Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar delft onderspit in vissersderby

Telstar heeft vanavond geen punten weten over te houden aan de vissersderby tegen FC Volendam. Door een 1-0 nederlaag sloot Telstar de eerste seizoenshelft af in mineur.

Telstar en FC Volendam konden vanavond de bezoekers niet trakteren op een wedstrijd met veel hoogtepunten. Zeker de eerste helft zal beide trainers kopzorgen hebben bezorgd. Telstar en FC Volendam kwamen amper tot kansen bij een eerste helft die zich vooral afspeelde op het middenveld. De keepers moesten wel een aantal keer handelend optreden, maar met name bij schoten van afstand. Telstar had een aantal keer de mogelijkheid uit te breken, maar de laatste pass ontbrak meerdere keren waardoor de doelman van de Oranje formatie niet in actie hoefde te komen. Het publiek schrok wakker toen FC Volendam de bal plots op de paal zag eindigen. Een voorzet werd door alles en iedereen gemist waarna de paal uitkomst bood voor de geslagen doelman. Het sein voor FC Volendam om even een tandje bij te zetten vlak voor rust, en dit resulteerde in een tegentreffer. Er werd over de rechterflank makkelijk gecombineerd en voorgezet. Van dichtbij was het voor Doodeman een gemakkelijke zaak om de bal binnen te werken: 1-0.

In de tweede helft nam FC Volendam direct het initiatief en ging het actief op zoek naar een tweede treffer. Korpershoek kon met een ultieme tackle direct na rust voorkomen dat de bal voor het intikken lag. Namens Telstar vergat Melle Springer om tot een goede kans te komen. Shaquill Sno gaf de bal mee aan de IJmuidenaar, maar zijn controle liet hem in de steek waardoor de doelman tijdig de bal van zijn voeten kon plukken. Terwijl Mike Snoei aanvallend wisselde, en de Witte Leeuwen fysiek een tandje bij schakelde, was het FC Volendam met de doelkansen. Meerdere malen moest Wesley Zonneveld optreden bij schoten op zijn doel. Deul was het dichtste bij een tweede treffer. Vanaf de rand zestien probeerde hij Zonneveld te verschalken. Met één hand werd de bal vakkundig uit de hoek getikt.

In de absolute slotfase ging Telstar opportunistisch spelen en kwam het nog een aantal keer gevaarlijk voor het doel van FC Volendam. Toine van Huizen was nog het meest dichtbij. Van dichtbij kon hij de bal inkoppen bij de corner, maar zijn inzet ging een meter over het doel. Ook in de blessuretijd lukte het Telstar niet om tot een doelpunt te komen. Het zag FC Volendam nog één maal de lat raken, maar kon er te weinig tegenover stellen om tot een gelijkmaker te komen.