Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar blij met minieme zege in Katwijk

In verband met de tropische omstandigheden wordt het aanvangstijdstip van het vierde oefenduel van Telstar, tegen Quick Boys in Katwijk, verschoven naar 18.00 uur. Telstar wint het duel met 0-1. Nieuwkomer Redouan Taha wordt de matchwinnaar. In de 59e minuut scoort de Amsterdammer de enige treffer.

Bij Telstar ontbreken nog altijd Anthony Berenstein en Kick Groot. Bij hen voegt zich deze week Anass Najah. Twee testspelers spelen een uur mee. Spits Emre Aslan speelt bij FC Nürnberg en middenvelder Dan Adshead is afkomstig van Norwich City. Bij tegenstander Quick Boys spelen twee oud-Telstarspelers, t.w. Jeffrey Ket en Jeroen Tesselaar. Aanvoerder Ket is vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Hardeman basisspeler. In de 55e minuut komt Jeroen Tesselaar het veld in. De wedstrijd wordt niet op het hoofdveld gespeeld. De grasmat wordt gespaard. Op veld 2 zijn geen tribunes. De schrijvende pers moet staande de aantekeningen noteren. Geen pretje!

Na een aftastende beginfase zonder echte kansen valt na zeventien minuten het eerste wapenfeit te noteren. Het schot van Redouan Taha is van ver en gaat naast. Direct na de eerste drinkpauze (na elk kwartier) geeft Emre Aslan de bal mee aan Richelor Sprangers. Hij neemt de bal in één keer op zijn slof. Zijn inzet gaat voorlangs het doel van Paul van der Helm. Zes minuten later neemt Tommy Bekooij een vrije trap. De bal belandt in het muurtje op de onderarm van een withemd. Penalty, denkt iedereen. Nee! De heer Hardeman laat doorspelen. Telstar komt met deze beslissing heel goed weg. In de 29e minuut kapt Emre Aslan een tegenstander uit en haalt uit. Keeper Van der Helm heeft de bal in twee keer klem. Net op tijd voordat Richelor Sprangers de bal in het netje kan deponeren. Tien minuten voor het rustsignaal komt Telstar goed weg. De bal uit een voorzet van Chima Bosman gaat voorbij iedereen. Bij de twee paal arriveert Sabir Achefay te laat om het ronde speeltuig tegen het net te schieten. In de allerlaatste minuut van de eerste helft zet Tommy Bekooij de bal voor. Jan-Willem Kamp mikt naast.

In de tweede helft en na negen minuten spelen waagt Redouan Taha weer de eerste schietpoging. Deze keer vliegt de bal hoog over het doel van Quick Boys. Drie minuten later zet Rashaan Fernandes de bal voor. Verdediger Vincent Regeling kan ternauwernood bij de bal. Zijn inzet eindigt op de paal. Zestig tellen later is ook Cas Dijkstra dicht bij de openingstreffer. Zijn afstandsschot wordt ternauwernood door Paul van der Hem gekeerd. Direct na deze kans gaat trainer/coach Edwin Grunholz vijf keer wisselen. Oud-Telstarspeler Jeroen Tesselaar is één van de spelers die zijn opwachting maakt. Direct na deze wissels krijgt Olaf van der Sande een niet te missen kans. Uit een voorzet van Kevin Gomez-Nieto schiet hij van dichtbij de bal over het Velsense doel. Twee minuten later is het aan de andere kant van het speelveld wel raak. Redouan Taha wordt langs de linkerkant diep gestuurd. Geen Katwijker in de buurt. Hij kan de bal voorzetten maar ook zelf schieten. De verdediger kiest voor deze laatste optie. Hij schiet de bal voorbij keeper Van der Helm in de verre hoek: 0-1. Meteen volgt er een drinkpauze en wisselt trainer/coach Andries Jonker zijn elftal. Yaël Liesdek, de zoon van oud-Telstarspeler Marcel Liesdek, is één van de nieuwkomers. Telstar komt in het laatste half uur niet meer in de problemen. De eerste oefenzege is een feit.

Opstelling Telstar tot 60e minuut: 12. Trevor Doornbusch, 3. Vincent Regeling, 7. Rashaan Fernandes, 9. Emre Aslan, 10. Dan Adshead, 13. Ilias Bronkhorst, 15. Redouan Taha, 16. Niels van Wetten, 19. Richelor Sprangers, 23. Cas Dijkstra en 27. Roscello Vlijter.

Opstelling Telstar vanaf 61e minuut: 20. Abdel Elouazzane, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 8. Sven van Doorm, 18. Benaissa Benamar, 21. Lesly de Sa, 24. Siebe Vandermeulen, 25. Shayne Pattynama, 28. Welat Cagro, 29. Glynor Plet en 30. Yaël Liesdek.

Selectie Quick Boys: 1. Paul van der Helm, 2. Tim Bloemendaal, 5. Joey Ravensbergen, 6. Mohamad Mahmoed, 7. Tommy Bekooij, 8. Ricardo Kuijvenhoven, 11. Sabir Achefay, 12. Pim van der Plas, 14. Jeffrey Ket, 15. Nigel Ogidi Nwankwo, 16. Jan-Willem Kamp, 17. Koen van Liempt, 19. Jesper de Vré, 20. Chima Bosman, 21. Lars Oudshoorn, 22. Kevin Gomez-Nieto, 25. Jeroen Tesselaar, 27. Leonard de Beste en 29. Olaf van der Sande.

 

Foto: Jan Valk / quickboys.nl