Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar dendert voort: ook winst op FC Eindhoven

Telstar heeft ook FC Eindhoven aan de zegekar gebonden. De Velsenaren boekten een eenvoudige 4-1 zege op het team van trainer/coach Wilfred van Leeuwen. Door de nederlagen van Fortuna Sittard en N.E.C. Nijmegen zijn de withemden drie punten op deze twee clubs ingelopen.

Voor aanvang van het duel kreeg Mike Snoei uit handen van oud-Telstartrainer Joop Brand de Bronzen Stier als beste trainer/coach van de tweede periode uitgereikt. De winnaar van een Bronzen Stier wordt door collega’s en aanvoerders van alle clubs uit de Jupiler League gekozen. Mike, gefeliciteerd!

Telstar begon voortvarend aan het elfde thuisduel. Na vijf minuten lag de eerste bal al in het net achter doelman Swinkels.  Andrija Novakovich kreeg de bal van Mohamed Hamdaoui aangespeeld. De spits zette Hervé Matthys op het verkeerde been, liep een paar meter en schoof de bal voorbij Ruud Swinkels: 1-0. Even later was Melvin Platje, in stelling gebracht door Jerdy Schouten, dicht bij de tweede Velsense treffer. Zijn schot vloog voorlangs het Eindhovense doel. De withemden konden niet lang van deze voorsprong profiteren. In de 12e minuut trok Augustine Loof mee ten aanval. Elso Brito greep niet afdoende in. Uit de kluts rolde de bal voor de voeten van Mart Lieder. De Eindhovense topscorer dacht niet na en haalde uit: 1-1. Vier minuten verder probeerde Jerdy Schouten het van afstand. Zijn schot vloog net aan naast. Even later moest Ruud Swinkels handelend optreden na een schot van Mohammed Osman. In de 20e minuut zorgde een corner van Mohammed Osman voor veel onrust in de Eindhovense verdediging. Keeper Swinkels stompte de bal tegen het hoofd van één van zijn verdedigers aan. Het leder kreeg onvoldoende vaart mee en Doriano Kortstam kon voor opruiming zorgen. De aanval liep verder. Uit een voorzet van Frank Korpershoek kopte Jerdy Schouten het leer naast. In de 30e minuut kwam de thuisclub goed weg. Mart Lieder kreeg na een individuele actie van Abdelmalek El Hasnaoui de bal niet direct onder controle. Hij stond wel erg vrij. Twee minuten later was het aan de andere kant van het speelveld wel raak. Rody de Boer schoot de bal naar voren. Onbewust kopte Hervé Matthys de bal door op Melvin Platje. Hij nam de bal direct op zijn schoen. Boem! Raak! Via de onderkant van de lat plofte het ronde speeltuig tegen de touwen: 2-1. In de 42e minuut bouwde Telstar de score uit. Een aanval uit het boekje. En wat voor één. Op eigen speelhelft komt Jerdy Schouten aan de bal. Met een onnavolgbare voetbeweging zet hij een tegenstander op het verkeerde been. De bal op Melvin Platje was op maat. Op zijn beurt zocht en vond hij over de hele Mohamed Hamdaoui. Hij legde de bal panklaar neer voor Andrija Novakovich. De huurling van Reading FC scoorde zijn tweede van de avond: 3-1.

De tweede helft ging Telstar door waar het de eerste helft mee was opgehouden. Met aanvallen. Dit leverde in de 50e minuut de vierde Velsense treffer op. Jerdy Schouten ontving de bal halverwege de speelhelft van de Eindhovenaren. Hij tikt het ronde speeltuig door op Mohammed Osman. De middenvelder met een patent op wonderschone doelpunten stuurde Hervé Matthys en Abdelmalek El Hasnaoui met een kluitje het riet in en schoot met de buitenkant van zijn rechtervoetbalschoen de 4-1 binnen. Wat een goal! In plaats van aan het doelsaldo te werken, ging Telstar achterover leunen. Deze speelwijze bood FC Eindhoven een aantal mogelijkheden om in de wedstrijd terug te komen. Echter hadden o.a. Branco van den Boomen, Tibo van de Velde, Abdelmalek El Hasnaoui, Jellert van Landschoot en Maxime Gunst het vizier niet op scherp staan of hadden de pech dat doelman Roudy de Boer in uitmuntende vorm verkeerde.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek (88e min. 4. Jasper van Heertum), 7. Melvin Platje, 8. Mohammed Osman, 9. Andrija Novakovich (89e min. 15. Anass Najah), 10. Jerdy Schouten, 21. Toine van Huizen en 47. Mohamed Hamdaoui (75e min. 20. Shaquill Sno). Wel op de bank maar niet gespeeld: 14. Oussama Zamouri, 16. Sven van der Maaten en 19. Floris van der Linden.

FC Eindhoven: 1. Ruud Swinkels, 3. Doriano Kortstam (86e min. 25. Nicky Kuiper), 4. Hervé Matthys, 5. Maxime Gunst, 8. Elton Kabangu, 10. Mart Lieder, 16. Augustine Loof, 17. Branco van den Boomen, 20. Jellert van Landschoot, 21. Tibeau Swinnen (62e min. 18. Tibo van de Velde), 24. Abdelmalek El Hasnaoui (86e min. 2. Rodney Kooster). Wel op de bank maar niet gespeeld: 11. Dennis van Vaerenbergh, 12. Jonathan Waterberg, 22. Sebastiaan de Wilde, 23. Kyle Da Silva en 30. Thomas Hooyberghs.

Scoreverloop
05e min. 1-0 Andrija Novakovich
12e min. 1-1 Mart Lieder
32e min. 2-1 Melvin Platje
42e min. 3-1 Andrija Novakovich
50e min. 4-1 Mohammed Osman

Arbitrage
scheidsrechter: de heer S. Mulder
assistent-scheidsrechters: de heren R. Brondijk en T. Hoekstra
vierde official: de heer J. Rozendal

Gele kaarten
13e min. Maxime Gunst
37e min. Doriano Kortstam
84e min. Donny van Iperen

Toeschouwers
2.489