Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar blijft met punt over

Ook tegen NAC Breda heeft Telstar zichzelf te kort gedaan. De eerste helft is matig en komen de withemden op een 0-1 achterstand. De tweede helft is Telstar de bovenliggende partij. Elayis Tavsan scoort de verdiende gelijkmaker. De thuisclub lijkt op weg naar de drie punten maar de lat staat een tweede treffer in de weg.

Trainer/coach Andries Jonker geeft aan dezelfde elf spelers het vertrouwen die vorige week Jong AFC Ajax goed partij gaven. Bij NAC Breda heeft trainer/coach Ruud Brood zijn ploeg op één positie gewijzigd. De van een schorsing teruggekeerde Ivan Ilic neemt de positie van de geblesseerde Mounir El Allouchi in.

De wedstrijd begint drie minuten later. In één van de doelnetten zit een gaatje. Teammanager Kevin Dinkelberg blijkt van alle markten thuis te zijn. In de beginfase heeft Telstar het meeste balbezit. Echter zonder gevaar voor het doel van Nick Olij te stichten. De eerste de beste kans voor NAC Breda is direct raak. In de 7e minuut zetten de bezoekers over rechts een aanval op. Uiteindelijk geeft Arno Verschueren de voorzet en schiet Huseyin Dogan raak: 0-1. Twee minuten claimt Telstar een handsbal. Scheidsrechter Ruperti wuift dit weg. Weer twee later is balverlies van de withemden bijna dodelijk. Huseyin Dogan neemt de bal direct op zijn schoen. Hij mikt te hoog. Zestig tellen later heeft Shayne Pattynama de gelijkmaker voor het inschieten. In kansrijke positie maait de linkspoot finaal over de bal heen. In de 15e minuut neemt Anthony Berenstein een vrije trap. De bal dwarrelt over iedereen heen en belandt in de handschoenen van Nick Olij. Niet veel later is het zwabberschot van Reda Kharchouch ook een prooi voor de NAC-goalie. In de 18e minuut gooit Elayis Tavsan zijn trukendoos open. Hij slalomt langs een drietal tegenstanders, wordt door Jethro Mashart vastgehouden. Weer geen penalty, oordeelt de leidsman. Halverwege het eerste bedrijf neemt Benaissa Benamar een vrije trap. Hij schiet de bal rakelings naast de verkeerde kant van de paal. In de 31e minuut laat NAC Breda aanvallend weer eens wat zien. Uit een vrije trap van Ivan Ilic kopt Colin Rösler het leer in de handen van Sven van der Maaten. Twee minuten later zet Senne Lynen de bal voor. De leren knikker verdwijnt door de harde wind bijna in de bovenhoek maar gaat naast. Het slotakkoord van de eerste helft is voor Finn Stokkers. De bal uit een voorzet van Huseyin Dogan wordt door de spits naast geschoten.

De tweede helft is net onderweg als Anass Najah een vrije trap neemt. De kopbal van Benaissa Benamar gaat over. De druk op het doel van Nick Olij neemt toe. Het is duidelijk te zien dat Telstar uit een ander vaatje tapt. In de 54e minuut is de thuisclub dicht bij de gelijkmaker. Uit een voorzet van Reda Kharchouch kopt Shayne Pattynama de bal op de lat. Vijf minuten later staat de 1-1 wel op het scorebord. Marcus McGuane komt aan de bal, haalt de achterlijn en zet het leer voor. Elayis Tavsan schiet raak: 1-1. In de 66e minuut zorgt balverlies aan de zijde van de thuisclub voor een snelle counter. Luka Ilic schiet de bal in het zijnet. Dit is het eerste gevaar van de bezoekers in de tweede helft. NAC Breda is geen schim meer van de eerste helft. Vooral door het spel van Telstar. In de 71e minuut neemt Marcus McGuane een corner. Nick Olij zit mis. De bal gaat naast. Zes minuten later maakt Luka Ilic ter hoogte van de middenlijn een overtreding op Anthony Berenstein. Een opstootje volgt. Uiteindelijk ontvangen beide spelers en Nick Olij een prent. Geel van kleur. In de 78e minuut ontsnapt NAC Breda. Wat een kans voor Elayis Tavsan. Ilias Bronkhorst levert de bal op een presenteerblaadje af. Hij schiet over. Vlak voor tijd is daar weer bijna de 2-1. Opnieuw wordt de lat geraakt. Deze keer is het Ilias Bronkhorst die het geluk niet aan zijn zijde heeft. Na 94 minuten vindt arbiter Ruperti het welletjes en fluit hij voor het einde van een enerverend duel.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 12. Sven van der Maaten, 4. Charlie Gilmour, 6. Frank Korpershoek, 7. Elayis Tavsan (90e min. 29. Glynor Plet), 8. Senne Lynen (70e min. 13. Ilias Bronkhorst), 9. Reda Kharchouch, 11. Anthony Berenstein, 14. Marcus McGuane, 18. Benaissa Benamar, 21. Anass Najah en 25. Shayne Pattynama (85e min. 5. Redouan El Yaakoubi). Wel op de bank maar niet ingevallen: 1. Anthony Swolfs, 2. Shaquill Sno, 10. Melle Springer, 15. Rashaan Fernandes en 17. Sven van Doorm.

NAC Breda: 1. Nick Olij, 3. Roger Riera, 6. Arno Verschueren, 7. Ivan Ilic, 8. Luka Ilic, 9. Finn Stokkers (78e min. 23. Sydney van Hooijdonk), 10. Huseyin Dogan, 14. Othmane Boussaid, 17. Jethro Mashart (66e min. 15. Andrija Filipovic), 22. Jordan van der Gaag (66e min. 12. Pele van Anholt) en 24. Colin Rösler. Wel op de bank maar niet ingevallen: 2. Robin Schouten, 16. Chiel Kramer, 19. Boris Kudimbana, 20. Jan Paul van Hecke, 21. Joshua Bohui en 25. Sem Custers.

Scoreverloop
07e min. 0-1 Huseyin Dogan
59e min. 1-1 Elayis Tavsan

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer C. Ruperti
Assistent-scheidsrechters: de heren P. Janson en J. Westhof
Vierde official: de heer P. Henshuijs

Gele kaarten
37e min. Anass Najah
38e min. Huseyin Dogan
77e min. Anthony Berenstein
77e min. Nic Olij
77e min. Luka Ilic
83e min. Shayne Pattynama
90e min. +4 Colin Rösler

Toeschouwers
2.064