Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar boekt overwinning op FC Den Bosch

Telstar heeft zich hersteld van de 2-1 nederlaag tegen De Graafschap. In het eigen Rabobank IJmond Stadion won Telstar vrij eenvoudig van FC Den Bosch. Door doelpunten van Liban Abdulahi en Fabian Serrarens stond na ruim 90 minuten de eindstand van 2-0 op het scorebord.

Trainer/coach Michel Vonk kon net als in de voorgaande duels tegen Achilles’29 en De Graafschap niet beschikken over de geblesseerden Tom Beissel, Benjamin van den Broek, Thomas van den Houten, Norair Mamedov, Bryan Ottenhoff en Wesley Zonneveld. Voor de derde keer op rij had de oefenmeester geen hoofdbrekens met het maken van de opstelling. Hij stuurde dezelfde elf spelers het veld in die ook aan de aftrap tegen Achilles’29 en De Graafschap stonden. Bij tegenstander FC Den Bosch had trainer/coach Wiljan Vloet te maken met twee blessuregevallen, nl. Romero Regales en oud-Telstarspeler Damiano Schet. Verder had hij twee wijzigingen in zijn basiself doorgevoerd. Dalian Maatsen en Jort van der Sande namen in Velsen-Zuid plaats op de bank. Zij werden door Stefano Beltrame en Alessio Carlone vervangen.

Telstar begon voortvarend aan het duel der middenmoters. In de 4e minuut was het bijna raak. Uit een voorzet van Toine van Huizen kopte Orhan Džepar op de paal. Drie minuten later zette Liban Abdulahi Floris van der Linden vrij voor de Bossche goal. Op het moment dat hij de bal inschoot werd zijn inzet geblokt. In de 15e minuut leed Orhan Džepar balverlies. Niek Vossebelt onderschepte de bal en leek de 0-1 te scoren. De redding van Boy de Jong mocht er zijn. In de rebound krulde Stefano Beltrame de bal voorbij Crescendo van Berkel en het Velsense doel. Vier minuten verder zette Liban Abdulahi een aanval op. Uit zijn voorzet kopte Floris van der Linden de bal terug op Mohammed Ajnane. Vrij voor de keeper had hij de hoek voor het uitzoeken. Hij kopte het leder tegen doelman Heemskerk aan. In de 30e minuut kwam Telstar op voorsprong. Met een aantal onnavolgbare schijnbewegingen en na het ontwijken van een aantal Bossche benen haalde Liban Abdulahi met links uit. De bal verdween tussen de paal en de uitgestoken hand van doelman Kees Heemskerk in de winkelhaak, 1-0. Even later mocht Mohammed Ajnane een vrije trap nemen. De bal verdween over de Bossche muur maar ook uit het stadion. Deze vrije trap was het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Na rust, met Joël Donald als vervanger van Floris van der Linden, ging Telstar door met aanvallen om de score naar een hoger plan te tillen. In de 51e minuut was het weer Toine van Huizen die vanaf de flank opstoomde. Uit zijn voorzet kopte Joël Donald de bal over het doel van Kees Heemskerk. Zeven minuten later was Toine van Huizen bijna zelf succesvol. In riante positie krulde hij de bal net naast. In de 66e minuut kwamen de bezoekers met tien man te staan. In een tijdbestek van vier minuten kregen verdediger Ben Santermans voor twee niet zo slimme overtredingen twee keer geel. Dus rood. Met deze man-meer –situatie werd het spel van Telstar er niet beter op. In de 69e minuut leek Orhan Džepar de 2-0 te scoren. Vrij voor keeper Kees Heemskerk faalde de middenvelder in de afwerking. Zestig tellen later had Toine van Huizen weer alle vrijheid om ten aanval te trekken. Uit zijn voorzet schoot Joël Donald de bal voorbij het Bossche doel. Vier minuten voordat de officiële speeltijd ten einde was bepaalde Fabian Serrarens de eindstand op 2-0. Hij reageerde bij de tweede paal alert op een bal uit de voorzet van wie anders dan Toine van Huizen, 2-0.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 20. Boy de Jong, 3. Toine van Huizen, 6. Frank Korpershoek, 7. Fabian Serrarens, 10. Mohammed Ajnane (87e min. 25. Oussama Zamouri), 12. Donny van Iperen, 14. Liban Abdulahi, 15. Jordy Tutuarima, 17. Orhan Džepar (75e min. 21. Naoyuki Yamazaki), 19. Floris van der Linden (46e min. 27. Joël Donald) en 23. Crescendo van Berkel. Wel op de bank maar niet gespeeld: 9. Guyon Philips, 11. Denis Mahmudov, 16. Blake Horton, 18. Edo Knol en 24. Calvin Valies.

FC Den Bosch: 1. Kees Heemskerk, 3. Bart Biemans, 4. Ben Santermans, 7. Marco Bilate, 8. Niek Vosssebelt, 10. Stefano Beltrame (80e min. 6. Jort van der Sande), 12. Zija Azizov (60e min. 17. Brandon Robinson), 16. Jordy van der Winden, 18. Alessio Carlone (70e min. 2. Dalian Maatsen), 20. Luuk Brouwers en 22. Jeremy Fernandes. Wel op de bank maar niet gespeeld: 5. Jonas Heymans, 13. Sam Kersten, 15. Bert Koomen, 21. Nick Leijten en 23. Ralph Vos.

Scoreverloop
30e min.           1-0       Liban Abdulahi
86e min.           2-0       Fabian Serrarens

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer F.A. van Herk
Assistent-scheidsrechters: de heren N. Stuifzand en T. Krijt
Vierde official: de heer R.N. de Cock

Gele kaarten
29e min.           Niek Vossebelt
39e min.           Floris van der Linden
50e min.           Jordy van der Winden
62e min.           Ben Santermans
66e min.           Ben Santermans
78e min.           Bart Biemans

Rode kaart
66e min.           Ben Santermans         (twee keer geel)

Toeschouwers
2.222