Jergé Hoefdraad), 9. Edoardo Soleri (70e min. 29. Stijn Meijer), 12. Torino Hunte, 14. Damon Mirani, 20. Andreias Calcan, 27. Youri Loen en 30. James Efmorfidis.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 2. Anwar Bensabouh, 10. Ricardo Kip, 13. Chiel Kramer, 16. Nicky van Hilten en 18. Edward Francis.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer M. Pérez
Assistent-scheidsrechters: de heren de heer M.C. Janssen en mevrouw C.F. Overtoom
vierde official: de heer W. Wiersma

Scoreverloop
53e min. 1-0 Terell Ondaan
85e min. 1-1 Andreias Calcan

Gele kaarten
13e min. Anass Ahannach
27e min. Mike Snoei
49e min. Damon Mirani
72e min. Kyle Scott
78e min. Anass Najah
88e min. James Efmorfidis

Toeschouwers
1.936