Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar blijft ongeslagen: winst op FC Den Bosch

Telstar is na het thuisduel tegen FC Den Bosch nog altijd ongeslagen. Na vier gelijke spelen werd tegen de Bosschenaren de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Brabanders werden uiterst moeizaam met 3-2 verslagen. De Velsense doelpunten kwamen van de voeten van Gerson Rodrigues, Melvin Platje en Andrija Novakovich vanaf de stip.

De thuisclub begon het duel der middenmoters uitstekend. Binnen dertig seconden zette Jerdy Schouten met een steekpass Andrija Novakovich in scoringspositie. De spits werd gehaakt maar blijft op de been. Keeper Heemskerk kan de bal oprapen. Vijf minuten later is het wel raak. Op de rechterflank schudde Melvin Platje zijn directe tegenstander Jordy van der Winden van zich af. De bal uit zijn voorzet werd door Gerson Rodrigues binnengeschoten: 1-0. Telstar kon niet lang van deze voorsprong genieten. Uit een voorzet van Oussama Bouyaghlafen zette Sven Blummel zijn ploeg naast de withemden: 1-1. Telstar was even de kluts kwijt. Gelukkig wist Niek Vossebelt hiervan niet te profiteren. De aanvoerder schoot in riante positie de bal luttele centimeters naast de paal. Halverwege de eerste helft klapte de buitenspelval aan de kant van de Velsenaren niet goed open. Dennis Kaars stuitte op doelman Rody de Boer. Zeven minuten verder was het aan de andere kant van het speelveld wel raak. De bal uit een dieptepass van Toine van Huizen werd door Jerdy Schouten voor de voeten van Andrija Novakovich gekopt. Op het moment dat hij het leder wilde inschieten deed Melvin Platje dat: 2-1. In de slotfase van het eerste bedrijf hadden de Witte Leeuwen de voorsprong naar een hoger plan moeten en kunnen tillen. In de 34e minuut schoot Mohammed Osman de bal uit een vrije trap goed in. Kees Heemskerk kreeg de bal niet onder controle. Er was geen withemd in de buurt om de bal uit de rebound tegen het net te werken. Vier minuten later speelde Melvin Platje de bal naar Andrija Novakovich. Met zijn schot had keeper Heemskerk de nodige moeite maar het leverde geen derde Velsense treffer op.

Na rust was het team van trainer/coach Wil Boessen de betere ploeg maar echt gevaarlijk voor het doel van Rody de Boer werd het niet. Behoudens een afstandsschot van Jordy van der Winden viel er geen kans te noteren. In de 63e minuut en in de stromende regen kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. De bal uit een voorzet van Niek Vossebelt werd door Sven Blummel ingeschoten. Rody de Boer voorkwam een doelpunt maar in de rebound schoot Dennis Kaars wel raak: 2-2. Dertien minuten later zette invaller Mohamed Hamdaoui de bal voor. Met een kopbal was Jerdy Schouten dicht bij de derde Velsense treffer. Zestig tellen later was het wel raak. Mohammed Osman werd in het strafschopgebied door Ben Santermans lichtjes aangetikt. Scheidsrechter Van der Eijk gaf voor deze buiteling een strafschop. Andrija Novakovich wist wel raad met dit buitenkansje: 3-2. In het resterende deel werd Telstar op de eigen helft terug gedrukt. Veel doelrijpe kansen voor de Bosschenaren leverde dit niet. Echter de beste kans was voor Mohamed Hamdaoui. Hij stuitte op Kees Heemskerk. Na negentig minuten en drie minuten extra speeltijd floot de heer Van der Eijk af en was de eerste zege van het seizoen een feit.
STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Shaquill Sno, 3. Toine van Huizen, 4. Donny van Iperen, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek (59e min. 13. Jasper van Heertum), 7. Gerson Rodrigues, 8. Mohammed Osman, 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten (87e min. 15. Rodny Lopes Cabral) en 11. Melvin Platje (63e min. 20. Mohamed Hamdaoui). Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Sven van der Maaten, 17. Edo Knol, 18. Anass Najah, 19. Floris van der Linden en 21. Oussama Zamouri.

FC Den Bosch: 1. Kees Heemskerk, 4. Ben Santermans, 6. Jens van Son, 7. Sven Blummel (75e min. 18. Jort van der Sande), 8. Niek Vossebelt, 9. Dennis Kaars, 10. Muhammed Mert, 12. Sam Kersten, 16. Jordy van der Winden, 17. Oussama Bouyaghlafen (60e min. 14. Zija Azizov) en 22. Jeremy Fernandes (46e min. 19. Mats Deijl). Wel op de bank maar niet gespeeld: 3. Bart Biemans, 5. Jonas Heymans, 13. Mattias Andersson, 20. Luuk Brouwers, 21. Nick Leijten en 23. Konrad Sikking.

Scoreverloop
06e min. ​1-0 ​Gerson Rodrigues
08e min. ​1-1 ​Sven Blummel
29e min. ​2-1 ​Melvin Platje
63e min.​2-2​Dennis Kaars
78e min.​2-2 ​Andrija Novakovich (pen.)

Arbitrage
scheidsrechter: de heer S. Van der Eijk
assistent-scheidsrechters: de heren J. Balder en K. Bodde
vierde official: de heer L.E. Cantineau

Gele kaarten
80e min.​Jordy van der Winden
86e min.​Jerdy Schouten

Toeschouwers
1.815