Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar blijft steken op gelijkspel

Het is Telstar niet gelukt om het thuisduel tegen Jong PSV winnend af te sluiten: 1-1. Al kregen de withemden daar wel de mogelijkheden toe. Zeker in het laatste half uur toen Jong PSV met tien man verder moest na de rode kaart wegens natrappen voor Boris Cmiljanić.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Jong PSV. In de 5e minuut legde Steven Bergwijn de bal terug op Olivier Rommens. Zijn harde schot van net buiten het strafschopgebied verdween over het doel van Wesley Zonneveld. Twee minuten later onderschepte Edo Knol de bal. Hij stuurde Tarik Tissoudali weg. In plaats van zelf te vuren legde hij de bal af in niemandsland. In de 15e minuut kwam Telstar op voorsprong. Edo Knol speelde de bal in op de meegelopen Thomas van den Houten. Op de rand van de zestien werd hem het spelen van de bal door Menno Koch onmogelijk gemaakt. De bal uit de vrije trap werd door Stefano Lilipaly fraai over de muur en tegen het net gekruld: 1-0. Zeven minuten later stond het weer gelijk. Van een meter of twintig schoot Albert Gudmundsson de bal op het Velsense doel. Via een withemd werd de bal onbedoeld van richting veranderd. Met een boog over de kansloze Wesley Zonneveld verdween de bal tegen de touwen: 1-1. Vijf minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Van Herk nam Tim Keurntjes een vrije trap. Benjamin van den Broek ontving het leer en met zijn hak schoot hij op doel. Keeper Yanick van Osch was reeds verslagen. Op de doellijn kreeg hij hulp van Augustine Loof. De verdediger schoot de bal op tijd weg en voorkwam met deze actie dat Telstar de eerste helft met een voorsprong afsloot.

Eigenlijk was de rode kaart voor Boris Cmiljanić het eerste wapenfeit in de tweede helft. Dat was in de 61e minuut. Aan de zijlijn en ter hoogte van de cornervlag bij het doel van Wesley Zonneveld trapte Boris Cmiljanić wat al te opzichtig na. Tarik Tissoudali was het slachtoffer van deze domme actie die zich binnen het gezichtsveld van assistent-scheidsrechter Tafhimi en vierde official Henshuijs afspeelde. Leidsman Van Herk kon niets anders doen dan de Montenegrijn van het veld te sturen. Vanaf dat moment en na het inbrengen van Mohammed Ajnane regen de mogelijkheden voor de Witte Leeuwen zich aaneen. Rafael Uiterloo zelfs drie keer, Thomas van den Houten en Mohammed Ajnane hadden de 2-1 op hun hoofden en schoenen maar hadden het geluk niet aan hun zijde. In de vijf minuten extra speeltijd kreeg Telstar nog een tweetal goede kansen. De kopballen van Donovan Deekman en Rafael Uiterloo vlogen rakelings over het doel van Yanick van Osch.

STATISTIEKEN

Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Anthony Correia (67e min. 10. Mohammed Ajnane), 5. Thomas van den Houten, 8. Tim Keurntjes, 9. Marko Maletić (80e min. 29. Donovan Deekman), 11. Rafael Uiterloo, 13. Benjamin van den Broek, 17. Tarik Tissoudali, 18. Edo Knol en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet ingevallen: 15. Jordy Tutuarima, 19. Dustin Mijnders, 21. Liban Abdulahi en 30. Blake Horton.

Jong PSV: 1. Yanick van Osch, 2. Augustine Loof, 3. Menno Koch, 4. Jordy de Wijs, 5. Suently Alberto (85e min. 15. Sander Heesakkers), 6. Clint Leemans, 7. Olivier Rommens, 8. Kenneth Paal (90e min. 12. Bram van Vlerken), 10. Albert Gudmundsson (87e min. 14. Luiz Beto da Silva) en 11. Boris Cmiljanić. Wel op de bank maar niet ingevallen: 13. Laros Duarte, 16. Jesse Bertrams, 17. Sam Lammers en 18. Andrija Luković.

Scoreverloop
16e min.    1-0    Stefano Lilipaly
23e min.    1-1    Albert Gudmundsson

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer F.A. van Herk
Assistent-scheidsrechter: de heren H.D. Fikkert en G. Tafhimi
Vierde official: de heer P. Henshuijs

Gele kaarten
28e min.    Benjamin van den Broek
39e min.    Boris Cmiljanić
54e min.    Tim Keurntjes
65e min.    Anthony Correia
76e min.    Bryan Ottenhoff
77e min.    Clint Leemans
79e min.    Steven Bergwijn

Rode kaart
61e min.    Boris Cmiljanić

Toeschouwers
1.663