Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar bijt zich stuk op Helmond Sport

Het was het vanavond allemaal net niet bij Telstar. In het eigen Rabobank IJmond Stadion werd de tweede nederlaag in een thuisduel geleden. Na Fortuna Sittard trok ook laagvlieger Helmond Sport aan het langste eind: 2-3.

In de eerste twintig minuten vloeide het spel op en neer. Beide ploegen kregen een aantal goede kansen om de score te openen. In de 2e minuut mocht Bram Zwanen van afstand aanleggen. Zijn inzet werd een makkelijke prooi voor keeper De Boer. Zes minuten later was Melvin Platje dicht bij de openingstreffer. Uit een vrije trap van Mohamed Hamdaoui kopte hij de bal net aan over de lat. Twee minuten verder speelde Jerdy Schouten de bal naar Shaquill Sno. Zijn schot ging ternauwernood naast. In de 17e minuut raakte Jordy Thomassen buiten het bereik van Rody de Boer de paal. Vier minuten later werd Andrija Novakovich diep gestuurd. Met een goede redding voorkwam doelman Stijn van Gassel een Velsense treffer. Niet veel later viel dat doelpunt toch. Frank Korpershoek zette Melvin Platje vrij voor het doel van Helmond Sport. Op zijn schot was goalie Van Gassel kansloos: 1-0. Drie minuten later stond bijna de tweede treffer van de thuisclub op het scorebord. Melvin Platje was deze keer de aangever. Hij speelde de bal op Andrija Novakovich. De Velsense topscorer schoot direct de bal in de korte hoek. Juist daar lag Stijn van Gassel. Met een goede redding kon hij de 2-0 voorkomen. In de 33e minuut schoot Frank Korpershoek op het vijandelijke doel. Ook deze keer pakte Van Gassel de bal klem. In de tegenaanval pakte Rody de Boer een terugspeelbal in zijn handen. Een vrije trap binnen de zestien voor Helmond Sport. Jason Bourdouxhe nam plaats achter de bal. De leren knikker smoorde in de witte muur.

Na rust kwam de ploeg van trainer/coach Roy Hendriksen al snel langszij. Het tweede bedrijf was nog maar drie minuten onderweg toen Jordy Thomassen ten val werd gebracht. Hij nam zelf de vrije trap. De bal werd in de Velsense muur onbedoeld van richting veranderd. Hierdoor was Rody de Boer volstrekt kansloos: 1-1. Hoe effectief de bezoekers waren bleek wel in de 59e minuut. Ter hoogte van de middenlijn leed Telstar balverlies. De bal werd diep op Jordy Thomassen gespeeld. Hij omzeilde de ver uitgelopen Rody de Boer en schoot de bal beheerst tussen de palen: 1-2. Telstar ging meer en meer opportunistischer spelen. Kreeg ook kansen maar Andrija Novakovich en Shaquill Sno hadden het geluk niet aan hun zijde. Het was hopen dat de bal een keertje goed viel. En dat geschiedde. In de 75e minuut speelde invaller Anass Najah de bal naar Melvin Platje. Was het wel of geen buitenspel? Hij werd niet teruggefloten. Melvin Platje scoorde zijn tweede treffer van de avond: 2-2. Zestig tellen later kreeg, op aangeven van Melvin Platje, Andrija Novakovich een geweldige kans. Met een eveneens geweldige redding voorkwam Stijn van Gassel een achterstand. Vier minuten later was het aan de andere kant van het speelveld wel raak. Uit een hoekschop van Giovanni Hiwat kopte verdediger Ron Janzen de 2-3 tegen de touwen. In de slotfase gooide Telstar alles op de aanval. Deze strijdwijze leverde twee goede kansen op. In de 85e minuut had Oussama Zamouri de pech dat doelman Van Gassel in twee instanties zijn inzet pakte. Vier minuten later kopte Toine van Huizen de bal op het Helmondse doel. Jason Bourdouxhe stond in de weg en kopte de bal net voor de doellijn weg. In de vier minuten extra speeltijd kreeg Dylan de Braal terecht een rode kaart. De invaller maakte ter hoogte van de middenlijn een spijkerharde overtreding op Jasper van Heertum. Hij stond nog maar zes minuten in het veld. Niet veel later floot de heer Van den Kerkhof voor het einde van de wedstrijd en was de tweede thuisnederlaag een feit. Lang heeft Telstar niet om te treuren. Maandag wacht Almere City FC.
Opstellingen
Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen (64e min. 14. Oussama Zamouri, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek (82e min. 4. Jasper van Heertum), 7. Melvin Platje, 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten (61e min. 15. Anass Najah), 11. Shaquill Sno, 21. Toine van Huizen en 47. Mohamed Hamdaoui. Wel op de bank maar niet gespeeld: 8. Senne Lynen, 16. Sven van der Maaten, 17. Junior Toretta, 18. Liban Abdulahi en 20. Joakim Balmy.

Helmond Sport: 1. Stijn van Gassel, 2. Robert van Koesveld, 3. Ron Janzen, 4. Stephen Warmolts, 7. Giovanni Hiwat (87 e min. 15. Dylan de Braal), 8. Jason Bourdouxhe, 10. Robert Braber, 12. Jordy Thomassen, 14. Grad Damen, 26. Jeroen Verkennis (86e min. 9. Arne Naudts) en 32. Bram Zwanen (78e min. 6. Steven Edwards). Wel op de bank maar niet gespeeld: 21. Joris van Gerwen, 22. Jamie Watt, 27. Wietse van Lankveld, 28. Nick de Louw en 36. Charlton Vicento.

Scoreverloop
23e min.​1-0​Melvin Platje
48e min.​1-1​Jordy Thomassen
59e min.​1-2​Jordy Thomassen
75e min​2-2​Melvin Platje
80e min.​2-3​Robert Mutzers

Arbitrage
scheidsrechter: de heer M.B. van den Kerkhof
assistent-scheidsrechters: de heren J.D.C. Hubers en F. Vandeursen
vierde official: de heer J. Rozendal

Gele kaart
36e min.​Jordy Thomassen

Rode kaart
90e min. +3​Dylan de Braal

Toeschouwers
2.836