Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar door ondergrens in Den Bosch

Het kan vriezen of dooien bij Telstar. De ene week wordt de tegenstander met speels gemak opzij gezet. De andere week is Telstar zelf het haasje. Zoals deze vrijdag in Den Bosch. Bij de thuisclub lukte alles en bij de withemden vrijwel niets. Met als eindresultaat een 5-0 nederlaag.

Trainer/coach Michel Vonk had weer de beschikking over Tim Keurntjes, Frank Korpershoek, Jordy Tutuarima en Rafael Uiterloo. Vorige week ontbraken zij nog in Groesbeek vanwege griep. Alleen voor Frank Korpershoek had de Velsense oefenmeester een plaats in de basis ingeruimd. Zijn terugkeer ging ten koste van Anthony Correia.

Telstar begon niet goed aan het duel. De Velsenaren hadden het geluk aan hun zijde toen Niek Vossebelt opstoomde en op het doel van Wesley Zonneveld schoot. Zijn inzet ging rakelings naast. En dat binnen 30 seconden nadat scheidsrechter Dieperink het duel op gang had gebracht. In de 13e minuut kwam de thuisclub op 1-0. Uit een voorzet van Alessio Carlone kopte Abdelaziz Khalouta fraai raak nadat hij voor zijn directe tegenstander Bryan Ottenhoff was gekropen. Nog geen minuut later had aan de andere kant van het speelveld keeper Kees Heemskerk veel moeite om het verraderlijke schot van Thomas van den Houten te controleren. Halverwege de eerste helft kopte Marko Maletić uit een vrije trap van Mohammed Ajnane de bal op het doelnet. Drie minuten later stond de 2-0 op het scorebord. Op aangeven van Alessio Carlone scoorde aanvoerder Maarten Boddaert met een achterwaartse omhaal. Een juweeltje! In de slotfase van dit eerste bedrijf hadden Stefano Lilipaly en Mohammed Ajnane ieder nog een kans. Beiden hadden het geluk niet aan hun zijde om de aansluitingstreffer te scoren.

Vrijwel direct na rust gooide de Bosschenaren de wedstrijd definitief in het slot. Vykintas Slivka gaf de bal mee aan Niek Vossebelt. De middenvelder schoot de bal buiten het bereik van Wesley Zonneveld in de rechterhoek, 3-0. Na deze derde treffer probeerde Tarik Tissoudali de wedstrijd een andere wending te geven. Met zijn afstandsschoten had doelman Kees Heemskerk geen moeite. In de 54e minuut ging Wesley Zonneveld in de fout. Het was zijn enige misser van de avond. De doelman zorgde ervoor dat het bij vijf treffers bleef. De Lissenaar schoot de bal pardoes in de voeten van Furhgill Zeldenrust. De snelle buitenspeler vond Vykintas Slivka. Hij schoot de 4-0 binnen. Nog was de koek niet op. In de 70e minuut kwam Telstar goed weg toen Alessio Carlone uit een vrije trap de bal op de lat schoot.  Eén minuut later nam Tim Keurntjes een vrije trap. De bal werd door Marko Maletić met zijn hoofd geschampt. Toch had Kees Heemskerk de nodige moeite met deze kopbal. Uit de hoekschop die hierop volgde kopte Thomas van den Houten de bal over het Bossche doel. Twee minuten later slalomde Alessio Carlone door de Velsense defensie en schoot in riante positie de bal in. De redding van Wesley Zonneveld was prima. In de rebound rolde de bal voor de voeten van Abdelaziz Khalouta. Ook deze keer was de redding van Zonneveld voortreffelijk. Zestig tellen later werd Furhgill Zeldenrust diep gestuurd. De aanvaller liet de Velsense verdediging zijn hielen zien. Zijn schot eindigde op de paal. In de allerlaatste minuut had Furhgill Zeldenrust meer geluk. Hij zette twee verdedigers te kijk en schoot in. Met één hand zat Wesley Zonneveld nog wel aan de bal maar dit was net niet genoeg: 5-0. Niet veel later floot de heer Dieperink voor het einde van de wedstrijd.

STATISTIEKEN

FC Den Bosch: 1. Kees Heemskerk, 3. Tim Hofstede, 4. Dalian Maatsen, 6. Jonas Heymans (71e min. 5. Jordy van der Winden), 8. Niek Vossebelt (62e min. 25. Arda Havar), 11. Furhgill Zeldenrust, 13. Abdelaziz Khalouta, 14. Vykintas Slivka, 17. Maarten Boddaert (81e min. 12. Joey Belterman), 23. Alessio Carlone en 26. Bart Biemans. Wel op de bank maar niet ingevallen: 2. Daan Disveld, 9. Denis Pozder, 18. Jeremy Fernandes en 22. Bruno Appels.

Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 4. Bryan Ottenhoff, 5. Thomas van den Houten, 6. Frank Korpershoek (64e min. 2. Anthony Correia),  7. Fabian Serrarens, 9. Marko Maletić, 10. Mohammed Ajnane (64e min. 8. Tim Keurntjes), 13. Benjamin van den Broek (76e min. 15. Jordy Tutuarima), 17. Tarik Tissoudali, 18. Edo Knol en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet ingevallen: 11. Rafael Uiterloo, 19. Dustin Mijnders, 21. Liban Abdulahi en 30. Blake Horton.

Scoreverloop
13e min.    1-0    Abdelaziz Khalouta
28e min.    2-0    Maarten Boddaert
47e min.    3-0    Niek Vossebelt
54e min.    4-0    Vykintas Slivka
90e min. + 1    5-0    Furhgill Zeldenrust

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer R. Dieperink
Assistent-scheidsrechter: de heren J. Sanders en C.  de Smalen
Vierde official: de heer P. Henshuijs

Gele kaarten
35e min.    Jonas Heymans
90e min.    Jordy van der Winden

Toeschouwers
3.279