Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar dendert voort: ook SC Cambuur aan de zegekar gebonden

De Telstartrein denderde weer voort. Ook SC Cambuur werd, na een geweldige eerste helft, aan de zegekar gebonden: 4-2.  Al zeven wedstrijden zijn de Witte Leeuwen ontembaar. Waar eindigt dit?

Bij Telstar stonden Frank Korpershoek en Senne Lynen weer aan de aftrap. Hun terugkeer in de basiself van trainer/coach Mike Snoei ging ten koste van Jasper van Heertum en Danny van Haaren. Bij SC Cambuur had trainer/coach René Hake voor dezelfde elf spelers gekozen die maandag jl. Jong Ajax met maar liefst 0-6 een pak rammel gaf.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bos liet Telstar zien wat de bedoelingen waren. De withemden klapten er vol op en gaven SC Cambuur geen moment om in de wedstrijd te komen. Binnen zestig tellen was het bijna raak. Ahmad Mendes Moreira en Melle Springer trokken ten aanval. De IJmuidenaar schoot de bal hard en laag in. Xavier Mous moest gestrekt naar de benedenhoek. Hij voorkwam met deze redding een vroege 1-0. Vijf minuten later kwam uit een afgeslagen hoekschop Senne Lynen aan de bal. De Belg werd in het vijandelijke strafschopgebied door Robbert Schilder aangetikt. Scheidsrechter Bos wees zonder enige vorm van twijfel naar de penaltystip. Terell Ondaan wist wel raad met dit buitenkansje. Al dook doelman Mous wel naar de goede hoek: 1-0. Telstar deelde na dit vroege doelpunt via Ahmad Mendes Moreira en Terell Ondaan wat plaagstootjes uit voordat in de 20e minuut Sven van Doorm de tweede Velsense treffer scoorde. Na een goedlopende aanval schoot de jonge middenvelder met links de 2-0 op het scorebord. Het was zijn eerste goal in dienst van Telstar. De geel/blauwe formatie uit Leeuwarden leek nog niet wakker geschud want Telstar ging onverdroten door met aanvallen. Ook Senne Lynen kreeg een geweldige kans na goed voorbereidend werk van Ahmad Mendes Moreira en Terell Ondaan. Hij schoot de bal in de korte hoek. Met een goede redding voorkwam Xavier Mous een derde Velsense treffer. Vier minuten verder zette Terell Ondaan aan voor een rush. Met de bal aan zijn voeten kruisde hij naar binnen. Senne Lynen nam de bal over. Zijn inzet werd gekraakt. Vlak voor rust was er twee keer een hoofdrol voor Senne Lynen weggelegd. De eerste keer frommelde de dynamische middenvelder zich voorbij een tegenstander en gaf de bal voor op Terell Ondaan. Zijn schot ging over het Friese doel. Even later stuurde Senne Lynen Ahmad Mendes Moreira diep. Met een fantastische redding op het keiharde schot voorkwam Xavier Mous de 3-0. Nog voor rust moest de keeper wel capituleren. De thuisclub mocht een hoekschop nemen. De geelhemden kregen de bal niet weg. Frank Korpershoek was er als de kippen bij om de derde Velsense treffer binnen te schieten: 3-0.

Trainer/coach René Hake greep na afloop van de eerste helft direct in. Hij liet de aanvallers Issa Kallon en Kevin van Kippersluis een warming-up doen. Geslachtofferd werden de verdedigers Emmanuel Mbende en David Simbassa. Door deze twee wissels was de strijdwijze van SC Cambuur voor de tweede helft duidelijk. Op de aanval en hopen op een snel doelpunt en dan maar zien waar het schip strandt. Telstar bleef moeiteloos overeind en voerde de score op. In de 51e minuut loste Ahmad Mendes Moreira een hard schot. Xavier Mous redde maar kreeg de bal niet onder controle. In de rebound was Terell Ondaan dicht bij de 4-0. Ook nu stond doelman Mous zijn mannetje. Twee minuten later gooide Telstar de wedstrijd definitief in het slot. Senne Lynen werd door Sven van Doorm diep gestuurd. Hij won het sprintduel op punten van Robbert Schilder. Wederom redde Xavier Mous. In de rebound van Rodny Lopes Cabral moest hij wel het antwoord schuldig blijven: 4-0. In de 57e minuut deed Sam Hendriks namens de Friezen wat terug: 4-1. Hij scoorde op aangeven van invaller Van Kippersluis. SC Cambuur was dan wel wat meer aan de bal maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van Wesley Zonneveld. En als ze dat wel werden, stond de Velsense goalie zijn mannetje. In de 75e minuut legde Elso Brito Issa Kallon net buiten het strafschopgebied neer. De bal uit de vrije trap van Kevin van Kippersluis werd ruim over het Velsense doel geschoten. Vier minuten voor het einde van de officiële speeltijd bepaalde Matthew Steenvoorden de eindstand op 4-2. Na een goede wedstrijd hield Telstar de drie punten binnen boord en is het nog kansrijk om zich te plaatsen voor de play-offs.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Rodny Lopes Cabral, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen (82e min. 7. Dylan Mertens), 10. Ahmad Mendes Moreira (73e min. 9. Karim Rossi), 15. Anass Najah, 21. Toine van Huizen, 29. Sven van Doorm (63e min. 4. Jasper van Heertum), 30. Melle Springer en 77. Terell Ondaan. Wel op de bank maar niet gespeeld: 3. Donny van Iperen, 11. Shaquill Sno, 14. Danny van Haaren, 18. Darren Rosheuvel, 19. Jordie van der Laan, 23. Kick Groot, 25. Sven van der Maaten, 33. Elvio van Overbeek en 34. Adham El Idrissi.

SC Cambuur: 1. Xavier Mous, 3. Emmanuel Mbende (46e min. 7. Issa Kallon), 4. Matthew van Steenvoorden, 5. Sai van Wermeskerken, 9. Nigel Robertha, 19. Sam Hendriks, 20. Robin Maulun (76e min. 39. Alex Bangura), 21. Robbert Schilder, 22. Andrejs Ciganiks, 24. David Sambissa (46e min. 29. Kevin van Kippersluis) en 27. Kevin Jansen. Wel op de bank maar niet gespeeld: 6. Kevin Schindler, 8. Mathias Jones, 12. Pieter Bos, 18. Julian Calor, 31. Nino van den Beemt en 48. Abdel El Ouazzane.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer A. Bos
assistent-scheidsrechters: de heren M.H. Kucukerbir en N. van Kampen
vierde official: de heer T.R. Winkel

Scoreverloop
06e min. 1-0 Terell Ondaan (pen.)
20e min. 2-0 Sven van Doorm
42e min. 3-0 Frank Korpershoek
53e min. 4-0 Rodny Lopes Cabral
57e min. 4-1 Sam Hendriks
86e min. 4-2 Matthew Steenvoorden

Gele kaart
09e min. Toine van Huizen
35e min. Sai van Wermeskerken
44e min. Emmanuel Mbende
83e min. Anass Najah

Toeschouwers
1.878