Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar doet zichzelf tekort in Leeuwarden

Telstar heeft zichzelf veel tekort gedaan in Leeuwarden. Lange tijd leek het er op dat de withemden een mooi resultaat zouden meenemen. De vele kansen die Telstar kreeg werden niet in doelpunten omgezet. Telstar kwam wel op voorsprong maar in de slotfase boog SC Cambuur de achterstand om tot een 2-1 winstpartij.

Wat informatie vooraf. Bij Telstar was Anthony Correia de eindverantwoordelijke. Hij verving de geschorste trainer/coach Mike Snoei. Telstar begon de wedstrijd met dezelfde elf spelers die tegen N.E.C. Nijmegen de basis vormden. Bij SC Cambuur was dinsdag jl. trainer/coach Marinus Dijkhuizen de wacht aangezet. Hij werd door het trainersduo Sipke Hulshoff en Jan Bruin (oud-Telstarspeler) vervangen. Bij de thuisclub waren drie wijzigingen in de basiself ten opzichte van het verloren uitduel tegen FC Eindhoven maandag jl. Omar El Baad, Sai van Wermeskerken en Justin Mathieu zaten op de bank. Zij werden door Robbert Schilder, Bryan Smeets en Issa Kallon vervangen.

SC Cambuur Leeuwarden begon als een wervelwind aan het duel. Vooral Issa Kallon was af en toe ongrijpbaar. Al moet gezegd worden dat hij snel is maar dat er te weinig rendement uit zijn acties voortkwam. De eerste vijftien minuten waren namens de thuisclub Jordy van Deelen, Marvin Peersman, Bryan Smeets en Martijn Barto dichtbij de openingstreffer maar faalden in de afwerking. Na deze openingsfase kwam Telstar onder de druk uit en kreeg het in de persoon van Mohammed Osman, na een goede aanval die liep via Andrija Novakovich en Mohamed Hamdaoui , een kans. Zijn inzet werd op het allerlaatste moment van richting veranderd. Zestig tellen later werd Issa Kallon diep gestuurd. Rody de Boer was op tijd zijn doel uit en tikte de bal voor de voeten van de aanvaller weg. Het thuispubliek, spelers en trainers schreeuwden om een penalty. Behalve duikelaar Issa Kallon zelf. Voor deze duikeling kreeg hij een gele kaart van scheidsrechter Kooij. In de 18e minuut zette Mohamed Hamdaoui drie geelhemden op het verkeerde been. Zijn gekrulde schot werd bekwaam door Erik Cummins tot corner gepromoveerd. Zeven minuten later was Mohammed Osman dicht bij de 0-1. De bal uit zijn vrije trap vloog luttele centimeters naast de verkeerde kant van de paal tegen de reclameborden. Even later zette Mohammed Osman de bal voor. Andrija Novakovich kreeg de bal niet voorbij Erik Cummins. Eén minuut later denderde Mohamed Hamdaoui voorbij Mathias Schils . De bal uit zijn voorzet werd door Andrija Novakovich op de paal geschoten. De bal uit de rebound werd door Melvin Platje hoog overgeschoten. De laatste kans in de eerste helft was voor Melvin Platje. Na een goede Velsense aanval volleyde de aanvaller de bal net over het Cambuurdoel.

De tweede helft begon spectaculair. Uit een voorzet van Issa Kallon kopte Martijn Barto de bal over het doel van Rody de Boer. Twee minuten later was het aan de andere kant van het speelveld wel raak. Mohamed Hamdaoui zette met een mooie actie en een schot in de verre hoek zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Weer twee minuten later mocht Telstar recht voor het doel van Erik Cummins een vrije trap nemen. Van ver schoot Mohammed Osman de bal kiezelhard in. Met veel moeite kon de Cambuurkeeper de 0-2 voorkomen. In de 63e minuut kwam Telstar goed weg toen Frank Korpershoek bij een Cambuurcorner aan het shirtje van zijn tegenstander ging hangen. De arbiter wuifde deze valpartij in het strafschopgebied weg. Wel hield de Telstaraanvoerder een blessure aan zijn sleutelbeen over. Vier minuten verder kreeg Andrija Novakovich binnen zestig tellen twee enorme kansen om zijn team in veilige haven te loodsen maar hij faalde in de afwerking. De eerste keer mislukte een lob over de uitgelopen Erik Cummins. De tweede kans kreeg hij op een presenteerblaadje van Melvin Platje aangeboden maar in riante positie schoot hij de leren knikker ruim voorlangs het doel. Als je zelf de kansen niet benut dan doet de tegenstander het wel. En zo geschiedde …. In de 77e minuut snelde Issa Kallo voorbij Shaquill Sno en Toine van Huizen. De bal uit zijn voorzet werd bij de tweede paal door invaller Furdjel Narsingh binnengeschoten: 1-1. Vijf minuten later vloerde Toine van Huizen in de zestien Jordy van Deelen. De penalty werd door Ricardo Kip feilloos ingeschoten: 2-1. De resterende tijd was voor Telstar te kort om de zeer verdiende gelijkmaker op het scorebord te zetten.

STATISTIEKEN

Opstellingen
SC Cambuur Leeuwarden: 22. Erik Cummins, 2. Jordy van Deelen, 4. Matthew Steenvoorden, 8. Issa Kallon, 9. Martijn Barto, 12. Xander Houtkoop (57e min. 7. Alvin Daniels), 14. Bryan Smeets (78e min. 10. Ricardo Kip), 16. Mathias Schils, 17. Kevin van Kippersluis (68e min. 27. Furdjel Narsingh), 21. Robbert Schilder en 23. Marvin Peersman. Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Jesse Bertrams, 3. Omar El Baad, 5. Sai van Wermeskerken, 11. Justin Mathieu, 15. Daan Boerlage, 19. Nigel Robertha, 24. Martijn van der Laan en 28. Pieter Bos.

Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Shaquill Sno, 3. Donny van Iperen, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek (86e min. 7. Gerson Rodrigues), 8. Mohammed Osman, 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten (80e min. 4. Jasper van Heertum), 11. Melvin Platje, 21. Toine van Huizen en 47. Mohamed Hamdaoui. Wel op de bank maar niet gespeeld: 14. Junior Toretta, 15. Anass Najah, 16. Sven van der Maaten, 18. Edo Knol, 19. Floris van der Linden en 23. Rodny Lopes Cabral.

Scoreverloop
48e min. ​0-1 ​Mohamed Hamdaoui
77e min.​1-1​Furdjel Narsingh
84e min.​2-1​Ricardo Kip (pen.)

Arbitrage
scheidsrechter: de heer J. Kooij
assistent-scheidsrechters: de heren A. Boonman en E. Zeinstra
vierde official: de heer J. Rozendal

Gele kaarten
13e min.​Issa Kallon
37e min.​Bryan Smeets
55e min.​Mohammed Osman
60e min.​Kevin van Kippersluis
87e min.​Martijn Barto
90e min+1​Shaquill Sno

Toeschouwers
6.769