Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar doet prima mee, maar staat met lege handen

Op voorhand wist Telstar dat het vanavond een lastige wedstrijd zou krijgen in Leeuwarden. Het was een duel tussen de koplopers van de eerste periode. Telstar verstopte zich echter alles behalve en de mannen van Mike Snoei waren duidelijk naar Leeuwarden gekomen voor een overwinning. In de eerste helft startte SC Cambuur wel furieus aan de wedstrijd, onder leiding van het fanatieke thuispubliek. Een vrije trap en een corner leverden echter niets op in de beginfase. Telstar ging zich steeds meer met het spel bemoeien en had grote delen meer balbezit dan de Friezen. Telstar was dichtbij de openingstreffer toen Cabral zijn voorzet aangeraakt zag worden. De doelman van de thuiszijde had duidelijk moeite met de bal, maar Telstar vergat te profiteren. Even later was het Anass Najah die met een venijnig schot de keeper op de proef probeerde te stellen. Ingrijpen was echter niet nodig omdat de bal rakelings naast ging.

Zoals het een echte topclub beaamt sloeg SC Cambuur toe op het moment dat je het niet verwacht. Aanvaller van Kippersluis werd weggestuurd. Ondanks fel appelleren voor een overtreding even daarvoor op Anass Najah mocht de aanvaller door. Van dichtbij verschalkte hij doelman Jeroen Houwen en zette de 1-0 op het scorebord. Een lesje efficiëntie in het hoge Noorden.Telstar bleef de ploeg die domineerde op het gebied van balbezit, maar de defensies van beide kanten gaven geen krimp waardoor het spel zich vooral rond de middencirkel afspeelde.

In de tweede helft was het spelbeeld veelal hetzelfde. SC Cambuur wachtte af, en Telstar probeerde een gaatje te vinden in de hechte defensie. Met het inbrengen van Sven van Doorm hoopte trainer Snoei voorin meer creativiteit te ontplooien, maar tot echte kansen leidde dit niet. Het duurde tot halverwege de tweede helft voordat Telstar het balbezit in een goede kans kon uitdrukken. Het was Lescano die de bal ontfutselde bij zijn tegenstander. Zijn voorzet belandde niet bij Seager, maar uit de rebound kreeg de jongeling Sven van Doorm een goede schietkans. Hij probeerde de bal in de bovenhoek te plaatsen, maar zijn vizier stond met een metertje te hoog.

Op het moment dat Mike Snoei aanvallende wissels inbracht, besliste de thuisploeg de wedstrijd. Slecht wegwerken leverde Mathieu een schietkans op vanaf de rand zestien. Hij schoot wel met scherp en zette daarmee de 2-0 op het scorebord. Telstar drong daarna wel aan, kreeg via invaller El Idrissi nog een goede kans, maar moest lijdzaam toezien hoe SC Cambuur de wedstrijd op beslissende momenten naar zich toe trek. Het zure gevoel werd nog flink versterkt door de rode kaart voor Jasper van Heertum. Hij zag de arbiter vlak voor tijd de tweede keer de gele kaart omhoog houden en daarmee kon hij inrukken.

Statistieken volgen.