Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar boekt winst op Jong FC Utrecht

Het heeft even geduurd maar daar is-ie dan. Een overwinning! Telstar won op sportcomplex Zoudenbalch met 0-1 van Jong FC Utrecht. Op de zege viel niets af te dwingen. Telstar bleef na ruim negentig minuten aan de goede kant van de score. Matchwinaar werd Anass Najah. Hij scoorde in de 15e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.

Beide ploegen hadden dit kalenderjaar nog geen zege geboekt. Telstar had zelfs al 435 minuten geen doelpunt gescoord. Ondanks deze feiten begon Telstar sterk aan het duel in Utrecht. De Velsenaren waren in die fase het meest aan de bal. Echte kansen werden er niet gecreëerd. Of het moet in de 8e minuut zijn geweest. Met een steekpass zette Danny van Haaren, hij was de vervanger van de geschorste Senne Lynen, Shaquill Sno aan het werk. De bal uit zijn voorzet werd door een Utrechter weggewerkt. Danny van Haaren pikte het ronde speeltuig op en schoot op doel. Zijn inzet werd gekraakt. Zeven minuten verder prijkte wel de 0-1 op het scorebord. Op de linkerflank profiteerde Melle Springer optimaal van de hem geboden ruimte. Hij liep met de bal aan zijn voeten het vijandelijke strafschopgebied in en haalde uit. Een tegenstander staat in de baan van zijn schot. De bal rolde voor de voeten van Anass Najah. Hij nam de bal aan, legde deze goed en haalde buiten de zestien doeltreffend uit: 0-1. Wat een opsteker! Na een minuut of 25 nam de thuisclub langzaamaan het initiatief over. Echter zonder gevaarlijk te worden. Nick Venema, op de tribune werd hij al gekscherend de nieuwe Marco van Basten genoemd, was geen schim van de speler die de laatste wedstrijden in het eerste van FC Utrecht furore maakte. Tot aan het rustsignaal van scheidsrechter Bos vielen er nauwelijks noemenswaardige mogelijkheden voor het doel van de keepers Wesley Zonneveld en Fabian de Keijzer te noteren. De enige speler die bijna scoorde was Ahmad Mendes Moreira. Hij schoot de bal uit een vrije trap van zo’n dertig meter in één keer op het doel. Goalie Fabian de Keijzer had de grootst mogelijke moeite om de bal te controleren. Er was geen zwarthemd in de buurt om het ronde speeltuig het laatste tikje te geven.

Vrijwel direct na de verplichte vijftien minuten rust, in de 49e minuut, stond het bijna 0-2. Net buiten het strafschopgebied werd door Christopher Mamengi een overtreding op Melle Springer gemaakt. De boosdoener kreeg voor deze actie een gele kaart. Naar later bleek eentje met gevolgen. Daarover straks meer. De bal uit de vrije trap werd door Terell Ondaan op de lat geschoten. Het zit de spits de laatste wedstrijden niet mee. De Velsense topscorer was deze duels een aantal keren dicht bij een doelpunt maar het alluminium stond telkens een treffer in de weg. In de 55e minuut kwam Kick Groot Els Brito vervanger. De verdediger kon vanwege een blessure aan zijn hamstrings niet verder. Even later had ook Danny van Haaren het geluk niet aan zijn zijde. De bal ging naar de benedenhoek. Met een katachtige reactie voorkwam Fabian de Keijzer de 0-2. Na ruim een uur spelen bouwde Anass Najah een aanval op. Via Terell Ondaan en wederom Anass Najah kopte Danny van Haaren de bal net aan over de kruising. Vanaf de 73e minuut kwam Jong FC Utrecht met tien man te spelen. Christopher Mamengi ging weer in de fout. Nu was Terell Ondaan het slachtoffer. Voor de jonge verdediger was het zijn tweede gele kaart. De zege van Telstar kwam geen moment meer in gevaar. Heerlijk om weer eens drie punten aan het totaal toe te voegen.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Jong FC Utrecht: 1. Fabian de Keijzer, 2. Ruben Hoogenhout, 3. Junior van der Velden, 5. Shayne Pattynama, 6. Wai-Tsun Dai, 7. Nick Venema (62e min. 19. Tashreeq Matthews), 8. Dragos Albu (46e min 13. Reda Akmum), 9. Jonas Arweiler, 10. Mohamed Mallahi, 11. Keelan Lebon (75e min. 18. Rayan el Azrak) en 14. Christopher Mamengi. Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Niciano Omzigtig, 15. Rick Mulder,16. Thijmen Nijhuis, 17. Giovanni de la Vega, 20. Tim Freriks en 21. Mehdi Lehaire.

Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Rodny Lopes Cabral, 5. Elso Brito (55e min. 23. Kick Groot), 6. Frank Korpershoek, 10. Ahmad Mendes Moreira (75e min. 9. Karim Rossi), 11. Shaquill Sno, 14. Danny van Haaren (83e min. 18. Darren Rosheuvel), 15. Anass Najah, 29. Sven van Doorm, 30. Melle Springer en 77. Terell Ondaan. Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Dylan Mertens, 19. Jordie van der Laan, 25. Sven van der Maaten en 33. Elvio van Overbeek.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer A. Bos
assistent-scheidsrechters: de heren S.R. de Groot en R.F.A. van Vlokhoven
vierde official: de heer J. Aafouallah

Scoreverloop
15e min. 0-1 Anass Najah

Gele kaarten
33e min. Terell Ondaan
39e min. Shaquill Sno
49e min. Christopher Mamengi
62e min. Anass Najah
69e min. Wai-Tsun Dai
73e min. Christopher Mamengi

Rode kaart
73e min. Christopher Mamengi (twee keer geel)

Toeschouwers
356f